vegan freinly
WhatsApp Image 2022-01-08 at 15.55.58

גרנולה בטעם שוקולד-קוקוס

WhatsApp Image 2022-01-08 at 15.55.58

גרנולה בטעם שוקולד-קוקוס

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
גרנולה ביתית משודרגת:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

כשטיילנו בפורטוגל סיגלנו הרגל
להתחיל כל בוקר בקערת מוזלי-
יוגורט (הו אני מתגעגעת ליוגורט של אלפרו!!) עם פירות טריים (ולכמה שאוכמניות ואננס היו זולים שם) וגרנולה!

אחד התחביבים האהובים עלי בחו"ל
הוא לחקור את הסופרמרקטים 
ולבדוק את כל המוצרים הטבעוניים שלהם:)
ומצאתי בסופר המקומי גרנולה פשוט מושלמת
צ'אנקים של גרנולת שוקולד-קוקוס
עם חתיכות שוקולד מריר
לא מתוקה מדי
פשוט שלמות!
ומאז אני מנסה לשחזר אותה בבית ללא הצלחה…

אבל הגעתי לגרסה מספיק קרובה
שטעימה בפני עצמה
שהחלטתי לחלוק!

אז כל אוהביי ואוהבות השוקולד-קוקוס-

זה בשבילכםן!

מצרכים

למגש אפייה אחד (לצנצנת של ליטר בערך)
 
1/2 1 כוס שיבולת שועל עבה/גסה
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 שבבי קוקוס 
1.5 כף קקאו
1/4 כפית מלח
1/3 כוס סוכר קוקוס
1/4 כוס מים
3 כפות שמן קוקוס מומס
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד מריר קצוץ גס/ שוקולד צ'יפס
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות.
2. ערבבו היטב בקערה- שיבולת שועל, אגוזים, קוקוס טחון, שבבי קוקוס, קקאו ומלח.
3. מדדו סוכר ומים לקלחת והמיסו על הגז. כשכל הסוכר נמס הניחו ל2 דקות נוספות.
4. שפכו את הסירופ שנוצר ואת שמן הקוקוס לקערה וערבבו היטב. העבירו למגש אפייה ושטחו לשכבה דקה אחת ומהודקת. פזרו מעל את השוקולד.
5. תאפו 15 דקות, סובבו את המגש ותאפו במשך עוד 5-10 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה יפה. צריך להשגיח כי היא תישרף בקלות.
6. הוציאו והניחו להתקרר לפחות חצי שעה.
7. העבירו לכלי אטום ותהנו:)
 
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • הגרנולה נשמרת 3 חודשים בצנצנת סגורה בחוץ וחצי שנה בפריזר.
  • אם אין לך שבבי קוקוס ניתן להמיר בעוד שיבולת שועל/אגוזים/זרעים
  • אפשר לוותר על השלב של הסירופ- להוריד את המים וישר לשפוך לקערה גם את סוכר הקוקוס ושמן הקוקוס. זה יוביל לכך שתקבלו פחות גושים ויותר בודדים במרקם.
  • שימוש בשיבולת שועל דקה (קוואקר) יוביל למרקם פחות קראנצ'י.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “גרנולה בטעם שוקולד-קוקוס”

    1. כפי שניתן לראות בסרטון ובתמונות- השוקולד צ'יפס נמס אבל שומר על צורתו, מתקשה בחזרה, זה בדיוק התפקיד שלו הרי. אם תערבבי את הגרנולה בזמן שהשוקולד נמס אז הוא יימרח על הכל, אבל אם תלכי לפי ההוראות ייצא כמו שרואים כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)