vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

קוקילידה טבעונית הפוכה- עוגת שוקולד צ'יפס במילוי גלידת שוקולד (ללא מכונה!)

זמן הכנה: כשעה וחצי במצטבר
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מיקסר/מקציף
הקוקילידה הכי טעימה שתאכלו בחיים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אני לא סתם אומרת.

אני הבאתי את זה איתי לארוחה שהוזמנו אליה, 
בה חוץ ממני הייתה רק עוד טבעונית אחת,
והיה שולחן עמוס קינוחים.
הכוכבת של כל הערב הייתה הקוקילידה. לא הפסיקו לאכול ממנה, המבוגרים והילדים כאחד,
ולא הפסיקו להגיד כמה שזה טעים.
אחד הנוכחים (לא טבעוני) אמר לי שזאת הקוקילידה הכי טעימה שאכל בחייו (כולל לא טבעוניות).

אז אני יכולה לומר בביטחון מלא שמדובר בקינוח מטורף שלא יאכזב בחיים.

כן, יש כמה שלבים, וכן- יש ביניהם הפסקות ארוכות לקירור…
אבל כל שלב הוא באמת פשוט להכנה.

זה שווה הכל, תכינו.

מצרכים

לתבנית של 40*30 ואינגליש 10*30
או שתי תבניות אינגליש 10*30

לבלונדיז:
50 גרם (1/4 כוס) שמן צמחי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
40 גרם (2 כפות) מייפל
120 גרם (1/2 כוס) חלב צמחי
185 גרם (1/3 1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס/ שוקולד קצוץ

לגלידה:
400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס – 20% שומן ומעלה
150 גרם שוקולד מריר
320 גרם (1 פחית/ 1 כוס) חלב מרוכז

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפיות שמן צמחי

אופן ההכנה

1. הכנות לגלידה– המיסו יחד קרם קוקוס ושוקולד מריר (אפשר למדוד לקערה ולהמיס בבאן מארי או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל, הכל עם ערבובים בין לבין עד להגעה למרקם חלק. ואפשר להרתיח את קרם הקוקוס בקלחת על הכיריים או בכלי במיקרוגל ולשפוך על השוקולד, להניח לדקה ואז לערבב למרקם חלק). העבירו את הגנאש שהתקבל למקרר ללילה (או לפחות ל4 שעות להתמצקות).
2. הכינו את הבלונדיז– חממו תנור ל160 מעלות טורבו.
ערבבו שמן, סוכר ומיפל למרקם אחיד. שפכו את כל שאר הרכיבים לקערת ההכנה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
שפכו לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ושטחו לגובה אחיד.
הכניסו לתנור ואפו במשך כ15-20 דקות- עד שהעוגה תזהיב ושתוכלו להכניס במרכזה קיסם שייצא יבש.
הניחו לזה להצטנן בחוץ ואז העבירו למקרר לפחות לשעה.
3. עצבו את הבלונדיז– במידה ואפית בתבנית אחת גדולה-
הכל צריך להיכנס לתבנית אינגליש, לכן צריך לבדוק את הגודל ולסמן על העוגה ולחתוך ממנה שתי חתיכות שייכנסו טוב בתבנית.
ניתן להניח את התבנית מעל הבלונדיז ולסמן פעמיים עם סכין ולחתוך בהתאם.
ניתן לחתוך נייר אפייה שגם ככה צריך להיכנס לתבנית ולפי הגודל שלו לסמן ולחתוך.
את אחד החיתוכים הכניסו בזהירות אל התבנית- עדיף עם נייר אפייה לשליפה נוחה.
-אם אפית בשתי תבניות אינגליש אז הכל כבר מוכן לפי הגודל.
4. הכינו את הגלידה
העבירו את הגנאש אל קערת המיקסר (זה בסדר אם הוא ממש התקשה וצריך ממש לחצוב אותו בחתיכות החוצה). הרכיבו וו ובלון (של הקצפה) והפעילו. הגבירו מהירות בהדרגה ועצרו לערבב אם צריך. המטרה היא להקציף את הגנאש למרקם רך ואחיד.
שפכו פנימה את החלב המרוכז והקציפו שוב עד למרקם אחיד. זה בסדר שזה יוצא מאוד נוזלי, זה יסתדר בהקפאה.
5. שפכו את התערובת אל התבנית– מעל שכבת העוגה- וישרו לגובה אחיד. אני ממליצה לשפוך רק את רוב התערובת כי יוצא הרבה, אלא אם סבבה לך שכבה מאוד עבה של גלידה.
הניחו בזהירות מעל התערובת את השכב השנייה של העוגה.
הכניסו למקפיא לפחות ל4 שעות.
6. עיצוב סופי-
המיסו יחד שוקולד ושמן (בבאן מארי או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל תוך ערבוב מתמיד) למרקם חלק והניחו לו להצטנן כדי שלא יהיה מאוד חם (אם הוא ממש חם- אפשר לשפוך פנימה עוד חופן של שוקולד ולערבב פנימה להמסה מלאה וזה יצנן אותו מהר יותר).
הכי נוח להעביר את השוקולד לכוס אם תרצו ציפוי חלקי כמו שלי, או לקערה אם תרצו כיסוי מלא.
הוציאו את התבנית מהמקפיא, חלצו את הקוקילידה אל קרש חיתוך, ופרסו לחתיכות אחידות. אם זה מתחיל לאבד את היציבות ולהמס את תחזירו למקפי ובכל פעם תוציאו ר שתי חתיכות לעבוד איתן.
החזיקו חתיכה אחת, טבלו בשוקולד, נערו קלות, והעבירו לנייר אפייה או צלחת. המשיכו כך עם הכל.
לציפוי מלא- הניחו את החתיכה בשוקולד, ובעזרת מזלג גלגלו אותה בשוקולד, הוציאו עם המזלג, נערו לטפטוף השאריות, והעבירו לנייר אפייה.
את כל מה שהתקבל העבירו חזרה למקפיא לעשר דקות ואז אפשר להעביר הכל לקופסה אטומה.
7. את מה שנותר מהעוגה ומהגלידה (אם נותר) אני ממליצה לערבב יחד בקופסה ולשמור במקפיא כגלידה כיפית.

לפני שעולות השאלות – קראו את ההערות…..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אני אפיתי בתבנית של הטוסטר אובן שזה לרוב 30*20. סעיף 7 נולד מזה שנותרו לי שם שאריות עוגה ושאריות גלידה כי לא רציתי להגזים בנפח הקוקילידות. זה אומר שאפ תאפו בשתי אינגליש קייק אז העוגה תצא עבה יותר מאצלי. בכל מקרה אפשר לשחק עם כל הגדלים והנפחים.

  • החלק של הציפוי בשוקולד הוא לא חובה אבל כיפי מאוד.
  • אני השתמשתי בשוקולד 70% שהוא מאוד מריר ולא מתוק, אז זה נתן קונטרה לחלב המרוכז והיא לתוצאה שממש אהבתי- לא מתוק מדי. ככל שהשוקולד יהיה יותר מתוק- כך גם הגלידה.
  • בבלונדיז- ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו, גם שמן זית. אפשר להחליף לסוכר אחר- זה ישפיע על הצבע והמרקם. אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן, אם תחליפו למלא תצטרכו יותר חלב. אפשר להשתמש בקמח תופח ולוותר על האבקות. אפשר לוותר על השוקולד.
  • חלב מרוכז טבעוני ניתן למצוא בכל מיני חנויות לאפייה, או טבעוניות, ואפילו כמה סופרים. זה נמצא במקומות ספציפיים לכן קשה לי להכווין. אפשר גם להכין לבד ממש בקלות.
  • אפשר כמובן להכין רק את הבלונדיז כעוגה (ואז עדיף בתבנית קטנה יותר לתוצאה גבוהה יותר) או רק את המילוי כגלידה.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת צמחית מתוקה. אבל אני מבטיחה שלא תקבלו טעם קוקוסי בסוף.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “קוקילידה טבעונית הפוכה- עוגת שוקולד צ'יפס במילוי גלידת שוקולד (ללא מכונה!)”

  1. האם אפשר להכין את העוגה כעוגת שכבות ( בלונדיז, גלידה, ציפוי גנאש ) בתבנית 20 עגולה ?
    האם אפשר להחליף חלב מרוכז במרכיב אחר ?

    1. בעיקרון כן, קחי בחשבון שזו עוגה שמיועדת לאכילה כשהיא קפואה, אז היא לא במרקם של עוגה רגילה, יהיה יותר נוח לאפות כל שכבה בנפרד.
      בשביל גלידת שוקולד ללא חלב מרוכז אני ממליצה על המתכון הזה
      בשביל המרת תבניות אני ממליצה על המחשבון הזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!