vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

אגוזים מקורמלים מצופים שוקולד – חטיף שוקולד-אגוזים- קרמל טבעוני!

זמן הכנה: חצי שעה
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
קינוח טעים, קליל וכיפי!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אתמול בלילה פתאום קלטתי שתיכף טו בשבט ולא התייחסתי לזה בכלל..

קמתי בבוקר וחשבתי מה אני יכולה להכין זריז (בכל זאת, שבת..) ממה שכבר יש בבית, ושיתאים לרוח החג..

החלטתי לקרמל אגוזים ולכסות בשוקולד.

כמובן שהחלטתי להוסיף מלח.

החלטתי גם להוסיף חמאת אגוזים לשוקולד כדי שיהיה קצת יותר נעים לנגוס בו, יותר לכיוון הטראפלס, וגם כדי להוסיף קצת טעם ועוד אפקט של טו בשבט.

תוך כדי ההכנה היה לי קשה להחליט על צורת הקירור וההגשה, אז החלטתי לפרסם שתי שיטות ותחליטו לבד. (כדאי לצפות בכל הסרטון ולקרוא את כל ההוראות)

בתכלס אפשר לשנות במתכון כל מיני דברים קטנים ועדין ייצא מעולה, אז פירטתי את כללל האפשרויות גם בהערות למטה למטה.

אז תהנו;)

מצרכים

1 כוס אגוזים שלמים- 140 גרם
1/2 כוס סוכר- 100 גרם
1 כף תחליף חמאה- 10 גרם
קורט מלח

200 גרם שוקולד
3 כפות חמאת שקדים – 45 גרם
מלח גס לקישוט

לציפוי:
3 כפות קקאו – 24 גרם
1 כף אבקת סוכר- 10 גרם

אופן ההכנה

1. הכינו מגש עם נייר אפיה.
2. במחבת גדולה על אש בינונית פזרו בשכבה אחידה את הסוכר.
השגיחו, וכשחלק מהסוכר נמס התחיל לשקשק את המחבת כדאי שהסוכר יתפזר שוב על המחבת, כדי שכל הסוכר יימס (ושזה שנמס קודם לא יתחיל להישרף). המשיכו כך מדי פעם. כשרובו נמס- הוסיפו פנימה את החמאה וערבבו היטב בעזרת כף סיליקון/עץ והשאירו בשכבה אחידה לחצי דקה שיימס עוד. הוסיפו את המלח והאגוזים וערבבו היטב. הניחו לדקה כדי שהסוכר שהתקשה יימס שוב, כשהוא נמס מלמטה ערבבו שוב כדי ששאר הסוכר יימס. כשתרגישו שהאגוזים מתחילים להיקלות (יש קול של פיצוצים קטנים וריח של אגוזים) המשיכו לערבב כדי שלא יישרפו. לאחר דקה-שתיים שנראה שהאגוזים מקבלים צבע והסוכר נמס- הסירו מהר מהאש.
3. שפכו מהר את כל תכולת המגש אל נייר האפייה ומהר מהר בעזרת הכף (או בעזרת 2 מזלגות) הפרידו בין האגוזים. זה השלב הכי נוח להפריד ביניהם לגושים קטנים, ומהר מאוד הם יתקשו.
4. שברו/קצצו את השוקולד לתוך קערה, העבירו למיקרו ל1 דקה, הוסיפו את חמאת השקדים, ערבו היטב וחממו חצי דקה נוספת. ערבבו היטב להמסה מלאה (אם עוד לא נמס לגמרי- חממו עוד טיפה)
5. הכניסו את האגוזים המקורמלים לתוך קערת השוקולד וערבבו היטב בעזרת כף או לקקן.
כעת ניתן להחליט- או לשפוך הכל יחד חזרה לנייר האפייה, ולשטח לשכבה אחידה, לפזר מלח גס למעלה ולהכניס לקירור.
או- בעזרת ללקן/כף/מזלג- להעביר את הגושים אחד-אחד בנפרד אל הנייר כדי לקבל ממתקים יחידים. לאחר שתעשו זאת יישאר עוד שוקולד בקערה שאני ממליצה לאסוף עם כפית מעל כל החתיכות כדי להוסיף להן שכבת שוקולד למעלה. גם כאן אפשר לפזר קצת מלח גס מלמעלה. הכניסו לקירור לרבע שעה במקפיא או במקרר.
6. אם בחרת לקרר בשכבה אחת- בעזרת סכין גדול חתכו לחתיכות גדולות, או פשוט שברו בעזרת הידיים, והעבירו לקופסה אטומה ולקירור, או הגישו.
אם בחרת לקרר בגושים- העבירו את הקקאו ואבקת הסוכר דרך מסננת לקערה וערבבו היטב. הוציאו את החתיכות מהמקרר וערבבו אותן בתערובת הקקאו, נערו (הכי נוח לשקשק את הקערה והכל מתערבל לבד), והעבירו (אם לא אכפת לך להתלכלך- אז עם הידיים, אחרת- עם מזלג) לכלי הגשה או כלי אטום ולמקרר (למרות שבחורף זה יכול להישמר בחוץ). אפשר גם לוותר על שכבת הקקאו, גם בסדר.
7. תהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אני השתמשתי בסוכר חום בהיר, אבל כל סוכר יעבוד.
  • תחליף חמאה = נטורניה/וגה/מחמאה וכו'. 
  • אפשר להשתמש בשמן קוקוס או קרם קוקוס במקום תחליף חמאה. אפשר גם לוותר.
  • אני השתמשתי בקשיו ואגוזי מלך, כל אגוז שתרצו יתאים.
  • כדאי להשתמש בשוקולד מריר טעים במיוחד;)
  • אפשר להחליף חמאת שקדים לחמאת בוטנים או טחינה או ממרח אחר, והטעם יהיה יותר בולט. אפשר גם לשים פחות ואפשר לוותר לחלוטין.
  • אפשר לוותר על המלח ועל הציפוי קקאו, ואפשר לוותר על אבקת הסוכר.
  • אפשר להוסיף פירות מיובשים חתוכים גס
  • אם אהבת את המתכון הזה בטוח גם הפלורנטין שלי יתאים לך וגם פינוקי השוקולד והקצפת!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2