vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

חטיף שוקולד טבעוני קראנצ'י מ3 רכיבים בלבד! ללא אפייה

זמן הכנה: 30 דקות במצטבר
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
חטיף ממכר, סופר פשוט להכנה, שניתן לשנות לו טעמים בקלות וגם להפוך לללא גלוטן!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

זמן השהייה שלנו בדירה בקופנגן עמד להתקרב לסיומו
אז התחלתי להסתכל על כל המצרכים שאגרתי במטבח
וחשבתי איך יהיה הכי כיף לחסל אותם לפני הנסיעה.

קנינו המון קורנפלקס (זה המאנצ' הקבוע של הבנזוג והחיזוקית לבוקר כשנגמרת הגרנולה שאני מכינה)
והמון שוקולד (השוקולד הטבעוני האיכותי היחיד שמצאתי הגיע באריזה של 5 קילו…)
מה שישר העלה לי רעיון לחטיף קורנפלקס!!
לרוב מכינים אותו עם  נוטלה או חמאת בוטנים או טחינה,
והכי קל לי כאן להשיג חמאת בוטנים.
לרוב גם מוסיפים לזה חמאה ומייפל
אבל בעיני אין צורך בחמאה (החוכמה היא להגיע ליחס הנכון בין הרכיבים)
ובטח שלא במייפל (שגם אין פה!!!) אם נשתמש בשוקולד וממרח שיהיו מתוקים מספיק.

ככה גם הרווחנו חטיף שמכיל 3 רכיבים בלבד!!!
שאפשר לשמור במקרר או במקפיא מלא זמן (אבל הוא ייגמר ביומיים גג)
והוא במרקם הכי כיפי שיש

אני הכי אוהבת "מתכוני בסיס"
כאלה שאפשר בקלות לשחק עם הרכיבים שלהם לפי ההעדפות שלנו (ומה שיש בבית…) וזה לגמרי נופל בקטגוריה,
אז רק תקראו את ההערות שמתחת למתכון כדי להבין את השינויים האפשריים:)
(כן, גם אפשר ללא גלוטן וללא אגוזים!!)

יאללה לעבודה.

מצרכים

לתבנית אינגליש 20*10

לתחתית-
200 גרם שוקולד מריר איכותי
170 גרם (2/3 כוס) חמאת בוטנים
120 גרם קורנפלקס
לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר
80 גרם (1/3 כוס) חמאת בוטנים (ועוד כף לקישוט)

אופן ההכנה

1. המיסו יחד את השוקולד וחמאת הבוטנים של התחתית. (מדדו הכל לקערה אחת והמיסו על באן מארי או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל- בכל מקרה תערבבו כל הזמן כדי לעצור את החימום בזמן)
2. הוסיפו לקערה את הקורנפלקס תוך כדי מעיכה ופירור שלו עם הידיים (אם הקערה שהמסת בה קטנה מדי אז העבירו הכל לקערה גדולה יותר). ערבבו היטב הכל יחד לפיזור אחיד. (שמרו את הקערה של ההמסה, נשתמש בה שוב)
3. שפכו את התערובת לתבנית (הכי נוח לרפד קודם בנייר אפייה כדי לשלוף בסוף בקלות. אפשר לכווצ'ץ' אותו לחלוטין ואז להניח בתבנית וככה הוא מקבל את הצורה שלה יותר בקלות) ושטחו לגובה אחיד. העבירו למקפיא לשעה.
4. המיסו שוב שוקולד וחמאת בוטנים (של הציפוי) למרקם אחיד. הוציאו את התבנית ושפכו עליה את הציפוי ומרחו לגובה אחיד. לקישוט ניתן לפזר מעל חמאת בוטנים מומסת ולקשט בעזרת סכין או קיסם (כמו בסרטון).
5. העבירו למקפיא לשעה או למקרר לשעתיים-שלוש. הוציאו והעבירו לקרש חיתוך. חתכו את הקצוות העקומים וחלקו לחתיכות אחידות ואכלו!
6. ניתן לשמור בהקפאה, ואז כדאי להפשיר לכמה דקו לפני ההגשה. ניתן לשמור במקרר. בכל מקרה החטיפים יישמרו לזמן ארוך בקלות.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כתבתי שוקולד איכותי כי הוא יהיה מאוד מורגש פה אז הוא יקבע את הטעם. כל שוקולד שטעים לך יעבוד.
  • בהתאם לכך, הטעם של השוקולד ושל חמאת הבוטנים יקבעו את הטעם הסופי. כך שאם תרצו מתיקות- תבחרו בשוקולד מריר רגיל עם 55% קקאו, אם תרצו מריר יותר אז תלכו על 60% או 70%.
    אם תבחרו בחמאת בוטנים מתוקה יותר כמו סקיפי למשל- תקבלו יותר מתיקות סופית (ומליחות), אם תבחרו בטבעית אז פחות… וכו'.
  • ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בכל ממרח שתרצו, וזה כמובן ישפיע על הטעם בהתאם. למשל- ממרח לוטוס, טחינה, חמות אגוזים אחרות, ממרח שוקולד…
  • אם תשתמשו בממרח נוזלי יותר מסקיפי (כמו טחינה או חמאות אגוזים טבעיות) כנראה שתצטרכו לשמור את החטיף בהקפאה או לאכול ישר מהקירור כי הוא יימס מהר יותר. ניתן גם להפחית קצת מהכמות כדי שיהיה לשוקולד יחס גדול יותר והא ייתן יציבות.
  • ניתן להחליף את הקורנפלקס בכל רכיב קראנצ'י אחר! כמו פצפוצי אורז, אגוזים קלויים קצוצים, פצפוצי קינואה/כוסמת, וכו'. כך תוכלו לקבל תוצאה יותר בריאה וללא גלוטן.
  • הקישוט הסופי הוא לא חובה, אבל אוכלים עם העיניים וזה..
  • מומלץ לפזר מלח גס מעל ציפוי השוקולד לפני הקירור!
  • אני מודה ששכחתי למדוד כמה הקורנפלקס יוצא בכוסות מדידה… אם אין לך משקל- זה אמור לצאת בין 3 ל5 כוסות אז אפשר להוסיף בהדרגה עד שיוצאת תערובת הגיונית- בדומה לסרטון- כל הקורנפלקס צריך להיות מצופה בלי שאריות נוזליםבתחתית הקערה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!