vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פינוקי שוקולד, אגוזים מקורמלים, קצפת ותותים! קינוח טבעוני ללא גלוטן וללא אפייה:)

זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
מקציף/ מיקסר
פינוק מושחת אך לא כבד, חגיגי וכיפי!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אם ראית את מה שכתבתי במתכון הקודם-
אז מאז אני עדין 'תקועה' עם תותים!
ישבתי וחשבתי מה אני יכולה לעשות איתם שלא כולל אפיה/טחינה (כי הם ממש יפים),
ושיהיה קצת מקורי (אני אוהבת)
ואם אפשר ללא גלוטן אז בכלל מגניב.

פשוט ישבתי ובהיתי בחלל והרצתי רעיונות בראש עד שפתאום הכל התיישב לי בראש ניגשתי למטבח והרי התוצאה-

תחתיות עשויות משוקולד מריר
ממולאות בפקאני מקורמלים וחמאת בוטנים
והר של קצפת עם תותים מעל.

מתקבלת חגיגה בפה של טעמים ומרקמים שיוצרים יחד את הביס המושלם, בחיי.

זה כן דורש קצת השקעה, אני מודה,
אבל זה יוצא ממש מרשים וכיפי.

אז שנתחיל?

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס (90 גרם) אגוזים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קורט מלח גס
10 כפיות חמאת בוטנים
10 תותים
לקצפת:
200 גרם (חצי פחית, קצת יותר מ3/4 כוס) קרם קוקוס
250 גרם (מיכל קטן) שמנת צמחית
3 כפות (30 גרם) פודינג וניל
כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

1. הכינו את תחתיות השוקולד:
קצצו את השוקולד (או השתמשו במטבעות שוקולד) והעבירו לקערה.
חממו את הקערה במיקרו במשך 30 שניות וערבבו היטב. (בשלב הזה זה כמעט ולא נמס).
חממו שוב ל30 שניות וערבבו היטב. (בשלב הזה אפשר להתחיל לראות את ההמסה). חממו ל15 שניות וערבבו היטב. (בשלב הזה השוקולד נמס עם הרבה גושים). חממו ל15 שניות נוספות וערבבו היטב. (עכשיו אמורים להיות מעט גושים, ובמהלך הערבוב שלנו הם נמסים לחלוטין. אם הם עדין לא נמסו, חממו ל15 שניות שוב).
מלאו עטרות נייר/סיליקון של מאפינס בערך ב2 כפות שוקולד ומרחו באופן אחיד ככל האפשר בתחתית ובשוליים. המטרה היא לצור שכבה לא דקה כדי שתצליחו לחלץ אותה בלי שתישבר. העבירו למקרר (עדיף לפריזר אם מתאפשר).
2. הכינו את האגוזים המקורמלים:
קצצו גס את האגוזים. העבירו למחבת רחבה עם הסוכר והדליקו אש בינוני. פזרו בשכבה אחידה והשגיחו. הכינו בינתיים מגש אפייה עם ניר אפייה. כשתראו שחלק מהסוכר נמס התחילו לערבב היטב את הכל. מדי פעם הניחו לזה כדי שימשיך להתקרמל. כשתתחילו להבחין בצבע של קרמל בסוכר- הנמיכו את האש והגבירו את הערבוב עד שהכל מקורמל. פזרו מעט מלח, ערבבו טיפה, כבו את האש. שפכו מהר את התערובת לנייר האפייה ושטחו והפרידו ככל האפשר. אפשר להיעזר מיד ב2 מזלגות כדי כבר להפריד הכל לחלקים קטנים. צריך לפעול מהר כי זה מתחיל להתקשות.
הניחו לכמה דקות עד שיתקרר ויתקשה לחלוטין ואז פוררו עם הידיים או קצצו בעזרת סכין טובה.
3. הכינו את הקצפת:
מדדו הכל לקערה והקציפו בעזרת מקצף ידני או מיקסר עד שהקצפת יציבה. העבירו לשק זילוף.
4. הרכיבו הכל:
חתכו תותים.
בזהירות רבה הפרידו את השוקולד מהעטרות (עם הנייר אפשר למצוא חיכה שמתנתקת בקלות ולהתחיל לקרוע). נסו לעבוד מהר כדי לא להמיס את השוקולד עם הידיים.
פזרו אגוזים מקורמלים בכל תחתית.
פזרו מעל חמאת בוטנים.
זלפו מעל קצפת.
(אני ממליצה לעשות משהו שלא עשיתי בעצמי וחבל- לזלף קצת קצפת, להוסיף עוד אגוזם מקורמלים, ואז לזלף עד למעלה)
הניחו מעל תותים.
פזרו מעל עוד קצת אגוזים.
הגישו!

רק בבקשה קראו קודם את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כדאי להשתמש שוקולד איכותי כי הוא יהיה מאוד מורגש פה אז הוא יקבע את הטעם. כל שוקולד שטעים לך יעבוד.
  • אני השתמשתי בעטרות נייר ובעטרות סיליקון שקניתי פעם מעלי אקספרס, והן כמובן היו יותר נוחות, אבל הכל עובד.
  • אגוזים- אני השתמשתי בפקאנים, ממליצה על זה או על אגוזי לוז, פיסטוקים או בוטנים או שקדים- או שילוב!
  • אל תוותרו על המלח, זה וואו. לא חיי להיות גס.
  • אפשר לוותר על חמאת הבוטנים. אני הוספתי אותה כדי ש'תחזיק' את האגוזים במקום ושתוסיף מרקם וטעם, אבל זה לא חובה. אפשר גם להחליף לכל ממרח אחר.
  • אפשר להשתמש באיזה סוכר שתרצו.
  • אפשר להחליף תותים בפרי אחר שמתאים כמו אוכמניות.
  • לקצפת- אני משלבת קרם קוקוס וקצפת צמחית כי אז אין טעם לואי חזק של אחד מהם, הם מאזנים אחד את השניה.
    אפשר להשתמש רק בקרם קוקוס, ואז צריך להשתמש בלפחות 20 שומן ולקרר קודם ולהוסיף עוד קצת פודינג וניל לייצוב.
    אפשר רק שמנת צמחית ואז אני ממליצה על של מימונס או פלורה. אם תשתמשו בפלורה תוסיפו קצת אבקת סוכר כי היא בכלל לא מתוקה.
  • תמצית וניל- לא חובה כי הפודינג כבר נותן טעם וניל, אבל אם יש לך אחת ממש טובה אז כדאי.
  • כדאי להגיש ביום שתכינו את זה, כי אחרי יום הקצפת מאבדת את היציבות שלה ומתחילה להתפרק, והאגוזים יכולים להתרכך והקרמל יימס..
  • אפשר להקפיא ללא התותים.
  • לעוד מתכונים ללא גלוטן גשו לקטגוריה הזו בבלוג:)
  • לעוד כלים מומלצים למטבח גשו לפוסט ההמלצות שלי

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2