IMG_20200406_134621

אצבעות שוקולד-אגוזים ללא גלוטן!

IMG_20200406_134621

אצבעות שוקולד-אגוזים ללא גלוטן!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: **זמן הקפאה ארוך
אין צורך במכשירים מיוחדים
קינוח סופר קל להכנה, שנשמר בפריזר לשליפה מתי שתרצו, סופר טעים, וללא גלוטן!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
פעם מזמן, כשעבדתי בקונדיטוריה מדהימה,
היינו מכינות אצבעות שוקולד-נוגט סופר טעימות.
שכבה קראנצ'ית של של קורנפלקס-נוגט-שוקולד
ומעליה גנאש שוקולד
ולמעלה קישוטי שוקולד מזולף
(שלא יאומן כמה הייתי צריכה להתאמן על זה
כדי לזלף כמו שהבוסית שלי זילפה…)
 
זה היה הכי טעים בעולם!
לפעמים הייתי גונבת לעצמי אצבע מהמקפיא
ומתענגת על כל ביס.
 
לפני שנה, לכבוד פסח, החלטתי להכין למתכון הזה 
גרסה טבעונית ומשודרגת, וללא גלוטן
ויצא מושלם!
 
פרסמתי את המתכון הזה בעמוד הפייסבוק שלי
כי הבלוג הזה עוד לא היה קיים
ועכשיו הגיע הזמן שלו לעלות לכאן:)
 
איזה כיף שאפשר להכין בכזאת קלות
קינוח שהוא גם טבעוני וגם ללא גלוטן וגם כשר לפסח
שהוא הכי טעים בעולם!!
 
אז יאללה למתכון
ואל תשכחו לקרוא את ההערות;)
 

מצרכים

לכ30 אצבעות, ב2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית 20*30 אחת)
 
לתחתית:
100 גרם (חצי כוס) שוקולד מריר
200 גרם (טיפה יותר מ3/4 כוס) ממרח אגוזים*
40 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
100 גרם (3 כוסות) פצפוצי אורז
 
לשכבת אמצע:
200 גרם (טיפה יותר מ3/4 כוס) חמאת בוטנים לא טבעית*
 
לשכבה העליונה:
400 גרם (פחית) קרם קוקוס
500 גרם שוקולד מריר
 
לקישוט:
כמה כפות של חמאת בוטנים לא טבעית/שוקולד מריר
 
*הסבר ופירוט בהערות

אופן ההכנה

1. הכינו את התחתית- 
המיסו במיקרו את הכל חוץ מפצפוצי האורז (דקה בערך במיקרו) וערבבו היטב עם מטרפה. הוסיפו את פצפוצי האורז וערבבו בעזרת לקקן/כף עץ. שטחו על גבי 2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית בראוני אחת. שטחו לגובה אחיד והכניסו לפריזר ל20 דקות. 
2. הוסיפו את שכבת האמצע-
המיסו במיקרו (חצי דקה/דקה) את חמאת הבוטנים, ושפכו לתבניות. שטחו לגובה אחיד. החזירו לפריזר (לפחות לעשר דקות).
3. הכינו את הגנאש-
שימו בקערה את השוקולד וקרם הקוקוס וחממו (דקה וחצי) במיקרו. ערבבו בעזרת מטרפה עד שהכל נמס ואחיד. אל תטרפו! ערבבו לאט ובעדינות כדי לא ליצור בועות. אפשר לדפוק קצת את הקערה על השולחן בתום העירבוב לשחרור בועות. שפכו את הגנאש לתבניות לגובה אחיד והקפיאו לפחות לשעתיים. 
4. חתכו לאצבעות-
חלצו את מה שנוצר מהתבניות בזהירות לקרש חיתוך, ובעזרת סכין גדולה וטובה- חתכו לאצבעות (אפשר ממש למדוד את הרוחב לפי רוחב האצבע, או לסמן מראש קווים קטנים בעזרת הסכין). אם הקצוות עקומים ומכוערים- קודם חתכו אותם כדי לשמור על צורה יפה, וממנה חתכו את האצבעות. החזירו הכל לפריזר בזהירות. (אם החיתוך קשה, אפשר לטבול את הסכין במים רותחים ולנגב כל כמה חיתוכים). 
5. קשטו-
חממו מעט את חמאת הבוטנים/ השוקולד, עד שנוצר מרקם חלק ונוזלי יחסית שקל לעבוד איתו, דומה למרקם של יוגורט נגיד. העבירו לשק זילוף קטן, חתכו פתח ממש קטן. סדרו את האצבעות שוב על קרש החיתוך, והעבירו את שק הזילוף ימינה-שמאלה מעל כל אצבע בתנועה מהירה, תוך לחיצה עדינה על שק הזילוף. כדאי לעשות זאת מגובה של כמה סנטימטרים מעל לאצבעות ולא קרוב מאוד, כדי לקבל צורה יפה יותר של פסים.
 
אחסנו בפריזר. הוציאו 5-10 דקות לפני ההגשה.
 
להבנה טובה יותר ולפני שעולות השאלות- קראו את ההערות!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • הכוונה בממרח טבעי לממרח שעשוי 100% מאגוזים. הוא יותר נוזלי ופחות יציב ממרח מעובד (כמו סקיפי למשל). 
  • לתחתית השתמשו באיזה ממרח שייתן את הטעם שיותר תאהבו. אני השתמשתי בממרח אגוזי לוז, גם ממרח שקדים או כל ממרח אגוזים אחר יעבדו (גם טחינה). אם תשתמשו במשהו מעובד, כמו חמאת בוטנים לא טבעית (כמו סקיפי נגיד)- ניתן לשים 50 גרם יותר, כי זה יותר יציב, פחות נוזלי. 
  • בתחתית ניתן להשתמש בקורנפלקס או בייגלה, גם איתם זה יוצא מצוין. רק תדפקו אותם קודם לפירורים גסים (אפשר במעט פולסים במעבד מזון, תיזהרו שלא ייצא אבקתי). 
  • שכבת האמצע- ניתן לוותר עליה, זה עדיין יוצא מעולה. לא ניתן לשים בה ממרח אגוזים טבעי כי זה נוזלי מדי, זה לא יהיה יציב מספיק. אולי אם תערבבו אותו עם קצת קמח שקדים זה יילך, אבל לא ניסיתי אז אני לא מבטיחה. (אני השתמשתי בסקיפי). ניתן כמובן להחליף בשכבת טופי, מי שיודע.ת להכין. אם תרצו אפרסם מתכון גם לזה. רק שימו לב שהטעמים שתחליטו לתחתית ולאמצע משתלבים טוב.
  • ניתן לוותר כמובן על הקישוט, ממש לא חובה, ממש יפה וטעים גם בלעדיו. זה סתם אקסטרה. 
  • ניתן כמובן להכין חצי כמות כמוני אם אין מספיק לקוחות;)
  • כדאי לרפד את התבנית עם נייר אפייה לשליפה קלה יותר. אם תרצו טריקים לאיך להכניס אותה שתתאים לצורה של התבנית תגידו!
  • הקפידו תמיד לשים את התבנית בפריזר בצורה ישרה, על המדף ולא על דברים אחרים, כדי שהכל באמת יהיה בגובה אחיד.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה