vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיית פונדנט (סופלה) שוקולד טבעונית ענקית

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיית שוקולד ענקית חמה עם מילוי שוקולדי נשפך שלא יאומן כמה היא פשוטה להכנה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

תאמינו או לא- כבר כמעט חודשיים שלא עלה לבלוג מתכון למאפה מתוק!

זה כנראה כי אני בתאילנד כבר חודש.
אבל עכשיו שאנחנו בבית מאובזר
ושמצאתי חומרי גלם
ושאני מפתחת מתכונים לכל מיני מקומות נוספים-
זה קרה.

בשביל צורך אחר מהבלוג החלטתי להכין גרסה גדולה לעוגיות פונדנט שוקולד שכבר קיימות כאן.
הייתי צריכה גודל שיתאים לטוסטר אובן,
והייתי צריכה להסתדר עם מצרכים מאוד בסיסיים,
מה שהוביל לזה ששילבתי את המתכון שלי לעוגיות בראוניז כאן,
ועשיתי עוד שינויים,
ככה שאשכרה נולד פה מתכון חדש (ומטורף)-
אז הייתי חייבת להעלות אותו לכאן.

ידעת מה הקטע עם "סופלה שוקולד" ו"פונדנט שוקולד"??

כדאי שתדעו ש"סופלה" זה מאפה מאוד מאוד גבוה ואוורירי שמאוד מבוסס על הקצפת ביצים, 
והוא מאוד עדין להכנה-
חשוב ממש להוציא אותו בדיוק בזמן הנכון מהתנור אחרת הוא יצנח וייהרס.
לפעמים הוא בטעם שוקולד ולפעמים לא. 
הקושי בהכנה שלו הופך אותו למאוד יוקרתי.

לעומת זאת- פונדנט שוקולד זה "עוגת לבה"- עוגת שוקולד חמה שהמרכז שלה נוזלי.
זה דווקא ממש פשוט להכנה, זאת פשוט עוגה רכה שהיא לא אפויה לחלוטין… (יש גם גרסאות עוד יותר פשוטות עם מלית שוקולד)

אז למה כולנו קוראות לפונדנט סופלה??

מסתבר שפעם מזמן המסעדות בארץ עשו טריק ללקוחות.
הן רצו קינוח יוקרתי (=יקר) בתפריט, אבל בלי פיקשושים. 
אז הם הגישו פונדנט וקראו לו סופלה. ומאז הבלבול הנצחי.

רק אצלינו קוראים לפונדנט סופלה.
למי אכפת?
לקונדיטורים וקונדיטוריות בדרך כלל.
לי בעיקר אכפת במקרים כאלה-
שאני רוצה להעלות מתכון לפונדנט, אבל יודעת שאם אני אקרא לו ככה-
לא יבינו מה זה.
ואם אקרא לו בשם שכולם מכירים-
אני אהיה קונדיטורית שקוראת למאפה שלה בשם הלא נכון.

בעיה.

אז לפחות אני שמה את זה על השולחן.

מצרכים

ל2 עוגיות ענקיות (הסבר בהערות)

לעוגיות:
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גרם) חלב צמחי
1/2 1 כוס פחות כף (200 גרם) קמח לבן
1/2 כוס (45 גרם) קקאו
1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה
קורט מלח

למילוי-
100 גרם שוקולד
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס

אופציונלי– 50 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ לקישוט

אופן ההכנה

1. הכינו את המילוי-
המיסו יחד בקערה במיקרו (חממו ל30 שניות וערבבו היטב) שוקולד וקרם קוקוס. כשתגיעו למרקם אחיד ומבריק- העבירו ל2 תבניות קטנות בקוטר 8-10 ס"מ. (אני ריפדתי קערית בנייר אפייה, אפשר להשתמש בכוס מדידה, כוסות, קערית, צלוחית של כוס קפה, תחטטו במטבח ותפתחו ת'ראש. אפשר גם להשתמש בתבנית אחרת או מגש קרח ולחתוך את זה כשזה קפוא)
העבירו למקפיא לשעה.

2. חממו תנור ל165 מעלות טורבו או 180 מעלות חום עליון-תחתון.

3. הכינו את הבצק-
ערבבו בקערה את כל הרכיבים לפי הסדר עד לקבלת בצק אחיד ורך (אני ממליצה להעביר את האבקות דרך מסננת דקה ולערב עם לקקן, אבל זה יעבוד גם עם כף ובלי מסננת).
חלקו את הבצק ל4 חתיכות אחידות (אפשר פשוט לסמן על הבצק עם הכף)

4. עצבו את העוגיות-
הרטיבו טיפה את הידיים ומעכו שתי חתיכות בצק אחת ליד השנייה (במרווח של כמה ס"מ) לצורת פיתה עגולה.
הניחו מעל כל עיגול בצק- עיגול מילוי קפוא (שוב, אפשר לחתוך ולעצב את המילוי לפי הגודל הרצוי, זה קל)
מעל כל מילוי הניחו עוד חתיכת בצק, ובעזרת ידיים טיפה רטובות- 
מעכו ועצבו מלעמלה ומהצדדים כדי לסגור את הבצק לגמרי מעל ומסביב המילוי- 
ככה שתיצרו 2 עוגיות שבתוך הבצק מסתתר המילוי.
ניתן להניח שוקולד צ'יפס מעל.

5. אפו את העוגיות-
הכניסו לתנור ל15 דקות. העוגיות ייראו אפויות- קצת סדוקות ויבשות מלמעלה.
הוציאו ואכלו- רק תיזהרו לא לקבל כוויה!

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • ניתן להשתמש באיזה שמן שתרצו ואיזה קמח שתרצו ובאיזה חלב שתרצו.
  • ניתן לשנות את הסוכר בבצק אבל זה ישפיע על הטעם והמרקם, קחו בחשבון.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס לשמנת צמחית.
  • אפשר לאפות עוגיה אחת ואת השניה לשמור בפריזר לפעם הבאה! אפשר לאפות אותה ישר מהקפאה- רק תוסיפו לה 2 דקות אפייה.
  • אפשר להכין עוגיה אחת עצומה במקום שתיים ענקיות, תצטרכו בערך 5 דקות אפייה נוספות.
  • אפשר גם להכין הרבה עוגיות קטנות כמו במתכון השני שלי.
  • במקום הגנאש במילוי- אפשר להשתמש בקוביות שוקולד רגיל- ואז לא צריך את ההקפאה. מה שכן- היתרון בגנאש הוא שגם אם העוגיות מתקררות- המילוי נשאר נוזלי.
  • אפשר גם להקפיא ממרח כלשהו במקום הגנאש וכך לשמור על יתרון המרקם ולגוון בטעמים.
  • אפשר להחליף את הקקאו בעוד קמח ולקבל עוגיה בלונדינית במקום שוקולד.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

3 מחשבות על “עוגיית פונדנט (סופלה) שוקולד טבעונית ענקית”

  1. היי אם אני רוצה להכין יום לפני הגשה, האם כדאי להקפיא? ההקפאה אחרי אפייה נכון? ואיך לחמם אח״כ?
    תודה רבה

    1. אפשר, אבל זה רק יום אז אין באמת צורך להקפיא. לחמם כמה דקות בתנור עד שזה מתחמם שוב לרמה שזה היה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!