IMG_20200507_114951

מאפינס שוקולד טבעוניים מושלמים

IMG_20200507_114951

מאפינס שוקולד טבעוניים מושלמים

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
מתכון קל, מהיר ופשוט למאפינס שוקולד ממש עשירים שנמסים בפה בכל ביס, עם רכיבים פשוטים ונגישים, והצעות לשדרוגים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

ביומיים האחרונים אני ניזונה מג'אנק פוד כאוכל מנחם
אז הרגיש לי ראוי להכין את המאפינס שלי
שמפוצצים בשוקולד
וההכנה שלהם ושל הסרטון עזרו לי קצת להסיח את הדעת
מהמטח הקשה שהיה
מכל המצב המדיני הנוראי
ומהמצב האישי שובר הלב שלי
(קריאה עצובה לפניך)
 
אנחנו הולכים היום להרדים את הכלבה האהובה שלנו, לולי
אחרי שזכינו בה לשנתיים וחצי בלבד.
המצב הפיזי שלה התדרדר מאוד בחודשים האחרונים
האגן שלה כואב וקורס
ועכשיו גם יש לה גידול בטחול
אז נאלצנו לעשות את ההחלטה הקשה בעולם
ולשחרר אותה אותה מהסבל שלה
שרק הולך וגדל מיום ליום.
 
לולי היא נשמה מדהימה
שהכניסה לחיים שלנו כמות עצומה של אהבה
שלימדה אותנו המון
שקירבה בינינו
ושהגדילה לנו את הלב.
 
ועם כל הכאב שאני חווה היום
אני עדין אומרת ומדגישה-
תאמצו כלב.
ואם אפשר- אז מבוגר.
זאת מתנה לך ולו
וזה פשוט דבר מדהים שאין כמותו.
 
אני מקדישה את המתכון הזה ללולי שלי האהובה
שלצערינו גם מאוד אהבה שוקולד, כמו אמא שלה;)
 
מדובר במתכון ממש ממש קל, פשוט ומהיר
למאפינס שוקולד עשירים שנמסים בפה
ששדרגתי אותם עם שוקולד צ'יפס וממרח נוגט
אבל הם גם מושלמים כמו שהם:)
 
מקווה שיהיה לנו חג שקט ושבוע נעים
שולחת מלא אהבה.

מצרכים

ל14 מאפינס
 
200 גרם שוקולד מריר איכותי
240 גרם (1 כוס) חלב סויה לא ממותק 
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם (1/4 כוס) שמן 
175 גרם (1/4 1 כוס) קמח לבן
16 גרם (2 כפות) קקאו 
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
 
תוספות:
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ'יפס 
בערך חצי כוס ממרח אהוב
 

אופן ההכנה

– חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
1. מדדו את השוקולד והחלב לקערה וחממו כדקה במיקרו. ערבבו היטב עד שהכל מגיע למרקם חלק ומבריק.
2. שפכו פנימה את הסוכר והשמן וערבבו לאיחוד.
3. הוסיפו את האבקות (כדאי להעביר במסננת או לערבב קודם בנפרד עם מטרפה) וערבבו למרקם אחיד.
4. הוסיפו את השוקולד צ'יפס (לא חובה) וערבבו קלות. (*אם הבלילה חמה סביר שהשוקולד יימס, במיוחד אם זה שוקולד רגיל ולא שוקולד צ'יפס. במקרה כזה עדיף לתת לבלילה להתקרר כמה דקות, אבל לפני הערבוב עם האבקות, כדי לא לפגוע בהתפחה)
5. אם תרצו להוסיף מילוי למאפינס, אז הניחו כף-שתיים מהבלילה בכל מנז'ט, ולאחר מכן הניחו בערך 2 כפיות/כף ממרח (אני שמתי ממרח נוגט, כל ממרח שתרצו יתאים) במרכז, ואז מלאו את המנז'טים כמעט עד הסוף בבלילה. 
אם תרצו בלי מילוי – פשוט מלאו את כל המנז'טים כמעט עד הסוף.
6. הכניסו לתנור החם ל20 דקות- המאפינס יתפחו וייסדקו יפה ותוכלו להעביר קיסם שיוצא יבש/עם פירורים קטנים.
7. הוציאו מהתנור והניחו להם להתקרר לחלוטין.
תהנו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
  • אם תרצו שהמאפינס ייצאו יותר גבוהים ותפוחים- החליפו את הסודה לשתייה באבקת אפייה, או השתמשו בקמח תופח. 
    (מנגד, אפשר להחליף הכל לסודה לשתייה)
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אפשר בכל שמן אחר.
  • אפשר חלב צמחי אחר.
  • אפשר להשתמש בממתיק אחר. המאפינס לא מאוד מתוקים, ממש בטעם של שוקולד מריר עשיר. אם תרצו אותם יותר מתוקים הוסיפו קצת סוכר, הייתי אומרת לשנות לחצי כוס לפחות.
  • כאמור, השתמשתי בממרח נוגט (פרלינה), אבל כל ממרח יתאים, כמו חמאת בוטנים, לוטוס, שוקולד, וכו'. חשוב שהממרח יישאר במרכז הבלילה, כדי שיישאר חבוי, אחרת הוא ייברח לצדדים ויהיה בולט לאחר האפייה. כמובן שאפשר לוותר על עניין המילוי.
  • אפשר למלא בשוקולד במקום בממרח.
  • כאמור, כדאי לתת לבלילה קצת להתקרר אם תרצו להוסיף פנימה שוקולד (ואפשר גם לוותר עליו). אם תתנו לבלילה להתקרר, יהיה גם יותר קל למלא אותה בממרח כי היא תהיה גם יציבה יותר ופחות נוזלית.
  •  

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה