vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

מאפינס שוקולד טבעוניים מושלמים

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
מתכון קל, מהיר ופשוט למאפינס שוקולד ממש עשירים שנמסים בפה בכל ביס, עם רכיבים פשוטים ונגישים, והצעות לשדרוגים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

עדכון נכון ל29.6.22-

קיבלתי פניות שהמאפינס יוצאים מתפוררים,
ואני לא מוכנה שיעלה פה מתכון פחות ממושלם,
אז ניגשתי למטבח לבדוק את המתכון ולא יצאתי ממנו עד שהגעתי לגרסה הכי הכי טובה ומוצלחת.
אז ערכתי את המתכון היום (והוספתי גם תמונת מעודכנות)
ועכשיו יש כאן מאפינס שוקולד מושלמים ללא פשרות.
תהנו!


ביומיים האחרונים אני ניזונה מג'אנק פוד כאוכל מנחם
אז הרגיש לי ראוי להכין את המאפינס שלי
שמפוצצים בשוקולד
וההכנה שלהם ושל הסרטון עזרו לי קצת להסיח את הדעת
מהמטח הקשה שהיה
מכל המצב המדיני הנוראי
ומהמצב האישי שובר הלב שלי
(קריאה עצובה לפניך)
 
אנחנו הולכים היום להרדים את הכלבה האהובה שלנו, לולי
אחרי שזכינו בה לשנתיים וחצי בלבד.
המצב הפיזי שלה התדרדר מאוד בחודשים האחרונים
האגן שלה כואב וקורס
ועכשיו גם יש לה גידול בטחול
אז נאלצנו לעשות את ההחלטה הקשה בעולם
ולשחרר אותה אותה מהסבל שלה
שרק הולך וגדל מיום ליום.
 
לולי היא נשמה מדהימה
שהכניסה לחיים שלנו כמות עצומה של אהבה
שלימדה אותנו המון
שקירבה בינינו
ושהגדילה לנו את הלב.
 
ועם כל הכאב שאני חווה היום
אני עדין אומרת ומדגישה-
תאמצו כלב.
ואם אפשר- אז מבוגר.
זאת מתנה לך ולו
וזה פשוט דבר מדהים שאין כמותו.
 
אני מקדישה את המתכון הזה ללולי שלי האהובה
שלצערינו גם מאוד אהבה שוקולד, כמו אמא שלה;)
 
מדובר במתכון ממש ממש קל, פשוט ומהיר
למאפינס שוקולד עשירים שנמסים בפה
ששדרגתי אותם עם שוקולד צ'יפס וממרח נוגט
אבל הם גם מושלמים כמו שהם:)
 
מקווה שיהיה לנו חג שקט ושבוע נעים
שולחת מלא אהבה.

מצרכים

ל12 מאפינס גדולים
 
200 גרם שוקולד מריר
300 גרם (1/4 1 כוס) חלב צמחי
65 גרם (1/3 כוס) שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר
280 גרם (2 כוסות) קמח
16 גרם (2 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
150-200 גרם שוקולד צ'יפס ו/או שוקולד קצוץ

אופן ההכנה

– חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
1. מדדו את השוקולד והחלב לקערה וחממו כדקה במיקרו. ערבבו היטב עד שהכל מגיע למרקם חלק ומבריק.
2. שפכו פנימה את הסוכר והשמן וערבבו לאיחוד.
3. הוסיפו את האבקות (כדאי להעביר במסננת או לערבב קודם בנפרד עם מטרפה) וערבבו למרקם אחיד.
4. הוסיפו את השוקולד צ'יפס (לא חובה) וערבבו קלות. (*אם הבלילה חמה סביר שהשוקולד יימס, במיוחד אם זה שוקולד רגיל ולא שוקולד צ'יפס. במקרה כזה עדיף לתת לבלילה להתקרר כמה דקות, אבל לפני הערבוב עם האבקות, כדי לא לפגוע בהתפחה)
5. אם תרצו להוסיף מילוי למאפינס, אז הניחו כף-שתיים מהבלילה בכל מנז'ט, ולאחר מכן הניחו בערך 2 כפיות/כף ממרח אהוב (אני שמתי ממרח נוגט, כל ממרח שתרצו יתאים) במרכז, ואז מלאו את המנז'טים כמעט עד הסוף בבלילה. 
אם תרצו בלי מילוי – פשוט מלאו את כל המנז'טים כמעט עד הסוף.
6. הכניסו לתנור החם ל20 דקות- המאפינס יתפחו וייסדקו יפה ותוכלו להעביר קיסם שיוצא יבש/עם פירורים קטנים.
7. הוציאו מהתנור והניחו להם להתקרר לחלוטין.
תהנו!
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, אפשר בכל שמן אחר.
  • השתמשתי בחלב סויה, אפשר חלב צמחי אחר.
  • אפשר להשתמש בממתיק אחר. המאפינס לא מאוד מאוד מתוקים. אם תרצו אותם יותר מתוקים הוסיפו קצת סוכר. 
  • כאמור, השתמשתי בממרח נוגט (פרלינה), אבל כל ממרח יתאים, כמו חמאת בוטנים, לוטוס, שוקולד, וכו'. חשוב שהממרח יישאר במרכז הבלילה, כדי שיישאר חבוי, אחרת הוא ייברח לצדדים ויהיה בולט לאחר האפייה. כמובן שאפשר לוותר על עניין המילוי.
  • אפשר למלא בשוקולד במקום בממרח.
  • כאמור, כדאי לתת לבלילה קצת להתקרר אם תרצו להוסיף פנימה שוקולד (ואפשר גם לוותר עליו). אם תתנו לבלילה להתקרר, יהיה גם יותר קל למלא אותה בממרח כי היא תהיה גם יציבה יותר ופחות נוזלית.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

16 מחשבות על “מאפינס שוקולד טבעוניים מושלמים”

  1. תודה סיון על על המתכון הפשוט וההסבר הברור. הכנתי עם הילדים שלי (בני 4.5 וכמעט שנתיים) ויצא ממש טעים בטעם ובמרקם!

    1. תודה! לדעתי בהחלט אפשר לנסות, יש מצב שלא ייצא מספיק יציב וקצת יתפורר, בכל מקרה תצטרכי הרבה יותר זמן אפייה.

  2. יצאו מעולים ופהפיים!!!
    הכנתי חצי עם מילוי לואוס וחצי שוק צ'יפס.
    מתכון נהדר!!!
    תודה

  3. יצא מעולה. פעם ראשונה שמכינה טבעוניים.
    יש לי כמה נקודות לשיפור לעצמי לפעם הבאה.
    לגבי כמויות וכאלה.
    אבל פשוט מעולה. תודה

  4. הלכתי על הגרסה הפשוטה בלי תוספות בכלל ויצא מעולה ממש. אוורירי ושוקולדי.
    תודה רבה

  5. הכנתי בשביל אחי אשתו והילדים- משפחה טבעונית. הטעם? סבבה טעים. המרקם? יבש מחניק ומתפורר.. ועשיתי אחד לאחד לפי המתכון- מדוד מדוייק בלי שינויים. בעסה..

    1. היי טליה, מצטערת לשמוע. אני תמיד בודקת את עצמי וחשוב לי לפרסם מתכונים מדוייקים וטובים, כי המטרה שלי היא שתמיד תצליחו. כיוון שזה מתכון פופולרי שאני מקבלת עליו לא מעט תגובות מאז שהתפרסם, והכנתי לא מעט בעצמי, ואפילו בדקתי ושיפרתי ועדכנתי לפני שנה, ככה שיש לו הרבה לקוחות מרוצים- אז אני יכולה להעיד בביטחון שהמתכון תקין ומוצלח מאוד, אז כנראה שכן הייתה איזו טעות מבאסת בדרך.. זה קורה.
      כיוון שלא הייתי איתך בהכנה אני יכולה רק לנחש מה יכול היה לקרות, ואני מציעה כן לקחת את זה בחשבון, כי כשיש טעות בטכניקה סביר שהיא תחזור בעוד מתכונים והבאסה תחזור.

      אז מה שיכול היה לקרות הוא שבכל זאת הייתה טעות במדידה. אני לא יודעת איך את מודדת, אם זה במשקל זה הכי טוב- הכי פחות מקום לטעויות. אבל קורה לפעמים שהמשקל לא מכויל ומזייף או שמשהו בשולחן בטעות נגע במשקל/בקערה שעל המשקל מתישהו במהלך המדידה וככה יש כמות שגויה עליו, או שהוא לא עמד ישר על השולחן.
      אם השתמשת בכוסות מדידה ממש חשוב להשתמש בכוסות מדידה, ולא בסתם כוסות. לצערי יש לא מעט כוסות מדידה בחנויות שהן בנפח לא נכון בכלל (עשיתי על זה סרטון שבו בדקתי כמה והראיתי שזה קורה), מה שיוצר הרבה עוגמת נפש מיותרת.. אבל בהנחה שהשתמשת בכוסות מדידה מדויקות, חשוב להקפיד למלא אותן עד הסוף (הרבה ממלאים לא לגמרי עד הקצה) בצורה מדויקת, ובלי "גבעה". אחרת זאת לא מדידה נכונה והכמות שונה.
      דבר נוסף שיכול לקרות זה ערבוב-יתר. לפעמים יש נטייה לערבב יותר מדי את הבלילה (ממגוון סיבות) וזה גם מפעיל את אבקות ההתפחה וגם את הגלוטן ומביא למרקם לא טוב בתוצאה הסופית.
      ודבר אחרון שהייתי לוקחת בחשבון זה האפייה, מספיק שאפית כמה דקות יותר מדי (הגיוני אם למשל הכנת מאפינס קטנים יותר משלי) או על חום גבוה מדי (יכול לקרות בקלות לצערי כי כל תנור הוא שונה ורובם מזייפים בטמפרטורה, אם יש חשד כזה אני ממש ממליצה לקנות מד חום לתנור בחנות אפייה ולבדוק וזה מאוד יעזור לך בהמשך) ואז זה מוביל למרקם שתיארת.
      מקווה שזה עוזר:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!