vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת שוקולד חמה טבעונית במיקרוגל!

זמן הכנה: 2 דקות
זמן אפייה: 1.5 דקות
רמת קושי: קל
מיקרוגל
עוגה אישית מטריפה ב2 דקות עבודה!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

***עריכה***

לאור התגובות הרבות שקיבלתי
על כך שכמות השוקולד במתכון מוגזמת
ולמרות שאני לא מסכימה עם זה
יצרתי גם גרסה פשוטה
נטולת שוקולד, רק קקאו
והוספתי למטה
תהנו:)
***

שמתי לב לתופעה שקורית לי בחורף
שאני מאמינה שזה לא רק אצלי
אולי אפילו עליתי על משהו מטורף
שכדאי לעשות עליו מחקר…
אולי מגיע לי פרס!

שמתי לב שבחורף
פחות בא לי לעשות דברים
וגם בא לי לאכול דברים חמים וטעימים
קטע הא?

אז נזכרתי פתאום שלפני שנה וחצי
העלתי סרטון של מתכון לעוגת שוקולד בספל במיקרו
וחשבתי לעצמי שזה טיימינג מושלם לכזאת!

אז החלטתי להכין שוב ולצלם מחדש כדי להעלות לכאן
ואז לא יצא לי טוב בכלל
אז שיפרתי את המתכון
ואז לא צילמתי טוב
אז הכנתי כוס שלישית (שיצאה מושלם אמאלה)
וכשצילמתי נפלה לי כל החתיכה
ובאופן כללי גיליתי כמה קשה זה לצלם כמו שצריך
(וידאו וסטילס) משהו כהה שנמצא בתוך ספל…
אז אמרתי נו באמת נצלם זריז
ושכחתי להוסיף את החיות החמודות שלי
ולצלם כמו שאני בדרך כלל
כי אמרתי לא משנה לא הלך….

בסוף אמרתי-
אבל זה מתכון מעולהההה
יאללה אני מעלה למרות כל הפאשלות!!!
וזה המסר שלי לשנה החדשה.
תבינו מה שתבינו
רק תכינו רגע את העוגה והכל יסתדר

מצרכים

1/4 כוס (50 גרם) שוקולד מריר
1/4 כוס (60 גרם) חלב צמחי
1 כף גדושה (15 גרם) סוכר
4 כפות שטוחות (30 גרם) קמח
1 כף שטוחה (5 גרם) קקאו
1 כף (8 גרם) שמן צמחי
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה

שפכו לספל שוקולד וחלב, וחממו חצי דקה במיקרו.
ערבבו היטב עם מזלג להמסה.
שפכו פנימה את כל שאר הרכיבים וערבבו היטב לתערובת אחידה.
חממו 45-60 שניות במיקרו ואכלו:)
בזהירות, זה חם!!

ותקראו את ההערות… (למטה)

גרסה ללא שוקולד!

מצרכים

2 כפות (20 גרם) סוכר
4 כפות שטוחות (30 גרם) קמח
1 כף (6 גרם) קקאו
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף (8 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (60 גרם) חלב צמחי

אופן ההכנה

שפכו לספל את כל הרכיבים עד השמן וערבבו היטב עם מזלג.
שפכו פנימה את השמן והחלב וערבבו היטב לתערובת אחידה.
חממו דקה במיקרו ואכלו:)
בזהירות, זה חם!!

ותקראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 

– כן, אפשר לאפות בתנור! שחומם מראש ל170 מעלות טורבו ל15 דקות בערך:)

– כל שמן צמחי, חלב וקמח יתאימו
– אצלי חצי דקה במיקרו זה בול, אבל כל מיקרו קצת שונה, אולי תצטרכו עוד כמה שניות.
– הפעם מדובר בכפות רגילות ולא כפות מדידה לנגישות מקסימלית
– אפשר להחליף סודה לאבקת אפיה או להחליף לקמח תופח
– לשדרוג- אפשר להחביא קוביות שוקולד במרכז העניינים, ולהוסיף גלידה וקצפת להגשה!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

14 מחשבות על “עוגת שוקולד חמה טבעונית במיקרוגל!”

  1. תקשיבי!
    אליפות העוגת כוס במיקרו מושלם!!!! טעים בטירוף! והכי חשוב לא כוזל זמן וגם טבעוני!!!!
    תודה לך🙏🏾🙏🏾💖

  2. הרעיון מגניב ממש קל וכייפי.
    אבל יצא מתוק מידי ומרוכז מידי- מה להוריד?
    וגם המרקם אמור להיות רטוב כזה כמו חצי עשוי? או שזה אמור להיות יבש לגמרי?

    1. נשמע שאת פשוט צריכה להוריד מכמות הסוכר ולחמם 30-60 שניות יותר:)
      את גם יכולה להוריד מכמות השוקולד/קקאו אם זה יותר מדי בשבילך

  3. יצא לי ממש ממש טעים!!
    ואני גאה בעצמי שלא רק נדלקתי על המתכון, ולא רק שמרתי אותו- אלא שאשכרה הכנתי!!!
    באמת 2 דקות עבודה, פשוט וכייף.
    והטעם- בול החמימות השוקולדית שהייתי צריכה עכשיו….
    תודה :)

  4. אליפות, יצא טעים בטירוף וגם טבעוני, בכמה פעמים צריך להכפיל את הכמויות כדי להכין עוגה במיקרו?

    1. בטח שטעים וטבעוני!;)
      איזה כיף שאהבת:)
      הכמויות תלויות בגודל התבנית.. כתבי לי גודל ואנסה לחשב לך

  5. אז קמתי בבוקר אחרי לילה קשוח וכל מה שרציתי זה עוגת שוקולד חמה ב2 דק עבודה ואז נתקלתי במתכון שלך
    וואו!! אני לא טבעונית אז עשיתי עם שוקולד חלב, אבל אם אני רוצה להוריד לגמרי את הקקאו כי אני לא אוהבת את המרירות שלו זה אפשרי מבלי להוסיף עוד קמח או שכדאי להוסיף או חצי כף/כף?

    1. מצטערת לשמוע. או שזה עניין של טעם (אני מודה שאני אוהבת אחוז קקאו גבוה ואחוז סוכר נמוך) ואז אפשר להכין עם קצת יותר סוכר וקצת פחות קקאו, או שזה עניין של מדידות (אולי יש לך כף מאוד שונה משלי שבסרטון או שהייתה טעות בין גדושה לשטוחה).. ולגבי המתפורר זה אומר שהמיקרו שלך חזק יותר וזה נאפה יותר מדי אז צריך לחמם כמה שניות פחות

  6. נראה לי שעשיתי יותר מידי טעויות וזה גם גלש וגם נשאר נוזלי לגמרי.
    יש לך מושג איך לתקן אותי לפעם הבאה?

    1. אין לי מושג מה עשית אז אין לי איך לתקן, אבל יכולה לנחש שזה עניין של מדידה נכונה. ממליצה לבדוק טוב את הכמויות ולראות את הסרטון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!