vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

שושני שמרים שוקולד אגוזיים טבעוניים טעימים מדי

זמן הכנה: שעה וחצי + התפחות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מיקסר
זה בין רוגלך לעוגת שמרים שוקולד אגוזית וזה מושלם בגדול
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

את המאפה הזה אפשר להכין ב3 טכניקות, מיד אסביר.

נכון המתכון האגדי שלי לעוגת שמרים שוקולד ללא לישה?
למה היא כזאת מדהימה?
חוץ מהעובדה שזה מבצק ללא לישה, ושהמילוי טעים בטירוף, ושזה תמיד יוצא מעולה…
היא מפוצצת במילוי! היא כולה שכבות דקות של בצק רך ומלא מילוי שוקולדי טעים.
וזה בזכות הטכניקה של הרידוד והקיפול,
בדומה לרוגלך.

אז התחשק לי להכין מאפה שמרים רגיל בצורה הזו,
משהו שהוא בין רוגלך לעוגה,
ועם מילוי חדש- כזה שהוא יותר לכיוון הנוטלה בזכות האגוזיות.

צילמתי 2 טכניקות של הרידוד והמילוי.

הייתי רוצה לומר שזה כדי להנגיש לך אפשרות קלה ומהירה יותר לצד אפשרות ארוכה יותר אך טעימה יותר,
אבל מה שבאמת קרה זה שטעיתי עם החצי הראשון של הבצק ושכחתי שרציתי לעשות רידוד-מילוי כפול…

אבל בזכות הטעויות האלה קורים דברים טובים,
כי ככה הכנתי את 2 הגרסאות שיצאו שתיהן מעולות,
ועכשיו נותר לך רק לבחור, ולהשכיל.

פירטתי את האפשרויות בהוראות ההכנה והוספתי אופציה נוספת- שהיא האמצע בין השתיים.

כרגיל פירטתי בהערות אופציות להחלפות,

ואני ממש מקווה שתכינו!!

מצרכים

לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
9 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
270 גרם (1 כוס + 3 כפות) חלב צמחי
45 גרם (3 כפות) חמאת שקדים
50 גרם (1/4 כוס) שמן צמחי
חצי כפית מלח

למילוי שוקולד אגוזי:
250 גרם שוקולד
40 גרם (1/3 כוס) קקאו
200 גרם (1 כוס) סוכר
315 גרם (1/4 1 כוס) חמאת שקדים (או ממרח אחר)

לסירופ סוכר:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 גרם) מים

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק– מדדו את כל המצרכים לקערת המיקסר לפי הסדר והפעילו עם וו לישה על מהירות בינונית-גבוהה במשך 7 דקות לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק. התפיחו כשעה- שעה וחצי להכפלת הנפח (או, כמו שאני אוהבת- הכינו את הבצק ערב לפני, השאירו אותו בחוץ ל15 דקות שיתחיל לתפוח, והעבירו למקרר עד שתרצו להשתמש בו- 6-24 שעות. רצוי להוציא אותו ל15 דקות לפני העבודה)

2. הכינו את המילוי– חתכו/שברו את השוקולד לקערה והכניסו למיקרוגל לדקה, ערבבו, הכניסו לעוד חצי דקה, ערבבו, ככה עד שיימס לחלוטין. הוסיפו פנימה את שאר הרכיבים וערבבו בזהירות בעזרת מטרפה עד למרקם אחיד. העבירו למקרר ל20-30 דקות- עד שיהיה נוח למריחה. (אם זה מתקרר ומתמצק יותר מדי- אפשר להפשיר במיקרו- אבל עשו זאת גג ל10 שניות וערבבו כי בקלות זה יימס יותר מדי).

3. עצבו– הוציאו את האוויר מהבצק, חלקו ל2, קמחו משטח עבודה ורדדו לצורת מלבן בעובי כחצי סנטימטר.
אופציה א'– המועדפת עלי- מרחו רבע מהמילוי על הבצק- השאירו קצוות נקיים.. קפלו את הבצק קיפול מעטפה- הביאו את הקצה העליון לכיוון התחתון, אך לא עד הסוף. הרימו את התחתון מעל העליון. רדדו את הבצק המקופל לבערך חצי מהעובי, זה בסדר עם המילוי קצת מתפרץ החוצה.
מרחו את הבצק בעוד רבע מהמילוי. קפלו שוב לקיפול מעטפה ורדדו שוב לחצי מהעובי/חצי סנטימטר.
אופציה ב'– כמו אופציה א' רק בלי הקיפול מעטפה השני- לעצור אחרי המריחה השנייה.
אופציה ג'– כמו אופציה ב' רק בלי המריחה השנייה- פשוט במריחה הראשונה למרוח חצי מהמילוי במקום רבע, לקפל, ולרדד (יש לזה סרטון נפרד)
המשך– לאחר סיום האופציה שתבחרו- חתכו את הבצק שנוצר לרצועות שוות ברוחב של כ5-6 ס"מ (הכי נוח עם גלגלת פיצה או סכין שף). לאחר מכן חתכו 3 חיתוכים לאורך בכל רצועה אך לא עד הסוף- השאירו את הקצה העליון והתחתון שלמים (צפו בסרטון).
קחו כל רצועה שנוצרה וסובבו עם עצמה (טוויסט עם עצמה לאורך), ואז גלגלו לשבלול ותחבו את הקצה שנותר למרכז השבלול מלמטה.
הניחו כל שבלול בצק בתוך תבנית עוגה במרווחים או על נייר אפייה שעל מגש אפייה.
חזרו על הכל עם החצי השני של הבצק!
הניחו להתפחה ל40 דקות להכפלת הנפח (שימו לב שהחצי הראשון יתפח קודם, תתחילו את הטיימר איתו…)

4. חממו תנור ל180 מעלות טורבו. מרחו חלב סויה על הבצק. אפו במשך כ20-25 דקות, עד להזהבה יפה.

5. בינתיים הכינו סירופ סוכר– מדדו את המים והסוכר לסיר קטן והניחו על אש גבוהה והשגיחו. ברגע שהסוכר נמס- כבו את האש.

6. מיד עם הוצאת המאפים מרחו אותם היטב בסירופ. הניחו להם להצטנן טיפה ותאכלו

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להשתמש באיזה שמן וחלב וסוכר שתרצו.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן, אם תרצו קמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף חלב לבצק כדי להגיע לאותו מרקם.
  • למילוי יותר נוח למריחה ניתן להחליף סוכר לאבקת סוכר באותו משקל.
  • ניתן להחליף חמאת שקדים בחמאת אגוזים אחרת או בממרח טעים כלשהו.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “שושני שמרים שוקולד אגוזיים טבעוניים טעימים מדי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top