vegan freinly
WhatsApp Image 2022-05-10 at 16.50.40

פאי בייגלה, חמאת בוטנים ושוקולד – טבעוני וללא אפייה:)

WhatsApp Image 2022-05-10 at 16.50.40

פאי בייגלה, חמאת בוטנים ושוקולד – טבעוני וללא אפייה:)

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים אבל מעבד מזון יעזור
קינוח טעים וכיפי ללא אפייה ללא מאמץ:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

לחברה טובה היה יום הולדת לפני שבועיים
וכשניסיתי לחשוב איזו עוגה להכין לה,
נזכרתי בעוגה שאילתרתי לה לפני שנתיים.
זה היה קצת לפני הבלוג, אז לפני שהקפדתי לרשום כמויות מדויקות של כל הניסיונות שלי,
וזה היה מבוסס על איזה מתכון שראיתי באינטרנט ושיניתי לחלוטין תוך כדי ההכנה…
נזכרתי שעשיתי לזה פוסט בפייסבוק (כי בסוף יצא ממש יפה וטעים!)
ולמזלי רשמתי שם מידות משוערות, משהו לעבוד איתו!

אז ניגשתי למלאכה ושיחזרתי את העוגה, רק שהפעם רשמתי במדויק מה עשיתי ושיניתי
ויצא מעולה!!
ביקשתי הערות מכל החברות שטעמו וגם הגעתי למסקנה שיש דרך עוד יותר פשוטה להכין אותה
שגם יוצאת יותר מוצלחת 
אז הייתי חייבת להכין אותה שוב כדי להעלות לכאן!!

אני הכי אוהבת קינוחים טעימים שעם כמה שהם סופר מרשימים-
זה באמת באמת שטויות להכין אותם
וזה לגמרי עונה על ההגדרה…

ובאמת העלתי טיזרים לסטורי באינסטגרם
ולא הפסקתי לקבל בקשות למתכון
אז הנה הנההה זה קורה:))

תהנו!!

ואל תשכחו לקרוא את ההערות בסוף……

מצרכים

לתבנית בקוטר 20-22

לתחתית:
3 כוסות (150 גרם) בייגלה
1/4 כוס (60 גרם) שמן קוקוס
1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
3 כפות (60 גרם) מייפל
רבע כפית מלח
למלית:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס 21% אחוז שומן
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
80 גרם (1/3 כוס) חמאת בוטנים – ועוד כף לקישוט

אופן ההכנה

1. הכינו את התחתית-
טחנו (במעבד מזון או כל דרך אחרת, כולל להכות בשקית עם מערוך) את הבייגלה לפירורים. הוסיפו את שאר רכיבי התחתית וטחנו/ערבבו למרקם אחיד- אמורים להתקבל גושים גדולים/גוש גדול.
העבירו לתבנית (כדאי לשמן אותה קלות) ושטחו את התחתית והשוליים לשכבה אחידה ומהודקת. (קל יותר עם ידיים רטובות קלות).
העבירו למקפיא.
2. הכינו את המלית-
מדדו ושפכו את כל הרכיבים לקערה וחממו במיקרוגל- כדאי להתחיל בדקה ולערבב, עוד דקה ולערבב, ואם צריך עוד- אז כל פעם ל30 שניות, עד שהכל נמס היטב בערבוב (עם מטרפה הכי כדאי). אם אין מיקרוגל אז אפשר בבאן מארי או פשוט בסיר על להבה נמוכה תוך ערבוב בלתי פוסק.
הוציאו את התבנית מהמקפיא ושפכו לתוכה את המלית.
אם תרצו לקשט כמוני- תצטרכו כף חמאת בוטנים (אם היא לא נוזלית- המיסו טיפה בחימום) ולהסתכל בסרטון ההכנה.
העבירו למקפיא לשעתיים. הניחו בחוץ להפשרה ל20 דקות בערך לפני ההגשה.
או – העבירו למקרר ל5 שעות בערך להתייצבות מלאה ושמרו במקרר.

רוצה לשאול לגבי שינויים והמרות? הכל מפורט כאן למטה בהערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן להחליף את חמאת הבוטנים לחמאת אגוזים אחרת (חמאת שקדים, לוז, וכו') או לממרח אחר (לוטוס, שוקולד וכו')
  • ניתן להחליף שמן קוקוס ל80 גרם תחליף חמאה
  • ניתן להחליף מייפל לסירופ אחר (סילאן/אגבה)
  • ניתן להחליף בייגלה לעוגיות
  • ניתן להחליף קרם קוקוס לשמנת צמחית
  • ניתן להחליף שוקולד לבן לעוד שוקולד מריר, או להחליף את שניהם לשוקולד חלב טבעוני
  • ניתן למצוא שוקולד לבן טבעוני בחנויות המתמחות באפייה (בקשו מטבעות שוקולד לבן פרווה) או לקנות שוקולד צ'יפס לבן בסופר.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

8 מחשבות על “פאי בייגלה, חמאת בוטנים ושוקולד – טבעוני וללא אפייה:)”

  1. היי
    פשוט נהנת מהמתכונים ❤️
    מחכה לסיים טיפולים רפואיים ואז
    אצטרף לסדנאות מצפה כבר🌹

  2. מיכל זיסקינד

    את מלכה ואין על המתכונים שלך! טרם הכנתי אבל אין לי ספק שזה ייצא מעולה, מכורה לעוגת השוקולד הטבעונית ללא גלוטן שלך (מאפינס)
    ואני לא מפסיקה לקבל עליה מחמאות ♥️

  3. מושלםםם😍 היתה שבת עם אינסוף אורחים וכולם עפו על זה! היה משמעותית יותר טעים מהמקפיא, במקרר קצת נמס…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)