vegan freinly
WhatsApp Image 2022-04-20 at 16.30.06 (2)

טראפלס שוקולד לוז קפה טבעוניים

WhatsApp Image 2022-04-20 at 16.30.06 (2)

טראפלס שוקולד לוז קפה טבעוניים

זמן הכנה: 30 דקות במצטבר
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
קינוח שוקולדי מושלם בכלום עבודה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

הנה עוד קינוח שהוא מלכתחילה ללא גלוטן וללא אפייה
ולכן מושלם לפסח:)

מה שכיף בטראפלס 
זה שכל כך קל ומהיר להכין אותם
ותמיד אפשר לשחק עם הטעמים והתוספות
ואז אפשר לשמור אותם בפריזר
ותמיד יש נשנוש טעים זמין!

לפני כמה חודשים הכנתי את הטראפלס האלה
לגמרי באלתור במטבח
ושיגעו אותי בסטורי שאתן מתכון
וכל מי שטעם השתגע גם…
והנה נזכרתי בהם
ואיזה כיף היה להכין אותם שוב:)

אז יאללה לעבודה

מצרכים

לתבנית מרובעת קטנה (אני השתמשתי ב25X25) או 2 אינגליש קייק

120 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים חתוכים גס
300 גרם (1/2 1 כוס) שוקולד מריר
200 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) קרם קוקוס
100 גרם (1/3 כוס) ממרח לוז/שוקולד/אחר
2 כפות (16 גרם) קקאו
1 שוט אספרסו (או כפית קפה)
קצת מלח גס לקישוט

כמה כפות קקאו לציפוי

אופן ההכנה

  1. לקלות את האגוזים: אם יש לך אגוזים טריים- צריך לחמם את התנור על 160 מעלות טורבו, להניח את האגוזים על מגש אפייה (אפשר לפזר קצת מלח) ולאפות במשך כ20 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. להוציא ולתת להם להצטנן ואז לקצוץ גס.
  2. להמיס את השוקולד: מדדו לקערה את השוקולד וקרם הקוקוס וחממו דקה-דקה וחצי במיקרוגל, ואז ערבבו להמסה מלאה של השוקולד (ניתן לחלופין למדוד את השוקולד לקערה ואת הקרם לסיר קטן, להביא אותו לרתיחה ולשפוך על השוקולד). אם תרצו להשתמש בקפה מגורען ולא באספרסו – תוסיפו אותו עם השוקולד.
  3. להוסיף הכל: הוסיפו את הממרח, הקקאו והקפה וערבבו היטב עד למרקם אחיד.
  4. להעביר לתבנית: רצוי מרופדת בנייר אפייה לשליפה קלה. שטחו לגובה אחיד (אני ממליצה גם לפזר מעט מלח גס למעלה) והעבירו להקפאה לפחות ל3 שעות. 
  5. לחתוך ולצפות: שלפו את הגוש הקפוא וחתכו לקוביות בגודל הרצוי. העבירו אותם בתוך קערית קקאו לציפוי מלא ומשם לקערת הגש או קופסה לפריזר/מקרר.
    ניתן לשמור במקרר עד שבוע ובפריזר עד חצי שנה.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן להחליף לאיזה אגוזים שתרצו (אני ממליצה על קשיו/פקאן/פיסטוק)
  • ניתן להשתמש באיזה ממרח שתרצו (חמאת שקדם/חמאת בוטנים/לוטוס וכו') אני השתמשתי בנוטלה טבעונית.
  • ניתן לוותר על הקפה.
  • השוקולד והקקאו הקפה נותנים לטראפלס האלה טעם מריר ועמוק, אם תרצו טעם מעודן יותר אפשר באמת לוותר על הקפה ו/או על הקקאו ו/או להוסיף מעט מייפל- ניתן להוסיף בסוף לפני הוספת האגוזים לתערובת ולטעום עד שטעים.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “טראפלס שוקולד לוז קפה טבעוניים”

  1. וואווו נראה מדהים בטירוף!! וגם מצרכים לא יותר מידי מסובכים , תבורכייי מהממת ❤🙏🏻
    שאלה לגבי השוקולד מריר, – זה חייב להיות המריר שמוכרים עם מעט סוכר ווניל בו? אם יש לי ערכה להכנת שוקולד עם כדורים לבנים וחומים (של חמאת קקאו ועיסת הקקאו), זה גם בסדר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)