WhatsApp Image 2021-11-01 at 17.16.43 (17)

כנאפה טבעונית מטורפת עם מוצרלה מטופו!

WhatsApp Image 2021-11-01 at 17.16.43 (17)

כנאפה טבעונית מטורפת עם מוצרלה מטופו!

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
צריך בלנדר/בלנדר מוט/מעבד מזון
כנאפה טעימה וקלה להכנה עם מוצרלה מגניבה מטופו!!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
מעשה שהיה באמת-
לפני כחודש העברתי סדנה פרטית לזוג חמוד.
הסדנאות הפרטיות שלי הן בהתאמה אישית כך שאני בונה בכל פעם תפריט אחר,
והפעם בשלב בניית התפריט הלקוח אמר שהוא מת ללמוד להכין כנאפה טבעונית.
אמרתי לו שמעולם לא הכנתי, אבל כשכשיש מספיק זמן מראש אני גם יוצרת מתכונים לפי בקשה,
וכך יצא שתוך יומיים יצרתי מתכון מפחיד לכנאפה טבעונית עם המוצרלה קשיו שלי.
לאחר שהיא הצליחה בסדנה וקיבלה תשבוחות מחברים קרניסטים, 
הוספתי אותה לבראנצ'ים שלי, וגם שם היא התקבלה בהתלהבות יתרה.
ההתלהבות ממנה בסטורי ובפייסבוק היא אינסופית,
אז חשבתי אולי בכל זאת לפנק במתכון.
בסוף החלטתי ללכת על זה, אבל בכל זאת לשמור במערכת את המתכון למוצרלה קשיו
לטובת הארוחות והסדנאות, ולנצל את ההזדמנות להמציא מוצרלה חדשה,
שמהרגע שהמצאתי את הכנאפה חשבתי עליה-
למה לא להכין מוצרלה מטופו משי?
הנחתי שזה יצליח ושזה ייתן פיתרון שלא מצריך בלנדר חזק פלוס- חלבון!
אז ניסיתי וזה הצליח בטירוףףף
ועכשיו, לכבוד יום הטבעונות, זה הזמן שכולםן יוכלו ליהנות מהמתכון המפנק הזה!!!
כי גם קינוחים טבעוניים הם סופר דופר טעימים ולא חייבים להיות מסובכים.
יאללה תיהנו ואל תשכחו לקרוא את ההערות:)

מצרכים

למחבת בקוטר 30 ס"מ

מצרכים:

לכמוצרלה-
חצי חבילה (175 גרם) טופו משי
40 גרם (5 כפות) קמח טפיוקה
3/4 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן צמחי
3/4 1 כוס מים

למעטפת:
300 גרם קדאיף
100 גרם (1/2 כוס) שמן צמחי

לסירופ סוכר:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 גרם (1/2 כוס) מים
1 כף מי ורדים (אופציונאלי)

לקישוט:
חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה

  1. הכינו את הסירופ
    מדדו את הרכיבים לקלחת והניחו על אש גבוהה. אחרי שכל הסוכר נמס (שקשקו בעדינות את הקלחת מדי פעם אם צריך) השאירו לעוד דקה-שתיים ואז כבו את האש. הוסיפו פנימה מי ורדים וערבבו.
  2. הכינו את המעטפת
    הפרידו את שערות הקדאיף לקערת הכנה כך שלא יהיו בגושים עבים של בצק, יותר שיערות. שפכו פנימה את השמן וערבבו היטב כך שהשמן ייספג היטב בכל הקדאיף.
    רפדו מחבת במחצית מתערובת הקדאיף לשכבה אחידה (די דקה כדי שלא יישאר בצק חי, אבל הקפידו לכסות חורים כדי שהגבינה לא תצא) שקצת עולה על השוליים.
  3. הכינו את הגבינה
    מדדו את כל הרכיבים לתוך הבלנדר (אפשר עם בלנדר מוט או מעבד מזון), והפעילו עד שמתקבל נוזל חלק.
    שפכו אותו לסיר בינוני, הדליקו תחתיו אש בינונית-גבוהה, וערבבו היטב עם לקקן/כף עץ. תוך כ2 דקות התערובת תתחיל להתגבש. הנמיכו את האש וערבבו היטב במהירות כחצי דקה-דקה עד שמתקבלת בלילה אחידה ונמתחת- כבו את האש.
  4. הרכיבו את הכנאפה-
    שפכו את הגבינה אל המחבת עם הקדאיף. הרטיבו את הלקקן כדי למרוח אותה בעזרתו לגובה אחיד בעדינות.
    הניחו מעליה בשכבה אחידה את שארית הקאדיף.
  5. הכינו את הכנאפה-
    הניחו את המחבת תחת אש בינונית-גבוהה. תוך 2-4 דקות השכבה התחתונה תזהיב (ניתן להרים בזהירות בעזרת כלי כלשהו כדי להציץ לצבע שנוצר בתחתית). העבירו בזהירות את הכנאפה מהמחבת לצלחת גדולה- הניחו צלחת שהיא לפחות בקוטר המחבת- מעל המחבת- והפכו בתנועה מהירה את המחבת מעל הצלחת (כך שתחתית המחבת פונה כלפי מעלה). עכשיו כשהצד השחום של הכנאפה כלפי מעלה על הצלחת- החליקו במהירות את הכנאפה מהצלחת חזרה למחבת והחזירו את המחבת לאש כדי להזהיב את הצד השני (השגיחו שלא יישרף, זה קורה ממש מהר) ברגע שהוא מזהיב- העבירו (החליקו) לצלחת ההגשה, פזרו מעל את הפיסטוקים ושפכו מעל הכל את הסירופ, ובתיאבון!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אם אין לך מחבת גדולה מספיק, ניתן לחלק את הכמות למחבת קטנה בכמה נגלות. אל תשתמשו בכל הכמות למחבת אחת קטנה יותר, כי הבצק יישאר חי מבפנים ותהיה יותר מדי גבינה. אפשר להכין כנאפה קטנה ולהקפיא את מה שנותר לפעם הבאה.
  • השתמשו באיזה שמן שתרצו- קנולה/קוקוס/זרעי ענבים… הכל הולך.
  • ניתן להשתמש במי זוהר במקום מי ורדים או לוותר על זה לגמרי. 
  • נהוג להשתמש ביותר סירופ סוכר, לדעתי זה יוצא מתוק מדי והכמות שהכנתי יותר מדויקת, אבל זה עניין של טעם.
  • ניתן לוותר על הפיסטוקים.
  • המוצרלה הזאת מעולה גם לפיצות או למה שתרצו. 
  • אין לך מה לעשות עם החצי השני של הטופו-משי? ממליצה להכין את הבלילה לחביתה הטבעונית שלי ולשמור במקרר למתי שצריך:) או להכין כמות כפולה של מוצרלה ולהקפיא לשימוש לפיצות וכו'.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

6 מחשבות על “כנאפה טבעונית מטורפת עם מוצרלה מטופו!”

  1. היי 🙂 אפשר טופו במרקם רך במקום הטופו משי? אם לא, אשמח לדעת למה… מה ההבדל? ולגבי השאלה מלמעלה- קורנפלור לא יעבוד במקום טפיוקה?
    תודה רבה

    1. היי
      גם אם תטחני טופו רך תקבלי מרקם ממש שונה מטופו משי, תצטרכי להוסיף יותר נוזלים ועדין אני ממש לא בטוחה איך זה יילך.. אפשר לנסות עם התאמות אבל אני באמת לא יודעת להגיד בוודאות איך זה ייצא.
      קורנפלור יעבוד במידה מסוימת אבל ייתן תוצאה משמעותית פחות טובה מקמח טפיוקה (את זה כן ניסיתי:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה