vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגת קפה טבעונית עם קראמבל שקד-קינמון

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 45 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגה רכה, גבוהה ונמסה בפה עם תוספת כיפית;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הכל התחיל מבקשה של עוקבת באינסטגרם.

לפני הטבעונות היא אהבה להכין עוגת קפה גבוהה וטעימה, 
והיום היא לא מוצאת לזה מתכון.
היא גם הדגישה את עניין הביצים והחלבון.
אמרתי challenge accepted וניגשתי למשימה!

החלטתי להכניס שם טופו משי- 
גם נותן מרקם רך ומלטף וגם תוספת חלבון!

ובשביל שיהיה עוד יותר מיוחד-
קראמבל שקדים וקינמון.

יצא מושלם.

שנתחיל?

מצרכים

לתבנית אינגליש בגודל 10X30

יבשים:
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח לבן
1.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח

רטובים:
1.5 כף קפה נמס מגורען
1/3 כוס מים רותחים
1/2 כוס מים פושרים
200 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס)
150 גרם טופו משי (2/3 כוס)
1 כפיות תמצית וניל
65 גרם שמן (1/3 כוס)

לקראמבל:
70 גרם (1/2 כוס) קמח
60 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
קורט מלח
כפית שטוחה קינמון
30 גרם (2 כפות) סוכר לבן/חום בהיר/דמררה
40 גרם (4 כפות) שמן

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות טורבו.
2. הכינו את הקראמבל- ערבבו יחד את כל הרכיבים חוץ מהשמן לפיזור אחיד ומעיכת גושים;) הוסיפו את השמן וערבבו היטב עם האצבעות עד לקבלת פירורים בכל מיני גדלים. (אם נוצר גוש בצק או גושים גדולים מדי- הוסיפו טיפה קמח, אם הפירורים קטנים מדי- הוסיפו טיפה שמן) והניחו בצד.
3. הכינו את הבלילה- לקערת הכנה שפכו קפה ומים רותחים וערבבו להמסה. הוסיפו מים פושרים וסוכר. טחנו טופו משי למרקם חלק (בעזרת מעבד מזון קטן או בלנדר, או החליפו לפי ההערות) והוסיפו. הוסיפו גם תמצית וניל ושמן וערבבו בעזרת מטרפה.
4. בקערה נפרדת מדדו את היבשים והעבירו דרך מסננת ב3 נגלות אל קערת ההכנה (או אם נראה שהקמח חלק ללא גושים אפשר רק לערבב עם מטרפה יבשה ואז להעביר בנגלות). כלומר- להעביר בערך שליש מהיבשים לרטובים- לערבב קצת להטמעה, ואז שוב, ואחר שכל היבשים בפנים- לערבב רק עד למרקם אחיד! לא לערבב יותר מדי. אם יש גושי קמח גדולים ערבבו יותר, אם הם ממש קטנים זה בסדר.
5. העבירו את הבלילה לתבנית (לשליפה נוחה מומלץ לרפד אותה בנייר אפייה) ושטחו לגובה אחיד. פזרו מעל את כל הקראמבל בצורה אחידה.
6. העבירו לתנור ל45 דקות. יכול להיות שהיא תצטרך קצת יותר זמן אפייה, תנעצו קיסם במרכז העוגה כדי לבדוק (כשהיא מוכנה הוא יוצא יבש או עם פירורים קטנטנים, העיקר לא רטוב). אני ממליצה לאחר 30 הדקות הראשונה של האפייה לסובב את התבנית לאפייה אחידה יותר.
7. הוציאו את העוגה והניחו לה להצטנן. פרסו ותהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אני השתמשתי בקמח לבן, סוכר קנים חום, ושמן קנולה. ניתן להחליף לסוגים אחרים. 
    סוג אחר של סוכר ישפיע על הטעם והמרקם בהתאמה.
    כוסמין לבן מתנהג כמו לבן רגיל, קמחים מלאים מצריכים תוספת נוזלים לבלילה.
  • ניתן להחליף טופו משי ביוגורט/מעדן סויה נייטרלי, או גבינה טבעונית נייטרלית, או קרם קוקוס באותו משקל.
  • שמתי לב שכמות הקפה שהשתמשתי בה גבוהה יחסית למתכונים אחרים, אבל כשהשתמשתי בפחות טעם הקפה לא יצא מורגש.
  • אני מניחה ש3 שוטים של אספרסו יעשו את אותה עבודה (רק שהכמות הכוללת של המים תצא זהה). אם תפחדו מהחוזק אפשר 2.
  • בקראמבל אפשר עוד קמח במקום שקד טחון. ואפשר בלי הקינמון והמלח. ואיזה קמח וסוכר שתרצו.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

7 מחשבות על “עוגת קפה טבעונית עם קראמבל שקד-קינמון”

  1. העוגה יצא במרקם מעולה אבל לטעמי לא מתוקה מספיק (השתמשתי בסוכר חום בהיר כמו במתכון ומדדתי בגרמים). תודה על המתכון :)

    1. היי, תודה על התגובה:)
      אני מודה שאני אוהבת את המתיקות שלי יותר מעודנת וזה ניכר ברוב המתכונים שלי, אז כיוון שאת אוהבת מתיקות גבוהה יותר ממני אני ממליצה להוסיף יותר סוכר בכל המתכונים שלי חח וגם מציעה לטעום בלילות;)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!