vegan freinly
WhatsApp Image 2022-05-07 at 17.05.03 (1)

עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם קפה-פקאן-שוקולד

WhatsApp Image 2022-05-07 at 17.05.03 (1)

עוגיות שוקולד צ'יפס בטעם קפה-פקאן-שוקולד

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
בלי תחליפי ביצה, בלי חמאה, בלי קירור בצק, פשוט לערבב ולהכניס לתנור והתוצאה- וואו.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

כן כן, עוד מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, אני אובססיבית כנראה…

פשוט ראיתי איזה מתגון באיזה בלוג
וכמובן ששיניתי בו הכל..
ויצא מעולה- הבאתי לסדנה שהעברתי
ולא הפסיקו לאכול מהן
ואז הכנתי שוב כדי לכתוב מסודר והבאתי לחזרה שהייתי בה
והשתגעו עליהן
וגם שיגעו אותי בסטורי בבקשות למתכון
(עוד לא ביקרת באינסטגרם שלי??)
אז הכנתי שוב כדי לצלם לבלוג
(ואז הגשתי בסדנה שלי 
ושוב הן קיבלו תשבוחות רציניות…)
אז אפשר לאשר בביטחון 
שמדובר במתכון מעולה
וכמובן שכמיטב המסורת מדובר במתכון סופר מהיר ופשוט
שרק דורש קערה ומצרכים שיש בבית…
אל תשכחו לקרוא את ההערותתת

מצרכים

ל10 עוגיות גדולות

רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן צמחי
1/2 כוס לא דחוסה (90 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס פחות כף (90 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (60 גרם) חלב צמחי
1 כפית קפה מומסת עם טיפונת מים רותחים
יבשים:
1/2 1 כוס (210 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
תוספות:
1/4 כוס (60 גרם) שוקולד צ'יפס/שוקולד קצוץ
1/4 כוס (40 גרם) פקאן קצוץ גס

אופן ההכנה

1. הדליקו תנור על 175 מעלות טורבו.
2. ערבבו בקערה את כל הרטובים (אפשר מהתחלה להשתמש בלקקן/כף)
3. הוסיפו את היבשים וערבבו היטב עד למרקם אחיד.
4. הוסיפו את התוספות וערבבו מעט לפיזור אחיד.
5. צרו עיגולים גדולים (נגיד 9 כדורים של 70 גרם או 10 של 60 בערך) והניחו במרווחים גדולים על שני מגשי אפייה (אפשר להשתמש בכף קפיצית גדולה או שתי כפות רגילות, או להרטיב טיפה את הידיים, כי הבצק דביק). אם תרצו עוגיות שטוחות- שטחו את הבצק עם הידיים, אם תרצו אותן שמנמנות- השאירו ככה.
6. אפו במשך 12-14 דקות (תלוי בגודל ובצורה) עד שהשוליים יציבים והמרכז לא לח יותר. הוציאו והניחו להן להתקרר לחלוטין. (אם תרצו אותן יותר קראנצ'יות מבחוץ אפשר לאפות על 185 מעלות ואפשר לעוד 2-3 דקות, ואפשר גם להשתמש בסוכר חום בהיר במקום בכהה).

בבקשה תקראו את ההערות למטה!!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • אני משתמשת בשמן קנולה וחלב סויה, אבל כל סוג יעבוד.
  • אפשר להחליף את הסוכרים ולהוריד את הכמות, אבל זה ישנה לגמרי את המרקם.
  • אפשר להכין בלי הקפה ואז תקבלו עוגיות שוקולד צ'יפס רגילות (עם פחות קונטרה למתיקות הגבוהה)
  • אפשר במקום החלב והקפה- להשתמש ברבע כוס אספרסו (או להמיס את הקפה ביותר מים לכמות הזאת)
  • לטעם מורגש יותר של קפה כדאי להשתמש ביותר קפה, כאן הטעם עדין מאוד
  • אני השתמשתי במטבעות שוקולד לבן (פרווה מחנות המתמחה באפייה) אבל אפשר להשתמש באיזה שוקולד שתרצו. גם את הפקאן אפשר להחליף לאגוז אחר או ליותר שוקולד.
  • אם תתנו לבצק לנוח לכל זמן שהוא לפני האפייה- תקבלו עוגיות יותר תפוחות ושמנמנות. גם אם תלושו את הבצק יותר מדי.
  • אפשר לוותר על הקינמון
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן באותו משקל
  • אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה, ואז ממליצה להוריד לחצי כפית.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)