vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות טבעוניות ממכרות משאריות קפה!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
לא תפסיקו לקבל עליהן מחמאות!! בהבטחה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

המתכון הזה בכלל לא שלי!

אני אוהבת מדי פעם להכין מתכונים מעניינים שאני רואה באינטרנט.
לרוב מדובר במתכונים לא טבעוניים שבא לי לטבען,
או במתכונים טבעוניים שאני מיד משנה בהם מלא דברים- 
או כי בא לי להתאים אותם לסגנון שלי, או כי הכנתי בדיוק לפי המקור ולא יצא בכלל נאמן למקור אז זה דרש שיפורים.

הפעם קרה מקרה מאוד מאוד נדיר, אולי אפילו חד פעמי, שבו לא שיניתי גרם. 
המתכון פשוט מושלם כמו שהוא, נותרתי המומה,
וכל מי שטעמו מהעוגיות התמכרו,
אז הכנתי שוב ושוב.

העוגיות פריכות בקצוות ורכות מבפנים,
הטעמים מאוזנים בדיוק כמו שצריך,
הן מיוחדות, והן טעימות בטירוף.
אז נראה לי חשוב שתכירו את המתכון הזה גם,
אז תרגמתי וצילמתי כדי שהוא יונגש,
ועכשיו תורך להכין.

אז יאללה בואו נכין!

מצרכים

ל18 עוגיות

רטובים:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
100 גרם (1/2 כוס דחוסה + כף שטוחה) סוכר חום כהה
40 גרם (4 כפות) שאריות קפה
80 גרם (1/3 כוס + 2 כפות) שמן זית
45 גרם (3 כפות מדידה או 4 כפות רגילות) חלב צמחי
7 גרם (1 כפית) מיסו בהיר
1 כפית תמצית וניל
יבשים:
180 גרם (1/4 1 כוס + כפית) קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
תוספות:
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד קצוץ1 שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

ערבבו בקערה את הרטובים בעזרת מטרפה, הוסיפו את היבשים וערבבו בעזרת לקקן למרקם חלק (הבצק יהיה מאוד רך ודביק), הוסיפו את השוקולד וערבבו לפיזור אחיד.
כסו את הקערה והעבירו למקרר לבין שעה ל24 שעות.
חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
מדדו כדורי בצק (הכי נוח עם כף קפיצית או עם ידיים לחות) למגשי אפייה. מומלץ להניח עד 9 עוגיות במגש כדי לרווח ביניהן מספיק (עדיף 6 אם אפשר). כל כדורי בצק צריך לשקול 35-40 גרם (אפשר להכין גדולות יותר- תצטרכו יותר מרווחים ויותר זמן אפייה).
הכניסו לתנור ל10 דקות- העוגיות ישטחו ו"יתייבשו" והקצוות צריכות להזהיב יותר- להיות קריספיות.
הוציאו והניחו להן להתקרר לחלוטין(!!) לפני שתגעו בהן.
ולא תצליחו להפסיק.

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות!

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר ומומלץ להקפיא חלק מהעוגיות לפני האפייה ולשלוף לתנור כשתרצו.
  • ממש ממליצה לא לשנות כלום במתכון כי הוא באמת מושלם כמו שהוא.
  • אפשר להחליף סוכר חום כהה בלבן ותקבלו עוגיות יותר פריכות ופחות רכות/ אפשר להחליף סוכר חום בהיר בלבן, והן יצאו קצת פחות פריכות ויותר רכות. בכל החלפה בין סוגי סוכר צריך למדוד לפי משקל כי הנפח משתנה..
  • אפשר להשתמש בשמן אחר, אבל שמן זית הוא מדהים לאפייה והטעם לא מורגש (אלא אם תשתמשו באחד עם טעם חזק במיוחד)
  • אפשר להחליף מיסו ברוטב סויה. אם יש לך מיסו כהה אני מניחה שצריך להשתמש בכמות קטנה יותר.
  • אם תשתמשו בשאריות קפה מקפסולות של מכונה- תיזהרו ממש שלא להכניס פירורי אלומיניום פנימה מהאריזות בטעות. הכי נוח להשתמש בשאריות קפה של מכונה רצינית כמו של בתי קפה, או של פרנצ' פרס, או מקיאנטה, ואולי גם של קפה שחור.
  • אם בכל זאת תרצו לוותר על הקפה- אפשר להחליף אותו ב20 גרם חלב (או אספרסו/קפה) + 20 גרם קמח.
  • אפשר בלי תמצית וניל
  • המתכון שייך לגאון בשם הרמן.
  • לשיעור הכנת עוגיות אמסטרדם בחינם לחצו כאן.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

6 מחשבות על “עוגיות טבעוניות ממכרות משאריות קפה!”

  1. באמת טעימות מאוד, הכנתי פעם שנייה והפעם שקלתי את החומרים. הפעם גם השתמשתי בקפה ממכונת הפילטר וכמסקנה שלי היא שעדיף הגרגרים מהמקינטה כי הם יותר עדינים.
    תודה

  2. תודה שהנגשת לנו את המתכון 💜 נראות מיוחדות ובא לי ממש להכין.
    קראתי בקפידה את ההקדמה, המתכון ההערות, ועדיין לא הבנתי מה הכוונה "שאריות קפה" 🤷🏼‍♀️

    1. הכוונה לשאריות שנותרות לאחר הכנת הקפה אם את משתמשת באמצעי כלשהו ולא בקפה נמס/מגורען. השאריות שנותרות בקפסולות, במקיאנטה, בפרנצ' פרס, בסוף הקפה השחור..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!