vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

גלידת קפה טבעונית ללא מכונה עם אגוזים מקורמלים ושוקולד

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: קל
מיקסר/מקציף
גלידה שווה בטירוף שלא תאמינו שטבעונית וללא מכונת גלידה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

הכל התחיל מזה שנשארה לי שמנת צמחית במקרר

וגם היה לי חלב מרוכז במקפיא, וגם נהיה ממש חם
אז החלטתי להכין גלידה.

ניסיתי לחשוב טוב טוב איזה טעם עוד חסר לי,
בסוף נפל לי האסימון- קפה!
וכמובן שאני לא מסוגלת בלי תוספות, אז גם החלטתי על אגוזים מקורמלים ושוקולד.

חקרתי קצת מתכונים להשראה באינטרנט כדי להחליט אם ללכת פשוט על קצפת עם חלב מרוכז
או שאמצא משהו מעניין יותר- ואכן מצאתי.

נכון הטרנד ההוא של הקפה המוקצף? דלונגה? אז מצאתי מתכון שמשלב אותו עם קצפת = גלידה. נדלקתי.
הכנתי בערך לפי המתכון- הורדתי מהסוכר כי השמנת מתוקה- ואז טעמתי וגיליתי שזה יותר מדי קפה ומעט מדי סוכר
אז הוספתי את החלב המרוכז בכל זאת, ויצא מעולה ממש (אבל עדין יותר מדי קפה, אז הורדתי את הכמות במתכון)

וככה נולד לו מתכון עם שתי אופציות- עם חלב מרוכז או עם אבקת סוכר:) בכל מקרה יעבוד.
בעצם יש גם אופציה שלישית- האופציה המקורית- פשוט קצפת עם חלב מרוכז וקפה, לא מוקצף.
הכל מפורט במתכון ובהערות, אל דאגה,
העיקר שיש גלידה מעולה ללא מכונה;)

ואם תרצו להבין יותר טוב איך כל הסיפור הזה עובד- האזינו לפרק שלי על גלידות:)
ואם תרצו מתכונים נוספים- כנסו למדריך שבסופו כל המתכונים.

מצרכים

לאגוזים מקורמלים:
20 גרם חמאה טבעונית (לא חובה)
65 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
130 גרם (1 כוס) אגוזים שלמים (השתמשתי בשקדים ופקאנים)
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית קינמון

לקפה המוקצף:
2-2.5 כפות קפה
3 כפות (30 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 גרם) מים פושרים

לגלידה:
500 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
400 גרם חלב מרוכז טבעוני/ 200 גרם (2 שקיות) אבקת סוכר
בנוסף:
150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. הכינו אגוזים מקורמלים:
הניחו במחבת רחבה את הסוכר והחמאה על אש בינונית-גבוהה. כשהחמאה נמסה עם הסוכר כמעט לגמרי- הוסיפו פנימה את האגוזים והנמיכו טיפה את האש. ערבבו היטב והניחו- כל 1-2 דקות כדי שהאגוזים לא יישרפו והסוכר יהפוך לקרמל אחיד. כשהכל נמס בצבע קרמל כבו את האש, הוסיפו את המלח והקינמון, ערבבו, והעבירו למגש עם נייר אפייה ובמהירות הפרידו בין האגוזים כדי שלא יהיה גוש אחד במגש, אלא הפרדה, הניחו בד.
2. קצצו שוקולד:
בעזרת סכין גדולה קצצו את השוקולד והניחו בצד.
3. הקציפו קפה:
מדדו לקערה את רכיבי הקפה המוקצף וערבבו. הקציפו בעזרת מיקסר ידני (אני חושבת שאפשר גם במיקסר שולחני, פשוט שלי גדול מדי לתערובת הזאת) התחילו במהירות נמוכה ולאט לאט הגבירו ככל שנהיה יותר קצף. לאחר כ10 דקות הקצפה תתקבל קצפת-קפה מאוד בהירה, תפוחה ויציבה, כמו קצפת רגילה. הניחו בצד.
4. קצצו את האגוזים:
בעזרת הסכין הגדולה קצצו גס את האגוזים המקורמלים (ואת הקרמל שנותר בודד).
5. הקציפו את השמנת הצמחית במיקסר (או בקערה אחרת עם המיקסר הידני)- אם אין לך חלב מרוכז אז להקציף יחד עם אבקת הסוכר- עד לקצפת מאוד יציבה.
6. העבירו לתוך קערת הקפה המוקצף כמה כפות מהקצפת, וקפלו בעזרת לקקן כדי לקבל קצפת כמעט אחידה, ואז העבירו אותה לקערה של הקצפת, יחד עם החלב המרוכז- אם לא השתמשת באבקת סוכר- והתוספות (אפשר להשאיר חלק מהתוספות בצד לקישוט מעל הגלידה) וערבבו היטב היטב בעזרת הלקקן למרקם אחיד (הקפידו לאסוף הכל גם מתחתית ושולי הקערה)
7. העבירו את התערובת לתבנית, קשטו, כסו, והכניסו למקפיא לשעתיים. ואז אכלו גלידה!

(יש קריינות בסרטון, אפשר להקשיב להסברים)

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

– לטעם קפה חזק השתמשתי ב2.5 כפות, למתון יותר השתמשו ב2. 

  • נשבעת שזה לא יוצא מתוק מדי. כל הסוכר הזה הכרחי למרקם, וכדי לאזן את הקפה, וכשהגלידה קפואה היא משמעותית פחות מתוקה מהתערובת בהכנה (להבנה מעמיקה יותר הקשיבו לפרק שלי בנושא)
  • יש חלב מרוכז טבעוני בכל מיני חנויות- בכמה מהסופרים ומחנויות האפייה וגם חנויות אסייתיות. אפשר לעשות על זה חיפוש בגוגל. ואפשר גם להכין לבד בקלות! אבל בזכות הקפה המוקצף כאן ניתן להשתמש באבקת סוכר במתכון הזה.
  • ניתן כמובן להכין ללא התוספות (של האגוזים והשוקולד) או עם תוספות אחרות.
  • בקפה המוקצף השתמשתי בסוכר חום בהיר, ובקרמל בלבן, אפשר גם וגם- מה שתרצו. אפשר גם סוכר קוקוס.
  • את הרעיון והשיטה למתכון לקחתי מכאן– הבלוג 'מטבח קל'- אך עשיתי שינויים.
  • אפשר להכין את הגלידה גם בגרסה הכי פשוטה- במידה ויש לך חלב מרוכז- ללכת לפי המתכון רק בלי להקציף את התערובת של הקפה, אלא פשוט לערבב אותה עם החלב המרוכז ולהוסיף ישר למיקסר של הקצפת ולהקציף יחד חצי דקה-דקה ולמרקם אחיד, גם יחד עם התוספות. וזהו:)

לכל מתכוני הגלידות שלי לחצו כאן!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “גלידת קפה טבעונית ללא מכונה עם אגוזים מקורמלים ושוקולד”

  1. בוקר שמח, מצאתי את גלידת הקפה המושלמת. הקצפתי את הקפה במיקסר רגיל(קנאווד) סבלנות,וקצף מושלם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top