WhatsApp Image 2021-10-11 at 20.19.18

איך להכין cold brew (קפה בחליטה קרה) בבית!

WhatsApp Image 2021-10-11 at 20.19.18

איך להכין cold brew (קפה בחליטה קרה) בבית!

זמן הכנה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
בואו תכירו את הצד הטוב של הקפה, ותראו כמה קל להכין אותו לבד;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

נתחיל בגילוי אישי-

אני סובלת מריפלוקס.
לא, זה לא רק אצל תינוקות.
אני אסכם את הדברים בקצרה-
בגדול מדובר בבחילות וצרבות שמגיעות באופן יומיומי (כבר יותר מ10 שנים)
וזה מן נזק בלתי הפיך שמופיע בגוף וצריך ללמוד לחיות איתו.

אז עם השנים, כשהחלטתי שנמאס לי להיות תלויה בכדורים כבדים,
למדתי להקשיב לגוף שלי ולאכול ולשתות בהתאם לריפלוקס
(שזה פחות כיף ומאוד מגביל, וגם הסיבה העיקרית שאני כל כך רזה,
אפשר להפסיק לשאול, תודה)

אחד מהטריגרים הקשים שלי, לצערי, זה קפאין, 
וליתר דיוק- קפה.
אני עושה מעין ניקוי מקפה לגוף פעם בכמה זמן 
מה שעוזר לקיבה שלי להתאושש ולגוף שלי לצמצם את ההתמכרות…
אני חוזרת אחרי זה לשתות כוס ביום
ואז שתיים
ואז שלוש
ובלי לשים לב הבחילות משתוללות שוב.

ואז הכרתי את הקולד-ברו!!!
מדובר בהכנת קפה בחליטה קרה, כך שאין שום חימום בתהליך,
ומסתבר שזה מביא לרמת חומציות נמוכה בכ60% מקפה רגיל!
אומרים שיש לו עוד יתרונות בריאותיים שווים ביחס לקפה הרגיל,
אבל אני לא עוסקת בתחום הבריאות ולא הלכתי לקרוא לעומק מחקרים בנושא
אז אני לא אצא בהצהרות,
רק אומר שאני אישית מרגישה מאוד את ההקלה בחומציות
וזה גם מאוד טעים לי:)

אז בואו נבין איך להכין!

מצרכים

לליטר אחד
 
1 כוס (100 גרם) קפה טחון גס (או פחות, קראו את הפירוט מטה)
4 כוסות (1 ליטר) מים קרים
 

אופן ההכנה

1. בחרו וטחנו קפה בצורה גסה.
2. מדדו לקופסה או צנצנת את הקפה והמים וערבבו קלות.
3. הכניסו למקרר ל12-24 שעות.
4. הוציאו וסננו בעזרת בד טטרא/בד המיועד לסינון, או בעזרת פילטר לקפה או דרך french press.
5. העבירו לבקבוק (כדי שיהיה נוח למזיגה) ושמרו במקרר עד שבועיים.
6. הצעת הגשה- בכוס עם קרח- רצוי למזוג חצי כוס מהבקבוק ולהשלים עם מים קרים ו/או חלב צמחי טעים (יש כאלה שיעדיפו עם סודה). 
כדי להמתיק כדאי להמיס את הממתיק הרצוי עם מעט מים רותחים.
אפשר שהמים שתוסיפו לכוס יהיו רותחים, אבל זה ישפיע על הטעם, ואני לא יודעת אם זה משפיע בריאותית.
 

איך לקלוע לטעם הנכון?

בואו נדבר על זה רגע!

  • בחירות פולי הקפה הנכונים
    תמצאו את החנות הקרובה המוכרת פולי קפה טריים. יש היום מבחר רחב של בתי קפה שמוכרים את הקפה שלהם, ואז יש להם אופציה למכור לפי משקל, להציע טעמים שונים, ולהבטיח שהקלייה טרייה יחסית. אם יש לך שוק בקרבת מקום- רוב הסיכויים שיהיה בו לפחות דוכן אחד מתאים.
    תמצאו מוכר מבין עניין ותתייעצו איתו בנוגע לפולים- ספרו לו שזה לחליטה קרה (או לfrench press אם הם לא מכירים), דברו על טעמים אהובים (פירותי/חמוץ/מר/מאוזן/חלש/חזק וכו') ותחליטו על איזה הימור בטוח (הכי טוב לבקש לטעום את הבחירה בעזרת איזה אספרסו). אם אין לך (ולו) מושג על מה ללכת- תבקשו משהו פירותי ומאוזן, תלכו על משהו מקוסטה ריקה או איטליה, תקחו רק 100 גרם ותנסו.
  • טחינה
    רוב הסיכויים שתוכלו לבקש שיטחנו את הקפה במקום בו תרכשו את הפולים. תבקשו שיטחנו הכי גס שאפשר (ככה תמיד טוחנים לחליטה קרה/french press אז הם יבינו). מה שכן כדאי להכין את הקפה כמה שיותר סמוך לטחינה (אבל לא נורא אם לא!). אפשר גם לטחון בבית עם בלנדר חזק/מטחנת קפה. המרקם הגס עדין גרגירי, פשוט לא ברמת האבקה. (ככה אפשר לסנן יותר בקלות).
  • יחס קפה-מים
    גם עם סוגי הפולים וגם עם היחס כדאי לעשות קצת ניסוי וטעייה כדי להגיע לטעם האידיאלי, אבל הנה ההמלצה שלי מהניסויים הביתיים שלי-
    למי ששותה כוס קפה עם כפית שטוחה אחת- אני ממליצה על 1/2 כוס קפה טחון יחד עם ליטר מים (כמו בסרטון).
    למי ששותה כוס קפה עם כפית מאוד בהיריון- 3/4 כוס קפה.
    למי ששותה ממש חזק- 1 כוס.
    תזכרו שהרעיון להכין מעין 'תרכיז' קפה, אנחנו הרי נערבב חצי כוס ממנו עם חצי כוס מים/חלב, אז זה אמור לצאת חזק ויהיה קל לדלל אותו לפי הטעם, אז אני הכי ממליצה על 3/4 כוס קפה על ליטר מים.
  • זמן השרייה
    בעיקרון ככל שתשרו יותר זמן, הקפה ייצא יותר חזק בטעמו. אני ממליצה ללכת על 24 שעות השרייה בכל מקרה.
  • ניסוי וטעייה
    כפי שאמרתי- זה מה שמומלץ כדי לקלוע לטעם האידיאלי. תתנסו, תהנו, זה כל כך קל אז למה לא?? 
    אם המקום רחוק- תקנו כמה סוגי קפה כבר הביתה. 
    אם עלית על השיטה הנכונה- אפשר להכפיל כמויות ולקצר ככה את זמן העבודה (הגם ככה קצר!).
    תראו עם מה הכי טעים להגיש את הקפה..
    תהנו מהתהליך בקיצור;)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כדי לצפות מראש את השאלות- קראתי על זה ומסתבר שזה לא מומלץ להקפיא קולד-ברו.
  • לכל שאלה נוספת- הגיבו למטה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה