vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

חלב מרוכז טבעוני מושלם!

זמן הכנה: 1 שעה כולל הכל
זמן בישול: 40 דקות
רמת קושי: קל
לא צריך מכשירים מיוחדים
חומר גלם מדהים לאפייה שאפשר להכין בקלות בגרסה הטבעונית!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

חלב מרוכז ממותק.

מוצר ותיק בכל סופר
שפותח פורטל לצ'יטים של קונדיטוריה
כי אפשר להכין ממנו ממש בקלות דברים כמו-
ריבת חלב, גלידות וממתקי פאדג'.
(יש גם מקומות בעולם, כמו ברזיל,
שנהוג פשוט לאכול אותו ככה, כמו שהוא,
מעל פנקייקים ופירות או סתם ככה)

השנה הגיעו לארץ 2 סוגים של חלב מרוכז טבעוני מחו"ל!
אני אישית ניסיתי אחד מהם ולא התלהבתי במיוחד..
ובכל מקרה אני הכי מעדיפה להכין את הדברים האלה בעצמי
ואני עוד יותר אוהבת למצוא את הדרך הכי פשוטה ומהירה לעשות זאת, ומחומרי הגלם הכי בסיסיים:)

בהתחלה חשבתי שזה סופר פשןט-
פשוט לצמצם יחד חלב צמחי וסוכר!
אבל זה יצא דליל מדי
או שאני ממשיכה לבשל אותו ואז הוא מתקרמל ומסמיך מדי…

אז קראתי חומרי גלם של חלב מרוכז וחקרתי מתכונים נוספים והבנתי שחלב מרוכז הוא גם מאוד שמן,
אז אני יכולה להכין אותו מחומר גלם יותר שמן, או להוסיף לו שומן. ואם אני רוצה להסמיך אותו בלי לקרמל אותו- אני צריכה חומר מסמיך.

וכך נולד המתכון הזה
שהוא פשוט ומדויק
ונותן תוצאה פשוט מושלמת.

(כבר הספקתי להכין ממנו גלידה
ויצא מטורף!)

ממש בקרוב אפרסם מתכונים שווים של דברים שאפשר להכין ממנו:)
בינתיים נתחיל מזה-

מצרכים

לכמות של 500 גרם

1 ליטר חלב צמחי
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
40 גרם (4 כפות מדידה) שמן קוקוס
1.5 כף שטוחה קורנפלור

אופן ההכנה

1. מדדו לסיר בנפח מינימום 3 ליטר את החלב והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש וערבבו כל 5 דקות- תגרדו בערבוב את התחתית והשוליים כי המטרה היא מרקם אחיד בלי ששום דבר יתקרמל או יישרף. המשיכו כך במשך כ30-40 דקות- עד שתגיעו למחצית הגובה המקורי (יישארו סימנים על השוליים של הסיר אז יהיה אפשר לזהות). אם תזהו חלקים שמתקשים בשוליים ובתחתית אל תתעקשו לערבב אותם פנימה.


2. הוסיפו את שמן הקוקוס וערבבו היטב פנימה במשך כשתי דקות להמסה מלאה פלוס בישול.


3. ערבבו את הקורנפלור עם שתי כפות מים בכוס/קערית עד להמסה מלאה ושפכו לסיר ומיד ערבבו היטב ללא הפסקה כ2-3 דקות. אם לא ראית בכלל שינוי במרקם כדאי לערבב עוד חצי כף קורנפלור במעט מים ולהוסיף ולערבב כדי לוודא הסמכה. כבו את האש והסירו את הסיר.


4. העבירו בזהירות דרך מסננת לצנצנת נקייה- בלי לגרד את התחתית והשוליים של הסיר! רק מה שנוזל לבד- ושמרו עד שבועיים במקרר. ניתן להקפיא ל3 חודשים.

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אם תכינו ללא השמן והקורנפלור יתקבל חלב מרוכז דליל, שיכול להיות רלוונטי לחלק מהמתכונים (לגלידה למשל זה טוב). לחלב מרוכז קלאסי צריך שומן וסמיכות..
  • אם בסוף הבישול תרגישו שהשמן לא מתאחד, אפשר לערבל היטב בעזרת בלנדר מוט.
  • אפשר להחליף את השמן בחמאה טבעונית.
  • אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס ואז אפשר לוותר על שמן קוקוס ואולי גם על הקורנפלור.
  • השתמשתי בסוכר לבן, אפשר להשתמש בסוכר אחר.
  • אני השתמשתי בחלב סויה של דה ברידג', ממליצה גם להשתמש בחלב צמחי ללא תוספות סוכר או תוספות אחרות.
  • אי אפשר להפחית את כמות הסוכר. אפשר להגדיל אותה עד ל50 גרם וככה זה גם יהיה מוכן מהר יותר ותתקבל כמות גדולה יותר.
  • חשוב שהסיר יהיה גדול ביחס לנוזל, אחרת ייקח הרבה יותר זמן ומאמץ לבשל הכל.
  • תקפידו על כף שטוחה/כף מדידה של קורנפלור- שלא ייצא יותר מדי.
  • זה מתכון שקשה להכפיל בו כמויות. אם בכל זאת תרצו- תדאגו להשתמש בסיר ממש גדול וסבלנות, כי זה גם יכול לקחת יותר מפי2 מהזמן.
  • זה יישמר לפחות שבועיים במקרר וחודשים בהקפאה. תערבבו לפני השימוש.
  • למתכון לממתק פאדג' מחלב מרוכז לחצו כאן:)

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

12 מחשבות על “חלב מרוכז טבעוני מושלם!”

  1. מתכון גאוניייי
    שלחתי לכאן חברה טבעונית שמחפשת כבר שנים מתכון מוצלח
    היא התרגשה בטירוף מהתוצאה ושלחה לי לטעום צנצנת
    תקשיבי זה חלב מרוכז מושלם! מתכון מדויק באופן מפתיע!!
    באמת שבא לי להכין איתו איזה מתכון
    גלידה שווה??

  2. היי, תודה על המתכון, הכנתי אתמול ויצא טעם לוואי מבאס, השתמשתי בסויה בריסטה של תנובה והחלפתי את השמן קוקוס בכף נטורינה קוקוס.
    לדעתך הטעם מגיע מהחלב או מהנטורינה?

    1. זה תלוי איזה מן טעם לוואי הרגשת… אבל הניחוש שלי זה החלב כי זה הרכיב הדומיננטי כאן. אני משתמשת בחלב סויה של דה ברידג', בניגוד לחלב של תנובה אין בו עוד חומרים אז הסיכוי שיהיה עוד משהו שישפיע נמוך מאוד.

    1. יכול להיות, אבל אני חוששת שכן תצטרכי כאן גם לציטין כדי שהכל יתאחד כמו שצריך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!