
מה קרה הפעם?
נכון העוגיות הקודמות?
עם חמאת שקדים, סילאן וסוכר קוקוס ותבלינים?
אז הנגלה הראשונה שהכנתי יצאה רכה-רכה,
שזה היה מגניב אבל לא מה שרציתי.
זה היה ממש מגניב האמת, אז זה הביא לי רעיון-
ללכת על המרקם הזה בעוגיות שוקולד צ'יפס,
וככה ליצור עוגיות קוקי-דואו
כי זה מה שזה הזכיר לי!
אז המשכתי עם הקו של חמאת השקדים
שמשאירה את העוגיות רכות ובהירות גם לאחר האפייה
ומתקבלות עוגיות שוקולד צ'יפס מיוחדות וכיפיות ממש!
יאללה למתכון!

מצרכים
1/3 כוס (100 גרם) סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1-2 כפות חלב צמחי (אופציונלי* הסבר בהערות)
1/3 כוס (70 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. הדליקו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. ערבבו בקערה חמאת שקדים, מייפל ווניל למרקם אחיד. הוסיפו קמח, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
המטרה היא להגיע לבצק רך שלא נדבק לידיים, דומה לפלסטלינה. אם הבצק עדין יבש- הוסיפו כף חלב וערבבו היטב. המשיכו כך עד למרקם נוח (מנגד, אם הוא דביק- הוסיפו כף קמח).
הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו לפיזור אחיד.
3. צרו עיגולים בגודל אחיד והניחו על מגש האפייה (תצטרכו 2 מגשים) במרווחים.
4. הכניסו לתנור ל9 דקות. העוגיות עדין ייראו מאוד בהירות כשהן אפויות, כדי לוודא שהן מוכנות אפשר להפוך אחת בזהירות ולראות שהתחתית שלה זהובה.
הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין.

הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
אפשר להחליף מייפל לממתיק נוזלי אחר.
- אפשר להחליף לחמאת אגוזים אחרת.
- אפשר להחליף לקמח אחר.
- אפשר להחליף חלב למים.
- מה שקרה זה שהכנתי את המתכון עם פחות מייפל, כי אני מקפידה שלא ייצא לי מאוד מתוק, אבל יצא לא מתוק מספיק. אז אני הייתי צריכה את החלב, כפי שניתן לראות בסרטון, אבל כנראה שלא תצטרכו אותו עם הכמות המעודכנת של המייפל.
ליתר ביטחון כתבתי את האופציה כי זה עדין יכול לקרות.






10 מחשבות על “עוגיות cookie dough שוקולד צ'יפס (עוגיות בצק עוגיות) טבעוניות!”
תודה על המתכון המושלם. בעלי אלרגי לאגוזים. יש לך אולי רעיון לתחליף לחמאה?
תודה על המחמאה:) תחליפי לממרח לוטוס! ותפחיתי קצת במייפל
איזה קמח השתמשת?
לבן רגיל
היי, מה יכול להחליף את המייפל? אין לי אגבה כרגע.
אפשר סוכר כלשהו, ולהוסיף קצת חלב בהתאם למרקם
מתכון מוצלח מאוד.
הכנתי כבר פעמיים, פעם אחת עם קמח כוסמין 80% ויצא מצויין ועוד פעם אחת עם חמאת בוטנים במקום חמאת שקדים וגם יצא לא פחות טעים.
תודה!
איזה כיף לשמוע!!!:))
המרתי 30 גרם מחמאת השקדים בטחינה, יצא מצוין, תודה!
איזה כיף!