עוגת קוקי מאנסטר

עוגת גבינה אפויה קוקי מאנסטר טבעונית מושחתת!

עוגת קוקי מאנסטר

עוגת גבינה אפויה קוקי מאנסטר טבעונית מושחתת!

זמן הכנה: 1 שעה
זמן אפייה: 1 שעה
צריך בלנדר
עוגת גבינה אפויה, גם קראסט בצק עוגיות בניחוח חמאת בוטנים, והפתעות טראפלס שוקולד-אוראו בפנים... טירוףףףף של עוגה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
המתכון הזה עלה לפני שנה בעמוד הפייסבוק שלי
וגרם למהומה (מוצדקת).
היום אני גאה ונרגשת להעלות אותו לבלוג:)
ולמרות הגסות והבלגן של התמונות מאז-
אני משאירה אותן
ואני גם מעתיקה לכאן את הטקסט שכתבתי
כשהעלתי את המתכון לראשונה:
 
שוב עלה לי ויז'ן.
זה קורה לי הרבה מאז שאני פול-טיים בקוקי כיף. 
המוח שלי עובד שעות נוספות על יצירתיות באפייה. 
ואז הכריזו (בקבוצת פייסבוק טבעונית) על תחרות מתכוני שבועות 
שהמתכונים המנצחים בה יקבלו חשיפה אדירה- 
המוח שלי בכלל נדלק!
 
ככה שהיה לי ויז'ן לפני יומיים שלא נתן לי להירדם במשך שעה מהתכנון וההתרגשות, 
ואז בסוף יום ההזמנות שאחר כך רק התחלתי לעמול על הויז'ן 
וזה וואוווווווווו אמאאלללהההההה מה זהההההההה כזה.
אז הכנתי עוגת קוקי מאנסטר בניחוח חמאת בוטנים במילוי עוגת גבינה אפויה עם הפתעות של טראפלס אוראו בפנים!!!!!
מה??????
כן!!!!!!!!!!!!
ואני נשבעת באלוהי הטבעונות שזה קל להכנה, בחיי שכל אחד ואחת יכולימות, 
ואפילו זה כיף עם הילדימות,
העניין היחיד זה שצריך זמן. אז תתחילו יום לפני זה הכל מה קרה.. 
האמת שאפשר להכין את הרוב כבר היום ולהניח במקפיא לרגע האמת ואז חצי שעה עבודה ונגמר. 
פלוס צילמתי את השלבים והעלתי לסטורי, ועכשיו זה בהיילייטס, ככה שיהיה עוד יותר קל!
וגםםםם עוד אופציה זה לא להכין אותה ככה.
אפשר להכין רק את המלית של הגבינה ואז זה ממש טיפה עבודה.
אפשר להכין רק טראפלס ורק עוגיות…
מלא מתכונים במתכון אחד!
 
בקיצור אין מה לפחד אני כאן בבקשה תכינו זאת עוגה של פעם בחיים.
אגב מרוב התרגשות וציפייה וקוצר זמן ניתן לראות  בתמונות שהייתי יכולה לאפות אותה יותר זמן. 
(היא אפויה ואכילה וטעימהההה כן? פשוט מאוד מאוד קרמית, ככה שקשה לה להחזיק טוב את כל ההרים של הטוב הזה, אז בסוף אפיתי אותה יותר והיא יצאה עוד יותר מושלמת והכל כמובן מדויק בהוראות ההכנה במתכון)
 
אז הנה המתכון הארוך אבל הסופר-משתלם!!!

מצרכים

לתבנית גבוהה בקוטר 24/26
 
לטראפלס-
חבילת אוראו (175 גרם)
1 כוס (225 גרם) קרם קוקוס
250 גרם שוקולד מריר
 
לקראסט עוגיות שוקולד צ'יפס-
חצי כוס (125 גרם) חמאת בוטנים טבעית
חצי כוס (110 גרם) מים
חצי כוס (100 גרם) שמן
 כוס וחצי לא דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
4 כוסות (560 גרם) קמח לבן
2 כפיות סודה לשתייה
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר קצוץ/מטבעות
 
למלית גבינה-
400 גרם קשיו (2.5 כוסות)
700 גרם טופו משי (2 קרטונים)
300 גרם קרם קוקוס (החלק הקשה מהפחית- צריך לשים אותה מראש לפחות 3 שעות במקרר)
120 גרם מיץ לימון סחוט (חצי כוס)
130 גרם סוכר לבן (חצי כוס + 3 כפות)
1 כפית תמצית וניל
210 גרם קמח (כוס וחצי)
3 כפות קורנפלור
 
 

אופן ההכנה

1. להכין טראפלס:
הניחו את השוקולד בקערה חסינת חום. הרתיחו את קרם הקוקוס ושפכו מעל השוקולד. טחנו/רסקו את האוראו במעבד מזון/דפקו לו מכות בשקית. בעזרת מטרפה ערבבו בעדינות את תערובת השוקולד להמסה מלאה. שפכו פנימה את פירורי האוראו וערבבו. כסו והניחו במקרר לפחות לשעתיים. כשהתערובת התקררה הכינו ממנה כדורים והניחו על נייר אפייה ושימו במקפיא לחות לחצי שעה.
2. להכין קראסט עוגיות:
שימו בקערת מיקסר עם וו גיטרה את חמאת הבוטנים והמים וערבבו רגע עם מטרפה לאיחוד. שפכו פנימה את השמן והסוכרים ותנו עוד ערבוב. שפכו פנימה את כל השאר חוץ מהשוקולד ותנו למיקסר לעבד עד לבצק אחיד (אם הוא ממש מתפורר ולא מתאחד הוסיפו מעט מעט מים וערבבו עד שהוא בצקי). הוסיפו את השוקולד ותנו עוד ערבוב קל לפיזור אחיד. 
רפדו תבנית קפיצית/רינג של 24 בנייר אפייה. שפכו פנימה חצי מהבצק ותלחצו טוב עם הידיים ליצור תחתית בגובה אחיד. תפסו עוד גושי בצק עם הידיים ולחצי על השוליים של התבנית עד שכל השוליים גם בעובי אחיד. הסירו עודפים מלמעלה בעזרת סכין. העבירו למקרר/מקפיא. 
אמור להישאר בערך 280 גרם (כוס וחצי) מהבצק בקערה. זה די פירורי, זה יישאר לקישוט העוגה מלמעלה. אפשר לפזר אותו ככה כמו קראמבל עוגיות, ואפשר לעשות עוגיות כמוני. בשביל עוגיות תוסיפו כף-שתיים מים ערבבו היטב כדי ליצור בצק נוח יותר לגלגול, והכינו כדורים קטנים ויפים- ולמקרר. 
3. להכין את המלית:
שימו את הקשיו בקערה חסינת חום ושפכו עליו מים רותחים לכיסוי והניחו ל20 דקות. סננו ושפכו את הקשיו לבלנדר חזק. הוסיפו גם את הטופו, קרם קוקוס ולימון, אם הוא גדול מספיק. אם הוא לא גדול/חזק מספיק, שימו רק את הקשיו וקרם הקוקוס, ואחרי זה טחנו את הטופו-משי. טחנו הכל היטב לבלילה חלקה ושפכו לקערת הכנה מאוד מאוד גדולה. שפכו פנימה את כל הרכיבים שנותרו וערבבו היטב היטב עם מטרפה למרקם אחיד. תטעמו ותראו אולי תרצו לתת חיזוקית לימון/סוכר. (קחו בחשבון שהטעם לפני האפייה צריך להיות חזק יותר, כי הוא מתעדן באפייה).
4. להרכיב ולאפות!
חממו תנור ל165 מעלות טורבו. הוציאו את התבנית. שפכו פנימה בערך שליש ממלית הגבינה ושטחו מעט בעזרת לקקן לגובה אחיד. הוציאו את הטראפלס והניחו על הגבינה ליצירת שכבה כיפית עם קצת מרווחים. שפכו מעל את שאר המלית ויישרו. קשטו עם הקראמבל/עוגיות מעל. הכניסו לתנור ל30 דקות, סובבו את התבנית ואפו עוד כ30 דקות. הניחו לעוגה להצטנן, לוקח לה המון זמן להצטנן ולהתקרר. הכניסו ללילה למקרר. וטרפו בבוקר!!!!!

**עדכנתי את זמני האפייה לארוכים יותר עקב תגובות, אבל זה משתנה קצת מתנור לתנור. כשהעוגה מוכנה היא יציבה- אפשר לנענע את התבנית בלי שהכל ירטט, אפשר אפילו לגעת בעדינות עם האצבע על החלק הלבן העליו ולראות שהוא יציב ואפוי, ולא נמרח לך על האצבע:) אם המרכז עוד רך (שטח קטן של 2-3 ס"מ) זה בסדר.
בכל מקרה ממש חשוב לתת לה לילה במקרר כי רק אחרי כל השעות האלה של הקירור היא מתחילה להתייצב, אז אי אפשר לשפוט אותה לפי איך שהיא יוצאת מהתנור, היא תיראה לך לא אפויה מספיק, זה ככה, אבל אני מבטיחה שהיא תתייצב כשהיא תהיה קרה:)
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר כמובן בלי הטראפלס, אבל למה??
  • אפשר להחליף את האוראו בעוגיות אחרות.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן יעבוד.
  • אפשר קמח כוסמין לבן במקום הרגיל.
  • אפשר סוכר אחר.
  • אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים או חמאת אגוזים אחרת. אפשר גם להחליף בממרח כלשהו עם טיפה יותר מים.
  • אני אפיתי בהתחלה 30 דקות אז יצא לי סופר קרמי ככה שזה גם יכול להפוך לעוגת גלידה בהקפאה, גם אופציה.
  • העוגה עצומה אז אפשר כמובן לעשות חצי מהכמויות. 
  • אל תנסו להפוך אותה לבריאה חראם זאת עוגת שחיתות של פעם בחיים.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה