IMG_20200624_125610

קוקילידה טבעונית מושלמת

IMG_20200624_125610

קוקילידה טבעונית מושלמת

זמן הכנה: 30 דקות + הקפאה
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל מיקסר/בלנדר/מעבד מזון יעזור
הקוקילידה הזאת מתעלה על המקור, גם קרניסטים העידו. וגם יש כאן מדריך שלם להכנת גלידה ביתית!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אלוהים שישמור
מה יצרתי פה???
קוקילידה שמתעלה על המקור!!!
 
שתי עוגיות שוקולד ענקיות וסופר-פאדג'יות
שגם כשהן קפואות אפשר לנגוס בהן 
והן נמסות בפה
וביניהן קרם וניל טבעוני
שמשלים את הטעם בצורה המושלמת
וככה בביס מחזיר אותי אל הילדות
 
אז קבלו את הפינוק הכי כיפי של הקיץ הזה!!!
 
מטעימות ומלקוחות למדתי
שיש את אלה שאהבו את הקרם ה"פושטי"
בטעמו הפשוט
ומרקמו הלא-נמס
ויש את אלה שאהבו את המילוי הגלידתי יותר
 
אז אני מביאה כאן את שתי האפשרויות שלי
למילוי של גלידת וניל טבעונית
האחד סופר פשוט ומהיר ממרכיבים פחות איכותיים שיש בכל סופר,
והשני דורש קצת יותר עבודה, כי מדובר בגלידת קשיו
(מזכיר את הקוקילידה של אנסטסיה)
תבחרו מה שתרצו!
 
אני ממש מפרטת את האפשרויות,
כי זה גם אפשרות ל2 סוגי המילויים,
וגם למרקם שלהם.
אז בעצם קיבלת כאן מדריך להכנת גלידה ביתית
על כל אפשרויותיה!
 
אני רושמת כאן מתכון לכמות גדולה
זה פשוט הכי טעים בעולם
וזה גם ככה נשמר בהקפאה
אז ככה תמיד תהיה קוקילידה בשלוף;)
 
יאללה בואו נכין כבר

מצרכים

לעוגיות (יוצאות 14/16):
חצי כוס (120 גרם) ממרח שקדים/שוקולד
חצי כוס + 2 כפות (130 גרם) מים
חצי כוס (120 גרם) חלב סויה לא ממותק
2/3 כוס (130 גרם) שמן צמחי
2 כוסות לא דחוסות (260 גרם) סוכר חום כהה
1/3 3 כוסות (460 גרם) קמח לבן
3/4 כוס (80 גרם) קקאו
2 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה
2 כפיות (8 גרם) סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס (140 גרם) שוקולד קצוץ גס
 
למילוי קרם פשוט:
250 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
חצי פחית (200 גרם) קרם קוקוס
חצי שקית (40 גרם) פודינג וניל
 
או-
 
למילוי גלידת קשיו:
1 כוס (150 גרם) קשיו טרי
1 כוס (225 גרם) קרם קוקוס
2 כפות (30 גרם) חמאת שקדים
5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 כף (10 גרם) פודינג ונילג
1 כפית תמצית וניל
 

אופן ההכנה

1. הכינו את העגיות-
בקערה הכנה/מיקסר, ערבבו בעזרת מטרפה את הממרח והמים למרקם אחיד. שפכו פנימה את החלב, סוכר, והשמן וערבבו למרקם אחיד (עם מטרפה או בוו גיטרה במיקסר). בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה והמלח. נפו/סננו לתוך קערה ההכנה, וערבבו היטב בעזרה לקקן/וו גיטרה. אמור להתקבל בצק דביק, קרמי. הוסיפו את השוקולד וערבבו לפיזור אחיד. כסו והעבירו למקרר לשעה. 
 
2. אפו את העוגיות- 
חממו תנור ל170 מעלות ורפדו תבניות בנייר אפייה. צרו כדורים *גדולים ואחידים עם הידיים, הניחו על נייר האפייה, ומחצו קלות עם היד ליצירת דסקיות עבות, השאירו מקום לתפיחת העוגיות. צריכות להתקבל 14/16 עוגיות. אפו במשך 11 דקות- העוגיות יהיו סדוקות ואפויות אבל לא לחלוטין- עדין רכות. השאירו בחוץ, ורק כשהצטננו לחלוטין (לפני כן הן דבוקות לנייר האפייה) העבירו למקרר/למקפיא. (*אני הכנתי בגודל של 105 גרם לעוגיה, 14 עוגיות).
 
3. הכינו את המילוי- יש כאן כל מיני אפשרויות, תישארו איתי-
א. למילוי קרם פשוט בגרסה הכי מהירה ונוחה לעבודה, אבל תתקבל גלידה שלא נמסה בחיים-
שפכו את כל המרכיבים למיקסר והקציפו כמה דקות עד שנוצר קרם יציב. העבירו לשק זילוף אם יש. באותו רגע כבר אפשר לעבור להרכבה.
ב. A-למילוי קרם פשוט בגרסת גלידה– 
שפכו את כל המרכיבים לקערה והקציפו בעזרת מטרפה ושרירי הידיים במשך כמה דקות, רק עד שזה מתחיל טיפה להסמיך, לא באמת צריך להגיע לקרם/קצפת. 
ב. B- למילוי גלידת קשיו
השרו את הקשיו במים רותחים למשך 20 דקות, או שתשרו במים רגילים במהלך הלילה שלפני. סננו, והעבירו לבלנדר חזק. הוסיפו את שאר המרכיבים, ובלנדרו עד למרקם חלק.
 
4. הפכו את המילוי לגלידה (אם נבחרה אופציה ב כלשהי, אם בחרת באופציה א' אפשר לדלג לשלב 5)-
אם יש לך מכונת גלידה- צריך לקרר את המילוי כמה שעות, עד שכולו קר לגמרי, ואז להעביר למכונה, להפוך לגלידה, ולעבור לשלב הבא.
אם אין לך, יש כמה אפשרויות! אפשרויות ב' וג' יעניקו למילוי מרקם של גלידה.
א. להעביר לתבנית ולהקפיא. אחר כך לחתוך מהמקפא שנוצר עיגולים לפי הגודל של העוגיות. זה לא כזה כיף וגם נשארות השאריות, אבל זה חוסך זמן אם רצית כבר לעוף מהמטבח, ואת השאריות ניתן לזרוק לבלנדר/מעבד מזון ולהעביר לקופסא/ תבנית ולחזור על הפעולה או לקבל גלידה. 
ב. להעביר לתבנית ולהקפיא, ואז להוציא לבלנדר/מעבד מזון ולטחון טוב, ולהעביר שוב לתבנית. כדאי לעשות את זה שוב, אבל גם זה אמור לעשות את העבודה. (יהיה קל להעביר מתבנית של קוביות קרח לבלנדר, אחרת צריך לחתוך לחתיכות). תבדקו את הגלידה תוך חצי שעה-שעה, כי נרצה אותה יציבה- לא נוזלית מדי ולא קפואה מדי- כדי שיהיה קל למלא איתה את העוגיות. אחרת נעשה את שלב א'.
ג. אם גם ככה תהיו בבית, הכי מומלץ זה להפוך למכונת גלידה אנושית. זה אומר להעביר את המילוי לפריזר, ואחרי שעה- כשזה מתחיל לקפוא מסביב- להוציא ולערבב טוב טוב עם כף ולהחזיר למקפיא, ואז כל חצי שעה לעשות את זה שוב, לפחות עוד 3 פעמים. 
 
5. הרכיבו את הקוקילידות-
צרו זוגות של עוגיות בגודל אחיד. בעזרת שק זילוף/כף מלאו מרכז של עוגיה אחת בקרם, סגרו עם העוגיה השנייה, ומחצו קלות ליצירת סנדביץ'. המשיכו כך עם כולן ושמרו בכלי אטום בפריזר. 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

      • וואי, הותשתי. אין לי מה לרשום מרוב שפירטתי כבר! אני אראה מה תשאלו ואז אשלים פה בהתאם! חחח
      • אה אני שמתי שוקולד לבן כי זה יפה וכיפי, אבל אפשר לחזור למקורות ולשים צימוקים, אגוזים ושוקולד מריר.
      מוסיפה כרגיל תמונות מתהליך ההכנה כדי לעזור בהבנה:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה