
והחלטתי פתאום שזה הזמן שהיא תעלה גם לבלוג.
יוצרות את רוטב השמנת המושלם בעולם.
אבל שתי חברות הילדות שלי כן,
וכשיצאתי בפניהן מהארון הטבעוני שלי – הן לא קיבלו את זה כזה טוב
(למען הסר ספק- גם את השאר הן אהבו מאוד והיום הן מפחיתניות לא קטנות)
גם בשביל להרשים את הלא-טבעוניים בסביבה
וגם כי זה פשוט טעים ופשוט וטעים.

מצרכים
חבילת פסטה
חבילת פטריות שמפיניון
חבילת פטריות פורטבלו
בצל גדול או שניים קטנים
4-5 שיני שום
כפית טימין מיובש
לשמנת:
2 כוסות (240 גרם) קשיו – להשרות 20 דקות במים רותחים ולסנן
2.5 כוסות (600 מ"ל) מים
1.5 כפית מלח
1.5 כף אבקת שמרי בירה
רבע כפית אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
1. הכנת הפסטה:
מלאו סיר גדול במים עם מלח והניחו על אש גדולה. כשהמים רותחים שפכו פנימה את הפסטה. בדקו כמה דקות של בישול רשום על האריזה, וכווני את הטיימר לדקה אחת פחות. כשהטיימר מצפצף בדקו את הפסטה, היא אמורה להיות כמעט מוכנה, אולי טיפה יותר קשיחה מהרצוי (אל דנטה). שפכו לתוך מסננת והעבירו מתחת למי ברז.
2. הכנת הרוטב:
חתכו בצל לקוביות קטנות. במחבת גדולה ורחבה (או סיר) טגנו את הבצל על אש בינונית. תוך כמה דקות, כשהוא מתחיל להיות שקוף, הוסיפו את השום והפטריות חצי כפית מלח. ערבבו מדי פעם. הפטריות יתחילו להוציא נוזלים. המשיכו לערבב ולהשגיח. תוך בערך 10 דקות זה יפסיק. הוסיפו טימין ואז תמשיכו לערבב פעם בכמה דקות עד שהפטריות צרובות משני הצדדים.
במקביל הכינו את השמנת- שפכו לבלנדר את כל המצרכים, ובלנדרו עד למרקם נוזלי.
כשהפטריות צרובות, שפכו פנימה את השמנת וערבבו היטב והביאו לרתיחה עדינה, והנמיכו את האש. תטעמו ותקנו טעמים אם צריך, והוסיפו מים אם הרוטב סמיך מדי (או המשיכו לערבב אם הוא נוזלי מדי). כשהרוטב טעים שפכו פנימה את הפסטה וערבבו עד שהכל מכוסה היטב, כשהפסטה והרוטב במרקם המושלם כבו את האש.
מוכן!
אל תשכחו לקרוא את ההערות…

הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- במקום לטחון קשיו עם מים אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול קנויה, או בקרם קוקוס (הטעם יהיה קוקוסי כמובן אך טעים).
- אפשר להחליף את סוגי הפטריות.
- אפשר להכין בלי בצל/שום/טימין אם צריך.
2 מחשבות על “פסטה שמנת פטריות טבעונית מושלמת”
אפשר להשתמש בממרח קשיו במקום לטחון? בעבר ניסיתי לטחון קשיו מושרה למתכון "גבינה" ויצא גרגירי… מניחה שהמעבד מזון לא מספיק חזק. לכן שואלת אם אפשר ממרח קשיו… תודה
נכון, צריך בלנדר חזק… אני מניחה שזה יעבוד אבל מעולם לא ניסיתי בעצמי.