
עכשיו ששיא החורף
וכל הפיד שלי מלא במשקאות חמים
התחשק לי להכין שוקולטה משלי
ודווקא על בסיס קשיו!
ואז קרה קסם ההסמכה מ2 סיבות עיקריות:
1. קשיו טחון עם נוזל מסמיך בחימום! זה מאוד מזכיר שמנת.
2. השימוש בסיר שהנפח שלו גדול פי 10 מכמות הנוזל שנחמם בו
גורם להסמכה מהירה ומאסיבית.
אז אם תכינו את המתכון הזה על בסיס חלב כלשהו
או בקלחת קטנה-
תקבלו שוקו.
תכינו כמו שצריך-
תקבלו שוקולטה סמיכה.
תכינו עם חצי מכמות המים-
תקבלו מעדן שוקולד!!
וכל זה בלי צורך בקורנפלור או פודינג!
מדהים, לא??
אז בבקשה תקראו את ההערות שמתחת למתכון כדי להצליח במקסימום:)

מצרכים
1/4 כוס קשיו
1/2-1 כוס מים
1 כף שטוחה קקאו
5-4 קוביות שוקולד (20-25 גרם)
2 כפות מייפל
אופן ההכנה
1. השרו את הקשיו 20 דקות בקערה עם מים רותחים.
2. סננו אותו וטחנו עם מים (למשקה הכינו עם כוס מים, למעדן הכינו עם חצי כוס).
3. מדדו לסיר בינוני (בנפח 1.5-2.5 ליטר, זה חשוב) את הקקאו. שפכו בהדרגה את הקשיו הטחון תוך כדי ערבוב כדי להמיס את גושי הקקאו (אם הבלנדר לא טוחן למרקם חלק מספיק אפשר להעביר דרך מסננת).
הוסיפו פנימה את השוקולד והמייפל.
4. העבירו לאש גדולה. כשהתערובת מתחילה לבעבע- ערבבו היטב והניחו לה לרתוח שנית. ערבבו שוב עד שהתערובת מסמיכה (למשקה כל זה ייקח 6 דקות, למעדן 3 דקות)
5. כבו את האש.
למשקה- מזגו לכוס ושתו (אני הוספתי חלב מוקצף מעל).
למעדן -העבירו מיד לכלים אישיים וכסו מיד בניילון נצמד כך שהוא נוגע ישירות בכל החלק העליון- למניעת יצירת קרום. העבירו למקרר עד לקירור מוחלט (כשעה לפחות) ואכלו.

הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- ממש חשוב להשתמש בסיר שהוא גדול ביחס לכמות הנוזל, אחרת זה לא יסמיך.
- סדר הכנסת הרכיבים לסיר קריטי יותר למעדן, פחות למשקה.
- לקבלת שוקולטה סמיכה יותר השתמשו ב3/4 כוס מים במקום כוס, או בשלו יותר זמן.
- המתיקות מעודנת ואחוז הקקאו גבוה- לתוצאה מתוקה יותר הוסיפו מייפל ו/או הפחיתו את הקקאו, או החליפו את הקקאו לשוקולית.
- אפשר להחליף את המייפל לממתיק אחר.
- אפשר להחליף את המים בחלב צמחי כלשהו לקבלת תוצאה עשירה יותר (לתוצאה שמנה וקרמית יותר אפשר להחליף לקרם קוקוס)
- אפשר להוסיף טיפה תמצית וניל ו/או קורט מלח ו/או טיפה קינמון להעשרת הטעמים.
- אפשר להוסיף שוקולד להעצמת הטעם השוקולדי והמרקם העשיר.
- אפשר להגדיל כמויות, רק בבקשה תקפידו על גודל הסיר.
- הסרטון יעזור לך להבין הכי טוב את תהליך ההכנה, ממליצה לצפות בו.





5 מחשבות על “שוקולטה טבעונית ומעדן שוקולד טבעוני – מהיר וללא קורנפלור!”
איזה מתכון אלוף
אפשר להוסיף בסוף קצת וויסקי? אם כן, כמה?
על איזה ממתיק ללכת במקום מייפל?
חן ספר ספר איך יצא עם החיזוק של וויסקי??
תודה!
אוי רעיון מעולה, ממליצה על חצי/כף אחת.
ואיזה ממתיק שבא לך:)
הי
תודה על כל המתכונים. יש אפשרות להחליף את הקשיו לשקדים או מקדמיה? אצלי במשפחה כולם רגישים לקשיו
בשמחה!
אני לא בטוחה עד כמה האגוזים האחרים מסמיכים כמו קשיו כי לא ניסיתי, אבל זה בטוח עדין יהיה ממש טעים אז אין בעיה:)