vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

בראוניז מבריק, סדוק, מושלם, טבעוני.

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 35 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
לא תצטרכו יותר מתכון אחר לבראוניז בחיים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
כשפרסמתי את המתכון המהפכני שלי 
לעוגיות בראוניז סדוקות
השאלה הכי נפוצה שעלתה הייתה-
"האם אפשר להכין מהמתכון הזה גם בראוניז?"
התשובה הייתה 'לא בדיוק' כי זה דורש כמה התאמות
אבל ידעת שזה חייב להיות המתכון הבא.
מיד עשיתי טסט, יצא מדהים אך לא מושלם
אז ברגע שסיימתי עם מתכוני פורים הכנתי שוב
ויצא מעבר לכל הציפיות.
 
הסיבה להצלחת המראה הסדוק מלמעלה היא זהה-
סירופ סוכר והרבה שוקולד.
אין אפשרות לשנות את דרך ההכנה או את כמויות השוקולד והסוכר
מבלי להשפחיע משמעותית על המראה והמרקם
אבל זה לא יוצא מתוק מדי
זה יוצא בדיוק נכון.
 
זה הבראוניז הכי מושלמים שהכנתי,
והכנתי המוןןןן…..
 
מה שמדהים זה גם שזה כל כך פשוט להכנה!!
לא יאומן שמתכון כזה פשוט הוא כזה מטורף.
מתה כבר שתכינו
אני כל כך עפה על זה!

מצרכים

300 גרם (1/2 1 כוס) סוכר לבן
180 גרם (3/4 כוס) מים
300 גרם (1/2 1 כוס) שוקולד מריר
2 כפיות נס קפה (אופציונלי)
80 גרם (1/3 כוס + כף מדידה) שמן צמחי
210 גרם (1/2 1 כוס) קמח לבן
60 גרם (1/2 כוס) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
אופציונלי- עוד 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות טורבו.
2. בסיר קטן על להבה בינונית חממו את המים והסוכר. ברגע שהמים מתחילים לבעבע- ערבבו היטב. ברגע שהסוכר נמס- כבו את האש. זה לוקח רק 2-3 דקות.
3. שברו/קצצו את השוקולד והעבירו לקערה חסינת חום. הוסיפו את הקפה והשמן. שפכו את סירופ הסוכר מעל והניחו לדקה. ערבבו היטב להמסה מלאה.
4. הוסיפו את שאר הרכיבים (רצוי להעביר דרך מסננת דקה, במיוחד את הקקאו) וערבבו היטב- רק עד למרקם אחיד, לא לערבב יותר מדי.
5. העבירו לתבנית 20X20 ושטחו לגובה אחיד (אני שפכתי שליש/חצי מהתערובת קודם ושיטחתי בתבנית, פיזרתי מעל את השוקולד הנוסף, ומעליו שפכתי ויישרתי את שאר הבלילה, הסבר נוסף בהערות)
6. הכניסו לתנור החם ל35 דקות. אם תרצו לוודא שהכל יצא מאוד יציב עדיף לאפות 40 דקות. אם תעדיפו תערובת מאוד נוזלית תאפו 30 דקות. בכל מקרה במרכז יוצא מאוד רך, ככה שגם לבדוק עם קיסם לא ייתן אינדיקציה מספיק ברורה.
7. הניחו להצטנן כ30 דקות לפני שתפרסו (אם תרצו לפרוס ממש בקלות רצוי להעביר למקרר ל30 דקות נוספות).

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף סוכר לבן לאחר, זה עלול להשפיע קצת על הטעם והמרקם.
  • כאמור, כמות הסוכר קריטית למראה ולמרקם, והטעם מושלם, אבל- אם ממש תתעקשו אפשר להפחית את כמות הסוכר ולרדת מקסימום ל200 גרם (1 כוס) אבל שלא תגידו שלא הזהרתי.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן ללא שינוי. אם תרצו קמח מלא כלשהו תצטרכו להוסיף קצת מים.
  • אני עוד לא יודעת לגבי ללא גלוטן, אבל אפשר להחליף לקמח תחליפי, הייתי משתמשת ב180 גרם.
  • תשתמשו באיזה שמן שתרצו.
  • לא ניתן לערבב פנימה שוקולד לתערובת כיוון שהיא חמה אז הוא נמס, לכן הוספתי אותו במרכז. אפשר להתפרע ולהוסיף טבלאות שוקולד שלמות במרכז;) או אגוזים או מה שתרצו.. אבל זה גם מושלם בלי שום תוספת.
  • כדאי להשתמש בתבנית מתכת, יוצאת התוצאה הכי טובה, בתבנית פיירקס או חד"פ וכו' תקבלו תוצאה מעט שונה.
  • גודל התבנית האידיאלי הוא 20X20 אבל אפשר משהו אחר. אם תרצו להמיר תשתמשו במחשבון הזה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

26 מחשבות על “בראוניז מבריק, סדוק, מושלם, טבעוני.”

  1. היי, שמתי ל42 דקות בערך ואחרי צינון יצא עדיין רך מאוד, כמעט בלילה ואי אפשר לחתוך בגדול רק לאכול בכפית (מאוד טעים עדיין…) מה עשיתי לא בסדר?

    1. היי קרני, מצטערת לשמוע.
      קשה לי לדעת מכאן, אבל הניחושים הראשונים שלי זה שאולי השתמשת בתבנית שונה מבמתכון? אם הנפח קטן יותר אז זה הגיוני. עוד דבר- יכול להיות שאפית על חום עליון תחתון ולא טורבו? ואם לא לשניהם, אז זה משהו רציני יותר, או שהייתה טעות משמעותית במדידה (ברמה של אין קמח או משמעותית יותר מים) או שהייתה בעיה בתנור..

      1. גם לי יצא בדיוק כמו קרני!
        מאטד רך כמו בלילה ושמנוני.. טעים אבל לא במרקם הנכון.
        התבנית הייתה בגודל הנכון מזכוכית, והמדידות היו בול כמו שכתבת.. החום טורבו 40 דק'.
        מה לא בסדר?

  2. סיוווון
    מלכה אחת
    איזה מושלם!
    אני מכינה כבר חודש, כל שישי.
    מוסיפה קצת יותר קמח ואגוזים
    והקוביות נחטפות!
    תודה.
    איזה כיף לחזור ולאפות.

    1. היי:) היא תישמר טוב במקרר, אבל יותר כיפית בטמפרטורת החדר ובחורף אין בעיה לשמור אותה מחוץ למקרר. היא תישאר טרייה וטובה לכמה ימים טובים

  3. היי תודה רבה על המתכון! אני רוצה להכין בתור עוגת יומולדת. יש לך מתכון לקרם שוקולד שאני יכולה לשים מעל כדי שתותים והסוכריות ידבקו?

  4. יהודית גל

    היי, האם לא כדאי להוסיף במקום המים את התחליף ביצים שלך? לדעתי, התחליף מושלם. וובראוניז רגיל , כן שמים ביצים . מה את אומרת? והאם אפשר להוריד קצת מהשוקולד?

    1. אין שום סיבה לשנות פה משהו במתכון, הוא עובד מצוין כמו שהוא, אז גם אין צורך בביצים או תחליפים:)
      ואל תורידי מהשוקולד, זה יפגע בתוצאה

  5. הכנתי בול לפי הכמויות, ההוראות, התבנית והזמנים.
    החלפתי את הקמח בתחליף קמח ללא גלוטן כשר לפסח.
    העוגה יצאה קשה מאוד בדפנות,
    ובפנים במרקם רק ודביק ממש כמו מסטיק:)

    1. לפי הסמיילי מניחה שככה רצית?:)
      זה בגדול מה שצריך לקרות רק פחות קיצוני, היא צריכה לצאת יותר אפויה ויציבה בקצוות ופאדג'ית אך יציבה במרכז..
      חלק ממה שמשפיע זה גם התבנית, ממליצה לאפות בתבניות ממתכת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top