IMG_20201105_151200

חטיף בטטה טבעוני לכלבים!

IMG_20201105_151200

חטיף בטטה טבעוני לכלבים!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 10-20 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
חטיף בריא שהכלב שלך יעוף עליו! וכל כך פשוט להכנה:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כשלולי האהובה שלנו עוד הייתה בחיים
ניסיתי לבשל לה לפעמים כדי שהאוכל שלה יהיה בריא וטרי
וככה גיליתי שהיא רגישה לכמה רכיבים (כמו שיבולת שועל ושעועית)
וחזרתי לאוכל הקנוי…
אהבנו לפנק אותה בחטיפים
אבל לא הכל עשה לה בגלל הרגישויות,
וצריך להיזהר כמה לתת,
אז רק כשמצאתי חטיפים טבעיים עם מעט רכיבים 
קניתי לה
ואז חשבתי- היי, אני יכולה להכין את זה בעצמי!
ואז זה גם יהיה טבעוני, טרי ובריא:)
וזול…
 
אז כשנשארה לי בטטה מבושלת מניסויים אחרים
החלטתי להכין ממנה עוגיות ללולי
ויצא מושלם!!
פינקתי גם את שומשום, הכלב של טל האהובה,
וגם הוא עף עליהן ברמות!
ואחרי שהייתה היענות גדולה למתכון שלי
לעוגה לכלבים החלטתי לשתף גם בזה:)
 
אפשר להכין המון עוגיות קטנות בנגלה אחת ולהקפיא
ולדעת שאנחנו מפנקות את הכלבלבים שלנו
במשהו בריא וטוב וטעים:)
(שגם אנחנו יכולות לנשנש אגב)
אז יאללה-

מצרכים

1/2 כוס (140-150 גרם) בטטה מבושלת מרוסקת
2 כפות (30 גרם) חמאת בוטנים טבעית
2 כפיות (10 גרם) שמן קוקוס מומס
1/2 כוס (60 גרם) קמח אורז
3 כפות (30 גרם) קמח עדשים

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
2. ערבבו היטב את כל הרכיבים יחד בקערה עד שנוצר בצק אחיד ונוח ללישה, שמתייצב ולא נדבק לידיים.
(אם הוא דביק, תוסיפו קמח, אם הוא יבש, תוסיפו בטטה/חמאת בוטנים).
3. הניחו בין 2 ניירות אפייה ורדדו לעובי דק אבל לא מדי, בערך חצי סנטימטר.
4. קרצו צורות עם חותכני עוגיות, או חתכו ריבועים קטנים עם סכין או גלגלת פיצה.
5. העבירו את העוגיות (רווחו קצת ביניהן) לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
6. הכניסו לתנור החם ל10-20 דקות בערך (זה תלוי בגודל והעובי שלהן! אז תתחילו מ10 ותבדקו), עד שהן מתייבשות (אפשר ממש לראות), תזהרו לא לשרוף.
7. הוציאו והניחו להצטנן לחלוטין.
8. שמרו בכלי אטום, ותפנקו!
 
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כאמור, הכלבה שלי הייתה רגישה לשיבולת שועל, אבל עקרונית אני מאמינה שניתן להחליף כל אחד מהקמחים בקמח שיבולת שועל בלי בעיה, ואפשר להשתמש רק באחד משלושת הקמחים אם תעדיפו. רק תצטרכו להגיע למרקם נוח כפי שרשום בהוראות.
  • כל הרכיבים במתכון בריאים ומותרים לאכילה לכלבים, אך כמובן שלכלבים מסויימים יכולים להיות רגישויות מסוימות.
  • ניתן להחליף את הבטטה בדלעת. מאמינה שאפשר גם בגזר או בבננה (לא מבושלת כמובן), אבל אולי המרקם קצת ישתנה ותעבדו בהתאם.
  • העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר כשבוע, ובמקפיא כ3 חודשים.
  •  

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה