IMG_20200902_182752

דובשניות טבעוניות מעולות

IMG_20200902_182752

דובשניות טבעוניות מעולות

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
איך אפשר להכין דובשניות במרקם מושלם בלי ביצים, ובטעם של דבש בלי דבש?? די בקלות האמת.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני תמיד תכלסית
אבל הפעם יש לי סיפור.
 
סבתא שלי, המדהימה, זיכרונה לברכה
עלתה מתימן (כן כן) בגיל 14 עם בעלה (בן ה45)
עם ילד קטן ותינוקת בבטן.
הם היו הרבה זמן במעברה בעין שמר
והיא הסתירה טוב-טוב את ההיריון
ואפילו את הלידה (!!!)
כדי שלא יחטפו לה את התינוקת.
 
במהלך כל התקופה היא כמעט ולא אכלה,
שמרה את כל האוכל לילד,
ולא ממש התחשק לה כלום.
אבל במהלך ההיריון – כל מה שהיא רצתה
זה דובשניות.
 
היא הייתה שולחת את בעלה ללכת קילומטרים ברגל
עם הגרושים היחידים שלהם
כדי שיקנה לה דובשניות.
 
הסיפור הזה תמיד הלך איתי
(יחד עם המון סיפורים שלא יאמנו שלה)
ובראש השנה האחרון שלנו יחד
הכנתי לה דובשניות
ואני לא אשכח את החיוך שהן עשו לה.
 
אני לא מצליחה לכתוב את זה בלי לדמוע
כי אהבתי אותה הכי בעולם
ואני מתגעגעת אליה בטירוף
והיא הייתה האישה הכי חזקה ומדהימה שהכרתי
אז את המתכון הזה
שהיא מעולם לא זכתה לטעום
אני מקדישה לה.

הייתי מכינה את הדובשניות של קרין גורן

אבל כבר שנים שלא, מאז שסבתא נפטרה

ועברתי לטבעונות

ופתאום נזכרתי בהן

והחלטתי לנסות לטבען אותן

ובניסיון הראשון הן יצאו משגעות!

 

כל מי שטעמ.ה השתגע.ה

מכמה שזה טעים

וכמה שזה במרקם כיפי

וכמה שזה מחזיר לילדות

ואיך יש לזה טעם של דבש בלי דבש??

 

מצאתי את שילוב הטעמים הנכון

שעושה את העבודה

ובחיים בחיים

לא ינחשו שמדובר בדובשניות טבעוניות.

 

וכיוון שמדובר בשיטת הכנה קצת מיוחדת

אפילו השקעתי והכנתי סרטון

אז אין תירוצים!

לכו להכין:)

ותרשמו לי פה בתגובות איך יצא בבקשה!!

מצרכים

רבע כוס (80 גרם) שילוב של סירופ אגבה עם סירופ מייפל חצי-חצי 
רבע כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
1 כפית שטוחה קינמון
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כוס (6 0 גרם) רסק תפוחים
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
 
לציפוי:
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
3 כפות מטבח/ 1.5 כף מדידה (20 גרם) חלב צמחי
 

אופן ההכנה

1. שפכו לסיר קטן/קלחת את הסירופים, סוכר, שמן, והקינמון. הניחו על אש גבוהה וערבבו עד לרתיחה.
2. כשהתערובת רותחת, הסירו את הסיר מהאש, שפכו פנימה את הסודה וערבבו היטב, התערובת תתפח לקצף אוורירי. 
3. הוסיפו פנימה את הרסק וערבבו. הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו. יתקבל בצק רך ודביק.
4. העבירו את הבצק לקערה, כסו, והכניסו למקרר לשעה.
5. חממו תנור ל180 מעלות.
6. רפדו מגש בנייר אפייה. הוציאו את הבצק. צרו כדורים קטנים (רצוי 20 גרם) והניחו במרווחים על נייר האפייה. (אם הבצק דביק מדי הרטיבו מעט את הידיים או היעזרו בכפיות, או ערבבו פנימה טיפה קמח).
7. אפו במשך כעשר דקות, העוגיות צריכות להיות תפוחות ויבשות. הניחו להן להצטנן לחלוטין בחוץ.
8. ערבבו בקערה את אבקת הסוכר והחלב עד להיווצרות מרקם מאוד סמיך, טיפה יותר מטחינה גולמית. (עדיף לא לשפוך מראש את כל אבקת הסוכר כדי שיהיה ניתן לתקן במידת הצורך. יותר אבקת סוכר-יותר סמיך, יותר חלב- יותר נוזלי). 
9. קחו דובשנית (רק לאחר צינון מלא!) וטבלו את החלק העליון שלה בציפוי, נערו, והניחו חזרה על נייר האפייה. עשו כך עם כולן, והניחו להן להתייבש כשעה בחוץ, עד שהציפוי נהיה קשיח. 
10. הכניסו לקופסה אטומה ושמרו בחוץ.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • כל שינוי בסוג הממתיקים ובכמות יפגע בטעם ובמרקם, אז אני לא ממליצה.
  • ניתן להחליף חצי מכמות הקינמון בתבלין נוסף כמו ציפורן או ג'ינג'ר, או תערובת כמו חוואיג' לקפה. אפשר גם בלי כלום.
  • כדאי למדוד את הסודה לשתייה עם כפית מדידה כדי לא לשים יותר מדי, שתעשה את האפקט ולא תורגש.
  • ניסיתי להכין את המתכון בשיטה הכי פשוטה של לערבב הכל ישר בקערה- זה עובד, אבל יוצא משמעותית פחות טעים.
  • ניתן להשתמש בשמן צמחי אחר.
  • לא ממליצה גם להחליף את רסק התפוחים.
  • ניתן להשתמש בקמח אחר. אם תשתמשו בקמח מלא כלשהו – אולי תצטרכו להוסיף טיפה מים. תראו את המרקם של הבצק בסרטון, לזה צריך להגיע.
  • יכול להיות מאוד שזמן הקירור של הבצק ושל הציפוי יהיה יותר לכיוון החצי שעה, אפשר לבדוק תוך כדי. ללכת על בטוח זה שעה.
  • במקום הציפוי הקלאסי ניתן להכין אותן כמו עוגיות מתפוצצות/שלגיה/מושלגות (יש לזה מיליון שמות..). לשם כך אחרי הגלגלו צריך לגלגל אותן באבקת הסוכר (בלי חלב), רצוי פעמיים.
  • במקום חלב אפשר מים. אפשר גם לימון סחוט אם בא לך תוספת חמצמצה לטעם. יצא לי גם לצפות חלק עם הציפוי רימון הורוד של העוגה שלי וזה להיט!
  • המתכון הזה מבוסס על המתכון של המלכה האם קרין גורן.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה