20210707_151415

גרנולה מהירה וטעימה

20210707_151415

גרנולה מהירה וטעימה

זמן הכנה: 5 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
גרנולה ממכרת ביתית בכלום עבודה!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפני כמה שבועות אמא שלי היקרה סיפרה לי
שבמסגרת השינוי התזונתי לטובה שלה
היא התחילה לקרוא את התוויות של הרכיבים על המוצרים בסופר
וגילתה כמה הגרנולות למיניהן מפוצצות בסוכר
וזה ממש ביאס אותה כי היא צורכת לא מעט גרנולה
אז אמרתי לה
מה הבעיה?? תכיני לבד!!
היא ישר הגיבה בסקפטיות וחשש
שזה מסובך מדי והרבה עבודה
והבטחתי לה שזה באמת באמת פשוט, מהיר וטעים
אז היא הבטיחה לנסות.
 
שלחתי לה (שוב) את חוברת ארוחות הבוקר שלי
שהיא לא ממש עיינה בה עד עכשיו כי היא לא טבעונית
היא פתחה בעמוד של הגרנולה והופתעה לגלות
שזה באמת נראה פשוט
אחרי שהיא הכינה היא התקשרה אלי
"אני לא מאמינה! זה הכי קל בעולם! 
וזה טעיםםם כל כך!!!"
ועכשיו אני יכולה לדווח בביטחון
שהיא מכורה והיא מכינה אותה כל הזמן
(ולא מדובר במכורה למטבח כמוני, אולי ההיפך)
 
מה שקרה לאמא שלי קרה גם לי לפני כמה שנים
כשעשיתי גמילה מסוכר מעובד במשך 40 יום
ממש הופתעתי לגלות את כמות הסוכר
במוצרים רבים מאוד בסופר
ועוד יותר התמסרתי ללהכין את הכל בעצמי
ותמיד חיפשתי את הדרך הכי קלה, מהירה וטעימה
לעשות זאת
וככה נולד המתכון לגרנולה שלי
 
שמה שכיף בו הוא הגמישות
כי אפשר לבחור את הרכיבים 
לפי מה שאהוב יותר או שיש יותר בבית כרגע
והתוצאה תמיד מעולה:)
 
אז יאללה למתכון ולהערות;)

מצרכים

למגש אפייה אחד (לצנצנת של ליטר בערך)
 
1 כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר גם שלמים)
1/2 כוס זרעים (דלעת, חמנייה, פשתן, צ'יה, שומשום…)
1/2 כוס פתיתי קוקוס (הגדולים)
1/2 כוס שיבולת שועל עבה/גסה 
1/2 כוס קמח שקדים/שקד טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
1/4 כוס מייפל/אגבה/ממתיק אחר
1 כף שמן צמחי/חמאה טבעונית (לא חובה)
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות.
2. ערבבו את כל המרכיבים היטב בקערה, ופזרו בצורה אחידה על גבי מגש אפייה.
3. תאפו 15 דקות, ערבבו קצת בעזרת כף (חשוב בעיקר לנסות להחליף בין מה שבמרכז למה שבקצוות) ותאפו במשך עוד 5-10 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה יפה. צריך להשגיח כי היא תישרף בקלות.
4. הוציאו והניחו להתקרר לפחות חצי שעה.
5. העבירו לכלי אטום ותהנו:)
 
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • הגרנולה נשמרת 3 חודשים בצנצנת סגורה בחוץ וחצי שנה בפריזר.
  • אם אין לך פתיתי קוקוס ניתן להמיר בעוד שיבולת שועל/אגוזים/זרעים
  • אני משתמשת בקמח שקדים כי אני אוהבת שהגרנולה שלי בגושים ולא בבודדים, אז אם תוותרו עליה הגרנולה פשוט לא תהיה בגושים. אותו כנ"ל לגבי השמן (אפשר לנסות להחליף/להוסיף חלב צמחי או רסק תפוחים, ואפשר שרוב הזרעים יהיו פשתן/צ'יה שגם תורמים לזה). עוד דבר שיתרום לגושים גדולים יותר- להחליף יותר מהאגוזים בעוד שיבולת שועל, היא נדבקת יותר בקלות.
  • למתיקות מעודנת אל תמלאו את רבע הכוס של המייפל עד הסוף (ככה אני מכינה לעצמי)
  • הקינמון לא חובה כמובן. אפשר להחליף/להוסיף תמצית וניל או תבלינים אחרים.
  • אפשר כמובן להוסיף שוקולד צ'יפס ו/או פירות מיובשים. כדי לשמור על הגושים כדאי להחליף את אחד הרכיבים כדי לשמור על אותו יחס שדואג למרקם.
  • שימוש בשיבולת שועל דקה (קוואקר) יוביל למרקם פחות קראנצ'י.
  • דגש לגבי הערבוב- מטרתו אפייה אחידה כי לרוב מה שבקצוות יישרף לפני שמה שבמרכז יהיה מוכן. אם תרצו לשמור על הגושים כדאי שתערבבו בעדינות.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה