vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

תערובת תחליף ביצה בהכנה ביתית!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
לא צריך לקנות יותר תחליפים יקרים! אפשר להכין לבד!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

לפני כמה ימים ראיתי סטורי של מכרה שהתלהבה מאודדד מהלביבות הטבעוניות שבעלה הכין
ואז בדקה ואמרה שהוא השתמש באבקת תחליף ביצה של בוב'ס רד מיל.
אמרתי לעצמי- אוקיי, כנראה באמת מוצלח (מוסיפה את זה לכמה פוסטי-המלצה שראיתי על המוצר).

למחרת בקבוצת וואטסאפ נפתח דיון כי חברה רצתה תחליף ביצה מוצלח לפשטידה ועפו שם מלא רעיונות.
ואז חשבתי על האבקה הזאת, אל אני לא יכולה לצפות שזה יהיה להם בבית..
ואז נזכרתי במה שעשיתי עם הקמח ללא גלוטן שלי,
אז חיפשתי באינטרנט את הרכיבים של האבקה ונדהמתי לגלות שמדובר רק ב4 רכיבים
ש3 מהם כבר יש לי ואת הרביעי קל מאוד להשיג!
כדי להבין את היחסים עשיתי חיפוש באינטרנט וגיליתי 2 מתכונים להכנת אבקה כזו
שמחקה תחליף אחר שיש בחו"ל (שבו יש גם חומרים נוספים כמו מתיל צלולוז..)
ואז רקחתי מהכל את המתכון הבא.

זה נכון שיש תחליפי ביצים מצוינים רבים (כבר דיברתי על זה רבות)
אבל לפעמים את פשוט רוצה לקחת מתכון ולהחליף בו את הביצה ברגע בלי לשבור את הראש.
התחליף הזה מתאים לפשטידות, בצקים, קציצות, עוגיות, עוגות ועוד.
אני לקחתי את המתכון המעולה ללביבות של חן שוקרון והחלפתי כך את הביצה והן יצאו במרקם מושלם!
(כמובן שהחלפת ביצים באופן כללי לא רלוונטית למתכונים שממש מבוססים על הביצה ואם יש בהם 4 ביצים ומעלה)

הרעיון של התחליף הוא לערבב את האבקה עם מים = תחליף ביצה!
וככה יש לנו מוצר מהוצאה ופעולה קצרה וחד פעמית שנשמר בכיף על המדף לאורך זמן.
(כן מש כמו עם הקמח ללא גלוטן שלי!)

וזה עובד גם לחלקי הביצה:

חצי כף תחליף עם כף מים = חלמון
חצי כף תחליף עם 2 כפות מים = חלבון
כף תחליף עם 2 כפות מים = ביצה

תדאגו להשתמש בכפות מדידה והניחו לתערובת לדקה להתגבש לפני השימוש.

אז יאללה בואו ניגש למתכון
ואל תשכחו לקרוא את ההערות:)

מצרכים

התערובת הזו תספיק ל40 "ביצים":
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח תפוח אדמה
3/4 כוס (105 גרם) קמח טפיוקה
1/3 כוס (100 גרם) סודה לשתיה
1/4 כוס (25 גרם) אבקת פסיליום*

אופן ההכנה

ערבבו הכל יחד ושמרו בכלי אטום.

חשוב מאוד לקרוא את ההסברים ואת ההערות כדי להבין איך לעבוד איתו.

מזכירה גם כאן:

1/2 כף עם כף מים = חלמון
1/2 כף עם 2 כפות מים = חלבון
1 כף עם 2 כפות מים = ביצה

אל תשכחו לקרוא את ההערות למטה

אני הכנתי את הלביבות של חן שוקרון בעזרת התחליף הזה כך:

מצרכים:
1 כף תחליף ביצה + 2 כפות מים
1 בצל
2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
1.5 כף קמח
חצי כפית מלח

הכנה:
ערבבתי את התחליף והמים בקערת הכנה.
גירדתי בצל ותפוחי אדמה (השתמשתי במעבד מזון, אפשר בפומפיה) והוספתי לקערה יחד עם הקמח והמלח וערבבתי היטב.
יצרתי לביבות וטיגנתי:)

לקבלת המתכונים המדהימים שלי לחנוכה (ולחג המולד ונובי גוד) הורידו את החוברת שלי!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • תדאגו להשתמש בכפות מדידה והניחו לתערובת לדקה להתגבש לפני השימוש.

  • אבקת פסיליום היא מאוד בריאה ומחליפה ביצים בצורה מדהימה. ניתן למצוא אותה בחנויות טבע. אם תרצו ממש אז אפשר לוותר עליה ולהחליף אותה באבקת אפייה.

  • אפשר להחליף קמח טפיוקה לקורנפלור. 
  • אני חושבת שאפשר להחליף קמח תפוחי אדמה בקמח רגיל, מאמינה שיעבוד.
  • התחליף הזה מתאים לפשטידות, בצקים, קציצות, עוגיות, עוגות ועוד.
    רק כדאי לשים לב שאם תשתמשו בה במתכון שיש בו כבר סודה לשתייה/אבקת אפייה- אולי תצטרכו להפחית אותן. תתייחסו לכך שבכף מהתערובת הזו יש חצי כפית סודה לשתייה, אז תפחיתו חצי כפית מהמתכון- או הקפידו שהיחס הסופי לא יעלה על: כפית אבקת אפייה/סודה לשתיה על כל כוס קמח. כך תימנעו מטעמי לוואי.
  • כאן ובאופן כללי- אין טעם להחליף כך ביצים במתכונים המבוססים על ביצים או שיש בהם 4 ביצים ומעלה.
  • אולי תרצו גם להכין תערובת ללא גלוטן ביתית:)
  • או לביבות תפוחי עץ!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

6 מחשבות על “תערובת תחליף ביצה בהכנה ביתית!”

  1. היי תודה על השיתוף המדהים הזה. בהזדמנות ראשונה אני מכינה.
    שאלה.. האם התערובת שמישה גם עבור לביבות קישים פשטידות וכו?

  2. שלום,תודה על המידע המעניין!
    1.האם יש התחליף מחליף את תכונות ההתפחה של הביצה לאחר הקצפה?
    2.למה מעל 4 ביצים התחליף לא יעיל?

    1. 1. כן
      2. כי באופן כללי מתכון (בגודל סטנדרטי) שיש בו 4 ביצים ומעלה הוא כבר ברובו מבוסס על ביצים ויותר תלוי בתכונות שלהן ולכן אי אפשר להחליף אותן בתחליף טבעוני (מכל סוג) ולקבל את אותה התוצאה, צריך לעשות עוד שינויים במתכון בשביל זה, זה פשוט כבר יותר מורכב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!