1614154150716

ממתקי פאדג' אנגלי טבעוני בטעמים!!!

1614154150716

ממתקי פאדג' אנגלי טבעוני בטעמים!!!

זמן הכנה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
4 מרכיבים, 10 דקות הכנה, ללא גלוטן, ללא אפייה, ללא מכשירים מיוחד. וטעים פחד!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
המון המצאות התחילו מטעויות
כך גם הרבה מתכונים מוצלחים שלי!
זה היה לפני כמה שנים,
בטח ניסיתי להכין קרמל עם שוקולד לבן
ובישלתי יותר מדי והכל התגבש.
טעמתי ונזרקתי ללונדון-
יצא לי פאדג' אנגלי!!!
 
כמה זמן לאחר מכן
העברתי סדנת קינוחים
לכבוד מסיבת הרווקות של חברה שלי
והכל היה טבעוני כדי שיתאים לכל ההגבלות התזונתיות של כולן
(זה היה הרבה לפני שעברתי לטבעונות בעצמי)
אז שילבתי גם את הפאדג' בגרסה טבעונית!
חברה שלי התאהבה בזה
אז פעם ב.. אני מכינה לה
 
השבוע עברתי על תמונות ישנות
ונתקלתי בפאדג'
ואמרתי- וואו! אני חייבת להעלות את זה!
וזה מושלם ומקורי למשלוח מנות!
אז אתמול הכנתי בערך מיליון גרסאות של זה
כדי לבדוק כל מיני מרקמים וטעמים
ולהעלות מהר מהר לפורים
 
פאדג' אנגלי זה ממתק שנתקלתי בו רק באנגליה
בעיקר בשווקי האוכל
זה מן משטח מתוק שפורסים לקוביות
ובכל דוכן הוא בא בטעמים שונים
וגם במרקמים שונים
 
אז לא ידעתי מה יהיה המרקם המושלם למתכון הזה
אבל הבנתי איך לשחק איתו
אז אסביר בהערות.
 
בכל מקרה, אפילו שמדובר בחתיכת סוכר,
זה אחד הדברים היותר טעימים
ומה שכיף זה שיש רק 4 רכיבים
עשר דקות עבודה
בלי מכשירים מיוחדים
וללא גלוטן!
מושלם לא??

מצרכים

1 כוס (200 גרם) סוכר 
2/3 כוס (160 גרם) קרם קוקוס
רבע כפית מלח
 
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד לבן/שוקולד מריר
או 
1/4 כוס (60 גרם) ממרח (חמאת בוטנים/לוטוס/נוגט וכו')
 

אופן ההכנה

1. שימו סוכר, קרם קוקוס ומלח בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה והניחו. 
2. מדדו את השוקולד/ממרח שימתין בצד.
3. הכינו תבנית קטנה עם נייר אפייה שתמתין בצד. (יתאים למיני-אינגליש קייק, אבל אפשר בכל מקרה לכווצץ את נייר האפייה ולמקם את התערובת ככה שתמלא רק חלק מהתבנית שתבחרו).
4. כשהתערובת מתחילה לרתוח (תוך כ2-3 דקות) ערבבו היטב. המשיכו לערבב בערך פעם בחצי דקה במשך כ5-6 דקות, עד שהתערובת מסמיכה בצורה משמעותית. 
5. שפכו פנימה את השוקולד/ממרח וערבבו בזריזות וביסודיות במשך כ2 דקות. התערובת מאוד תבעבע ומאוד תסמיך.
6. כבו את האש ושפכו מהר מהר את התערובת אל נייר האפייה ועצבו לגודל שתרצו.
7. העבירו לפריזר לעשר דקות או למקרר ל20 דקות או השאירו בחוץ ל40 דקות (בהכל זה המינימום ואפשר יותר).
8. העבירו לקרש חיתוך וחתכו חתיכות בגודל שתרצו.
 
*להכנה גרסה מקורמלת- הכינו עם השוקולד הלבן, והשאירו זמן רב יותר על האש- עד שמתחיל להתקבל צבע מקורמל. ערבבו היטב-היטב עד שכל התערובת מתרקמלת, ואז העבירו לתבנית. מומלץ להעביר לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים, כי זה יוצא קשה יותר לחיתוך, זה יותר כמו סוכריות.
 
*לשינוי מרקמים- ככל שתבשלו את התערובת יותר זמן- תקבלו מרקם קשיח ויציב יותר, ככל שתשימו יותר שוקולד- תקבלו תערובת יותר מתפוררת. 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • תשתמשו בקרם קוקוס כמו שהוא, לא צריך לחלק אותו. עדיף אחוז שומן גבוה, לא קריטי.
  • אפשר סוכר אחר. לא ניסיתי עם ממתיקים נוזליים אבל מניחה שיעבוד.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה