vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

ממתקי פאדג' אנגלי טבעוני בטעמים!!!

זמן הכנה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
4 מרכיבים, 10 דקות הכנה, ללא גלוטן, ללא אפייה, ללא מכשירים מיוחד. וטעים פחד!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
המון המצאות התחילו מטעויות
כך גם הרבה מתכונים מוצלחים שלי!
זה היה לפני כמה שנים,
בטח ניסיתי להכין קרמל עם שוקולד לבן
ובישלתי יותר מדי והכל התגבש.
טעמתי ונזרקתי ללונדון-
יצא לי פאדג' אנגלי!!!
 
כמה זמן לאחר מכן
העברתי סדנת קינוחים
לכבוד מסיבת הרווקות של חברה שלי
והכל היה טבעוני כדי שיתאים לכל ההגבלות התזונתיות של כולן
(זה היה הרבה לפני שעברתי לטבעונות בעצמי)
אז שילבתי גם את הפאדג' בגרסה טבעונית!
חברה שלי התאהבה בזה
אז פעם ב.. אני מכינה לה
 
השבוע עברתי על תמונות ישנות
ונתקלתי בפאדג'
ואמרתי- וואו! אני חייבת להעלות את זה!
וזה מושלם ומקורי למשלוח מנות!
אז אתמול הכנתי בערך מיליון גרסאות של זה
כדי לבדוק כל מיני מרקמים וטעמים
ולהעלות מהר מהר לפורים
 
פאדג' אנגלי זה ממתק שנתקלתי בו רק באנגליה
בעיקר בשווקי האוכל
זה מן משטח מתוק שפורסים לקוביות
ובכל דוכן הוא בא בטעמים שונים
וגם במרקמים שונים
 
אז לא ידעתי מה יהיה המרקם המושלם למתכון הזה
אבל הבנתי איך לשחק איתו
אז אסביר בהערות.
 
בכל מקרה, אפילו שמדובר בחתיכת סוכר,
זה אחד הדברים היותר טעימים
ומה שכיף זה שיש רק 4 רכיבים
עשר דקות עבודה
בלי מכשירים מיוחדים
וללא גלוטן!
מושלם לא??

מצרכים

1 כוס (200 גרם) סוכר 
2/3 כוס (160 גרם) קרם קוקוס
רבע כפית מלח
 
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד לבן/שוקולד מריר
או 
1/4 כוס (60 גרם) ממרח (חמאת בוטנים/לוטוס/נוגט וכו')
 

אופן ההכנה

1. שימו סוכר, קרם קוקוס ומלח בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה והניחו. 
2. מדדו את השוקולד/ממרח שימתין בצד.
3. הכינו תבנית קטנה עם נייר אפייה שתמתין בצד. (יתאים למיני-אינגליש קייק, אבל אפשר בכל מקרה לכווצץ את נייר האפייה ולמקם את התערובת ככה שתמלא רק חלק מהתבנית שתבחרו).
4. כשהתערובת מתחילה לרתוח (תוך כ2-3 דקות) ערבבו היטב. המשיכו לערבב בערך פעם בחצי דקה במשך כ5-6 דקות, עד שהתערובת מסמיכה בצורה משמעותית. 
5. שפכו פנימה את השוקולד/ממרח וערבבו בזריזות וביסודיות במשך כ2 דקות. התערובת מאוד תבעבע ומאוד תסמיך.
6. כבו את האש ושפכו מהר מהר את התערובת אל נייר האפייה ועצבו לגודל שתרצו.
7. העבירו לפריזר לעשר דקות או למקרר ל20 דקות או השאירו בחוץ ל40 דקות (בהכל זה המינימום ואפשר יותר).
8. העבירו לקרש חיתוך וחתכו חתיכות בגודל שתרצו.
 
*להכנה גרסה מקורמלת- הכינו עם השוקולד הלבן, והשאירו זמן רב יותר על האש- עד שמתחיל להתקבל צבע מקורמל. ערבבו היטב-היטב עד שכל התערובת מתרקמלת, ואז העבירו לתבנית. מומלץ להעביר לתבנית סיליקון עם שקעים קטנים, כי זה יוצא קשה יותר לחיתוך, זה יותר כמו סוכריות.
 
*לשינוי מרקמים- ככל שתבשלו את התערובת יותר זמן- תקבלו מרקם קשיח ויציב יותר, ככל שתשימו יותר שוקולד- תקבלו תערובת יותר מתפוררת. 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • תשתמשו בקרם קוקוס כמו שהוא, לא צריך לחלק אותו. עדיף אחוז שומן גבוה, לא קריטי.
  • אפשר להחליף קרם קוקוס לשמנת צמחית.
  • אפשר סוכר אחר. לא ניסיתי עם ממתיקים נוזליים אבל מניחה שיעבוד.
  • אם תשתמשו בכלי קטן יותר לבישול משאני השתמשתי- תצטרכו זמן בישול ארוך יותר, ולהיפך. שימו לב להסמכה.
  • אם לאחר הקירור הטופי לא התייצב- סימן שהיה צריך יותר בישול. ניתן להחזיר לסיר ולהמשיך את ההסמכה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

3 מחשבות על “ממתקי פאדג' אנגלי טבעוני בטעמים!!!”

  1. היי סיון יקרה
    הכנתי היום את הטופי
    אך אבוי😱
    הטופי לא התקשה עדיין..🤔
    הוא במקפיא
    איפה טעיתי..
    יש לך השערה?

    1. סיון טרם

      הוא פשוט היה צריך יותר בישול. ככל שהנפח של הכלי קטן יותר- זמן הבישול ארוך יותר כי פיזור החום משתנה, למשל במחבת זה ייקח משמעותית פחות זמן וכו'… אז צריך ממש לראות כמה זה מסמיך.
      בכל מקרה זה לא אבוד, את יכולה לבשל אותו מחדש:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2