vegan freinly
WhatsApp Image 2022-04-12 at 08.16.09

תחתיות ארטישוק ממולאות טבעונית ופירה אפונה

WhatsApp Image 2022-04-12 at 08.16.09

תחתיות ארטישוק ממולאות טבעונית ופירה אפונה

זמן הכנה: 1 שעה
זמן בישול: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
אין צורך במכשירים מיוחדים אבל מעבד מזון יעזור
מנה מרשימה, חגיגית וטעימה:)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
שוב- איזה מזל שיש לי סדנאות פרטיות-
במיודח כאלה שנקבעות מספק זמן מראש
ככה שאני יכולה ליצור ללקוחה מתכון בהזמנה אישית
ואז כולנו נרוויח מזה יחד!
 
הפעם ביקשו ממני תחתיות ארטישוק ממולאות
שבמקרה זה גם מתכון מעולה לחג!
הכנתי את המילוי מחומרי הגלם האהובים עלי להחלפת בשר-
שבבי סויה ופטריות
וכשחשבתי על רוטב הבנתי ששני הרטבים הכי מתאימים לזה
כבר קיימים בבלוג במנות אחרות
אז החלטתי לגוון ולהכין פירה אפונה להגשה.
אמליץ על רטבים בהערות בסוף הפוסט
כדי שתוכלו לבחור לבד מה לעשות:)
 
אז יאללה לעבודה!

מצרכים

למילוי:
סלסלת פטריות פורטבלו
כוס פתיתי סויה
1/2 כוס (55 גרם) אגוזי מלך
1 בצל
3 שיני שום
כפית מלח
קצת פלפל
קצת אגוז מוסקט
רבע כפית קינמון
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה
טיפה פפריקה מעושנת
– כ800 גרם (15-20 יחידות) תחתיות ארטישוק
כף קורנפלור/קמח ללא גלוטן/קמח רגיל
כף זרעי פשתן טחונים (לא חובה)

לפירה:
4 תפוחי אדמה
שקית אפונה קפואה
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
2 כפות שמרי בירה
3-5 כפות חלב צמחי לא ממותק
שמן זית

אופן ההכנה

1. השרו שבבי סויה במים רותחים לחצי שעה, סננו, שטפו וסחטו מנוזלים (רצוי להיעזר בבד טטרא או בד אחר)
2. קלפו, חתכו ובשלו את תפוחי האדמה במים ממולחים עד להתרככות מלאה, סננו.
3. טחנו במעבד מזון – פטריות, אגוזי מלך, בצל ושום.
4. חממו מעט שמן זית בסיר והעבירו אליו את התערובת הטחונה. הוסיפו חצי כפית מלח וערבבו היטב. הניחו לתערובת להוציא נוזלים, זה ייקח כעשר דקות עד שיתאדו.
5. הוסיפו את שבבי הסויה והתבלינים וערבבו היטב במשך כמה דקות על אש גבוהה. טעמו ותקנו תיבול. כשזה טעים- הורידו מהאש.
6. במקביל חממו תנור ל180 מעלות טורבו.
7. שמנו מגש אפייה. מלאו אותו בתחתיות הארטישוק וזלפו מעליהן קצת שמן זית. הכניסו לתנור ל20 דקות (לריכוך ראשוני) והוציאו.
8. בינתיים בדקו את המילוי- קחו ממנו חופן קטן ומחצו עם היד לכדי קציצה. אם הוא מתפורר ערבבו אליו מעט שמן וכף וקורנפלור/קמח ללא גלוטן/קמח רגיל, עד שהתערובת נדבקת היטב. אני ממליצה (במיוחד אם תחליטו להניח את התחתיות ברוטב) לערבב בצד כף זרעי פשתן טחונים יחד עם שתי כפות מים ולהניח ל3 דקות, יתקבל מרקם דומה לג'לי- ערבבו היטב לתערובת המילוי ובדקו שוב את המרקם. אפשר שוב להוסיף כף קמח אם צריך.
9. כשהתחתיות התקררו מספיק למגע- מלאו כל תחתית במילוי בעזרת כף/כף קפיצית/ הידיים. מחצו היטב את המילוי שיהיה מהודק טוב. זלפו עוד שמן זית מעל הכל והכניסו לתנור החם ל25 דקות.
10. טחנו את האפונה במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. את תפוחי האדמה עדיף למעוך ידנית כדי לא להרוס את המרקם. חממו מעט שמן זית בסיר והעבירו אליו את האפונה ותפוחי האדמה ושאר הרכיבי הפירה. ערבבו היטב במשך כמה דקות. טעמו, תקנו תיבול, והורידו מהאש.
11. הגישו את תחתיות הארטישוק מעל הפירה, זלפו מעט שמן זית מעל ותהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אם אין מעבד מזון אפשר לקצוץ הכל ידנית קטן-קטן או להיעזר בבלנדר מוט.
  • אם תרצו להכין את המנה ברוטב- אני ממליצה על רוטב מנגולד חמצמץ או על רוטב עגבניות רענן. כשהרוטב מוכן והתחתיות מוכנות- הניחו בזהירות את התחתיות בסיר הרוטב, ובעזרת כף אפשר "להשקות" בעדינות את התחתיות ברוטב מלמעלה. העיקר לא לערבב שלא יתפרקו. גם במקרה של רוטב אני עוד יותר ממליצה להשתמש בזרעי פשתן להדבקת המילוי.
  • אם תרצו פירה קלאסי אז יש לי מתכון מושלם.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)