20210316_145138

קישואים ממולאים בקינואה

20210316_145138

קישואים ממולאים בקינואה

זמן הכנה: 1 שעה
זמן בישול: 30 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
מנה עיקרית טבעונית משגעת מזינה, טעימה, מרשימה ובריאה! מושלמת לליל הסדר לנמנעים מקטניות ולכל ארוחה אחרת;)
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפני שבוע וחצי, בסדנת זום,
פטפטתי עם המשתתפים והמשתתפות,
ודיברנו על פסח,
ואז אחד מהם
(שכבר היה בכמה סדנאות אז אנחנו כבר מכירים)
ביקש שאעביר סדנה או אוציא מתכון
של מנה עיקרית עם חלבון
שהוא יוכל להביא לליל הסדר
ששומרים בו קטניות
 
הבנתי את האתגר
ואמרתי- יאללה אני אנסה
 
עשיתי עם עצמי סיעור מוחין
והגעתי ל2 רעיונות
שאחד לא צלח לצערי
אבל המנה הזאת יצאה מ-טו-ר-פת!!
 
בעיניי זה מהממולאים שיותר קל ומהיר להכין
וזה גם טעים, גם מזין וגם בריא
וגם נראה מעולה!
ואפילו הכנתי סרטון כדי שתבינו הכל בקלות:)
אז יאללה להכין!!!
 
ואור- המתכון הזה מוקדש לך!

מצרכים

2 קילו קישואים עגולים/קטנים/רגילים
 
למילוי:
1 בצל
3 שיני שום
חצי מהתוכן של הקישואים
1 גזר
1 כוס קינואה אדומה
1/2 כוס צנוברים
כפית מלח
מעט פלפל
חצי כפית כמון
חצי כפית בהרט
מעט קינמון
 
לרוטב:
1 בצל
2 גבעולי סלרי
3 שיני שום
2 פחיות (400 מ"ל לפחית) עגבניות מרוסקות
פחית קטנה (200 מ"ל) רסק עגבניות מרוכז
400 מ"ל מים
חצי לימון סחוט
כפית מלח
חצי כפית סוכר
כפית טימין מיובש

אופן ההכנה

1. רוקנו את הקישואים-
הורידו לקישואים העגולים את החלק העליון שישמש כמכסה, חתכו את הקצוות של הקישואים בצורה ישרה כך שיהיה אפשר להעמיד אותם וחצו אותם במרכז.
בעזרת כפית/פריזיאן/חותכן לתפוחים- רוקנו בזהירות את מרכז הקישוא (אל קערה) כמה שאפשר כמעט עד התחתית, תוך השארת מספיק שוליים (לא דקים מדי). 
2. הכינו את המילוי-
בסוטאז' גדול חממו מעט שמן זית על אש בינונית והוסיפו בצל קצוץ, ערבבו במשך כמה דקות לריכוך.
בינתיים קצצו/כתשו שום, קצצו את התוכן של הקישואים, וגרדו גזר. 
כשהבצל מתרכך הוסיפו לו את השום והצנוברים. ערבבו כשתי דקות לצריבה שלהם.
הוסיפו לאש קינואה, גזר, וחצי מהתוכן של הקישואים. ערבבו 2-3 דקות. 
הוסיפו את התבלינים, ערבבו עוד 2-3 דקות, הסירו מהאש והעבירו לכלי חסין חום.
3. הכינו את הרוטב-
באותו סוטאז' חממו מעט שמן זית על אש בינונית. 
קצצו בצל וסלרי והוסיפו וערבבו במשך כמה דקות לריכוך.
קצצו שום והוסיפו, ערבבו 2 דקות. 
הוסיפו את כל שאר הרכיבים, ערבבו היטב, הגבירו את האש והביאו לרתיחה. 
טעמו בזהירות ותקנו תיבול. כבו את האש.
4. מלאו וסדרו את הקישואים-
מלאו את הקישואים במילוי בעזרת כפית, בערך ל3/4 גובה. 
סדרו אותם ברוטב. הניחו כפית רוטב מעל כל מילוי. את הקישואים העגולים כסו. 
הדליקו על אש קטנה, כסו את הסיר, ובשלו במשך חצי שעה (הקישואים יתבשלו ויתרככו אבל לא מדי, שיישארו יציבים). 
כבו את האש והגישו!
 
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות..

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר למלא ירקות אחרים (לי נשאר מילוי ומקום ונגמרו הקישואים אז הוספתי פלפלים)
  • אפשר להחליף קינואה באורז/בורגול/קינואה בצבע אחר
  • את התוכן קישואים שנשאר אפשר לשמור לקציצות

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה