IMG_20201230_094725

פיננסייר טבעוני מושלם

IMG_20201230_094725

פיננסייר טבעוני מושלם

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
הגרסה הטבעונית שלי למאפה הצרפתי העדין והכיפי הזה
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לפעמים היקום משדר לי מה להכין
ואני רק צריכה להקשיב.
אני לא רוחניקית ואני לא חיה בתדרים
ולא עושה מדיטציות (לצערי)
אבל אני מאמינה בדברים שהיקום מזמן לנו
ולפעמים זה בדברים הקטנים.
 
הכנתי השבוע חומוסים
בשביל סדנת שווארמה וחומוס שהעברתי בזום.
שבוע לפני כן לימדתי על מי חומוס
בפינה החדשה בסטורי שלי 
(תעקבו אחריי באינסטגרם זה שווה מאוד)
כי עוקבת אהובה שלי ביקשה.
 
עברו עלי שבועיים כל כך עמוסים
שלא הספקתי בכלל להעלות מתכונים לבלוג
וכשהרגשתי שהגיע הזמן
לא היה לי רעיון
אז ביקשתי בסטורי שיציעו לי מה להכין
ועוקבת אחת ביקשה פיננסייר!
 
מדובר במיני-מאפה
(צרפתי כמובן)
מבוסס חמאה, חלבון ביצה, וקמח שקדים
(ומלא סוכר וקצת קמח)
שפעם היינו מכינות בקונדיטוריה
(ששם קראנו לזה פריאנדס בכלל)
וממש אהבתי את הדבר הקטן והמעודן הזה
ולאחרונה באמת נזכרתי בזה
וחשבתי לטבען את זה
הוספתי לרשימה ושכחתי
והנה אותה עוקבת הזכירה לי
 
כל הדברים האלה יחד סימנו לי
שזה הדבר שעלי להכין.
אז מאתמול עברו כמה וכמה ניסיונות
בכל פעם שיניתי טיפה את המינונים
כדי שלא ייצא טוב,
שייצא מצוין!
ורק היום בבוקר הגעתי לתוצאה המושלמת
(ואז המחשב הפעיל את עצמו מחדש
ואז הכלבה ביקשה לצאת
ואז לקח לי יותר זמן לצלם)
אז אני מעלה את זה קצת באיחור
ממה שרציתי
אבל בתוצאה שרציתי.
 
אז הנה הוא
הפיננסייר הטבעוני שלי
שאני ממש גאה בו
שהכי קל בעולם להכין אותו
שהוא לא מתוק מדי
ולא מרציפני מדי
פשוט וכיפי.
תהנו!!!

מצרכים

לכ16 יחידות
 
1/2 כוס פחות כף (110 גרם) מי חומוס
1/2 כוס פלוס כף (70 גרם) שקד טחון (קמח שקדים)
1/2 כוס פחות כף (60 גרם) קמח לבן
3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
1/3 כוס (65 גרם) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
חופן תוספות לבחירה
 

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל200 מעלות טורבו.
2. מדדו לקערת הכנה את השקד הטחון, הקמח ואבקת הסוכר, וערבבו היטב בעזרת מטרפה.
3. מדדו לקערית מי חומוס קרים, והקציפו חצי דקה ידנית עם המטרפה ליצירת קצף עדין.
4. שפכו את המי החומוס לקערה ההכנה וערבבו היטב בעזרת המטרפה למרקם אחיד.
5. הוסיפו פנימה את השמן ותמצית הוניל וערבבו היטב.
6. שמנו קלות תבנית שקעים קטנים ומלאו בתערובת- מלאו את השקעים כמעט עד הסוף. כדאי להיעזר במד ליטר/כוס מדידה/שק זילוף- כל דבר עם זרבובית או שפיץ שקל לכוון ממנו נוזל.
7. הכניסו לתנור החם וכוונו ל190 מעלות, וכוונו טיימר ל7 דקות. 
8. לאחר 8 דקות סובבו במהירות ובזהירות את התבנית, ואפו למשך 7 דקות נוספות.
9. כשהמאפים תפוחים, יציבים ומעט זהובים (אולי תצטרכו עוד כמה דקות)- הוציאו את התבנית והניחו לה להצטנן *לחלוטין*.
10. שלפו בזהירות את הפיננסיירים ותהנו:)
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • במי חומוס הכוונה היא למי הבישול של החומוס לאחר סינון וקירור, או לנוזל מפחית שימורים של חומוס.
  • ניתן להחליף לשמן אחר. זה ייצא מצוין עם חמאה מומסת, אבל כדי להמיר לחמאה תצטרכו 80 גרם חמאה מומסת, שזה 1/3 כוס + כף וחצי, ותצטרכו 100 גרם מי חומוס (כף פחות). 
  • ניתן להחליף את קמח השקדים לאגוז אחר טחון, אבל תצטרכו להצליח לטחון אותו למרקם גרגירי דק דומה.
  • בשביל פיננסייר שוקולד, החליפו כף מהקמח בכף קקאו.
  • אפשר ורצוי להוסיף מעט גרידת לימון/תפוז לבלילה.
  • ניתן לפזר מעל הפיננסיירים תוספות לפי החשק לפני ההכנסה לתנור.
  • ניתן לפזר אבקת סוכר מעל הפיננסיירים בהגשה.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה