20210414_161632

עוגיות שושנים טבעוניות!!! בצק פריך ממולא בקציפת מרנג רכה

20210414_161632

עוגיות שושנים טבעוניות!!! בצק פריך ממולא בקציפת מרנג רכה

זמן הכנה: 1 שעה
זמן אפייה: 30 דקות
צריך מעבד מזון ומיקסר
בצק מהיר וכיפי לרידוד, ממולא במרנג טבעוני פשוט להכנה, ובסוף ביס פריך עם מילוי מתוק ונמס בפה שזורק אותך לילדות ועושה חיוך על הפנים.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
במקרה שלי, העוגיות האלה לא מזכירות לי את סבתא
באופן כללי לא קורה לי הרבה שאני מתרפקת על טעמים של בית
ואומרת "יואו ה___ של אמא" "וואי ה____ של סבתא"
כי לא ממש באתי מבית כזה
איכשהו התשוקה למטבח בערה מתוכי
יש מאין
 
מאז שאני זוכרת את עצמי
הייתי נכנסת למטבח, פותחת ספר מתכונים, ועפה עם עצמי.
 
דווקא כשהייתי גדולה יותר, באזור התיכון לדעתי
דפדפתי בספר המתכונים של דנית סלומון
"עוגות בקלי קלות"
(כן, תמיד אהבתי מתכונים קלים)
בזמן שעשיתי בייביסיטר
(כן, ספר מתכונים הוא ספר עלילתי מבחינתי)
וקרצו לי בו מלא מתכונים
אז די מהר קניתי לי אותו
ודי מהר הכנתי את עוגיות השושנים שבו
והיה כל כך טעים 
שהכנתי אותן שוב ושוב
(כשהיה לי כוח להקצפת חלבונים)
 
עם השנים, אחרי המעבר לטבעונות,
מסרתי את רוב ספרי המתכונים שלי
כי הם כבר לא היו רלוונטיים לי
וסתם תפסו מקום על המדף
ואז התחרטתי דווקא על הספר הזה
כי ממש רציתי לטבען את המתכון ההוא
ולא הצלחתי להשאיל אותו ולאתר אותו בשום מקום
אז ניגשתי לחברי הטוב גוגל
קראתי הרבה מתכונים שונים לעוגיות הללו
ועשיתי כמה ניסויים עם עצמי
 
כי היה לי חשוב לשמור על זה פשוט
וכרגיל- להכין בצק בלי חמאה/שמן קוקוס
אבל שייצא נוח לרידוד
ופריך בביס
וקל להכנה
והצלחתיייייי!!!!
 
אז מתרגשת להנגיש לך עוד מתכון כיפי
עם טעם של ילדות, בכל זאת;)

מצרכים

ל20-25 עוגיות
 
לבצק:
260 גרם (כוס ורבע) טופו משי
100 גרם (חצי כוס) שמן צמחי
1 כף מיץ לימון
1 כפית אבקת אפייה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
קורט מלח
 
למילוי:
105 גרם (חצי כוס פחות כף) מי חומוס קרים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן 
80 גרם (1 שקית/חצי כוס) פודינג וניל
 

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק- 
מדדו את כל הרכיבים למעבד מזון, והפעילו עד שמתקבל גוש בצק. העבירו לניילון נצמד ולמקרר. (זה בסדר אם הוא לא נראה אחיד לגמרי במרקם, זה מסתדר ברידוד).
2. הכינו את המילוי- 
וודאו שקערת המיקסר נקייה ויבשה. הניחו בה את מי החומוס והקציפו במהירות גבוהה במשך 5 דקות כך שיווצר קצף לבן וגבוה.
מדדו את הסוכר והוסיפו כף אחת כל חצי דקה תוך כדי הקצפה. כשכל הסוכר בפנים, עצקו רגע כדי לגרד את שולי הקערה פנימה כי מצטבר שם סוכר, והמשיכו להקציף עוד כ5 דקות עד שכל הסוכר נמס פנימה (צריך למולל קצת מרנג בין שתי אצבעות כדי להרגיש אם נותרו גרגירי סוכר עדין, צריך מרקם חלק). 
כשהסוכר נטמע לחלוטין, שפכו פנימה את הפודינג וערבבו כדקה עד שהוא נטמע (המרנג ייפול קצת בנפח ויתרכך, זה בסדר).
3. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
4. הרכיבו את השושנים-
רדדו מחצית מהבצק (שוב, לא לדאוג מהמראה שלו) על משטח מקומח למלבן דק (עובי של כחצי סנטימטר). מרחו מחצית מהמרנג על כל הבצק (בסרטון השארתי קצה נקי, אבל בפועל אין צורך בזה) בגובה די אחיד. בעזרת סכין טובה חתכו את המלבן לרצועות (אני ממליצה על רצועות דקות יחסית, רוחב של כ3 ס"מ). גלגלו אותן מקצה אחד לשני (לא הדוק מדי, כלומר לא להתאמץ להדק- פשוט לגלגל בנוחות, כי אז הבצק נקרע באפייה). הניחו על נייר אפייה כשהצד היפה כלפי מעלה במרווחים אחד מהשני (תצטרכו 2 מגשי אפייה. אפשר עדין לעגל קצת את השושנים עם הידיים אם הן נמעכו קצת).
 
*אפשר לחלופין לגלגל את כל המלבן לאחר מריחת המילוי, להקפיא ל10-15 דקות, ואז לחתוך אותו מגולגל לחתיכות, בעיניי זה פחות עדיף, הן יוצאות פחות עגולות, והשיטה שרשמתי מעלה מאוד נוחה ומהירה כי הבצק מאוד יציב.
5. אפו את השושנים-
הכניסו את המגשים לתנור ואפו במשך 30 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות והחלק העליון של המרנג מתקשה. אני ממליצה לסובב את המגשים לאחר 20 דקות של בתנור לאפייה אחידה.
6. הוציאו מהתנור והניחו עד שיתקררו לחלוטין! ואז תטרפו:) שמרו בקופסה אטומה במקרר (בחורף אפשר בטמפרטורת החדר). 
*המרנג שבתוך הבצק מתקרמל ונמס, והעליון נאפה מלמעלה ורך מבפנים, זה אמור לקרות. לא מצאתי וריאציה פשוטה בה המרנג שומר על מרקמו גם בתוך הבצק. בעיניי זה ממש טעים, אבל אם רצית שכבה פנימית דומיננטית של מרנג לאחר האפייה- זה לא בשבילך.
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות… (למטה)
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן. לא ממליצה להשתמש בקמחים מלאים, אבל אפשרי- תצטרכו להוסיף מעט חלב צמחי לבצק.
  • אפשר להחליף לאבקת סוכר, לא ממליצה להחליף לסוכר אחר אבל זה יעבוד.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן צמחי יעבוד.
  • אפשר חומץ רגיל/תפוחים במקום לימון.
  • מי חומוס- הכוונה למי הבישול. אני משתמשת במים מפחית שימורים עם לפחות 17 גרם חלבון, זה מאפשר לי לדעת שזה מספיק חלבון להקצפה יציבה. ניתן להשתמש במי בישול חומוס ביתי, אבל אז קשה לדעת כמה צריך לצמצם את הנוזלים כדי שיקציפו היטב. מי החומוס חייבים להיות קרים להקצפה טובה.
  • ההקצפה של מי חומוס (ומרנג באופן כללי) היא ארוכה וחזקה, זה יעבוד רק עם מיקסר טוב. 
  • אפשר להחליף את הטופו משי והלימון ביוגורט/גבינה למריחה טבעונית. במקרה הזה גם תוכלו להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה אם אין מעבד מזון. 

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה