vegan freinly
WhatsApp Image 2022-01-19 at 19.26.06 (3)

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות דקות מדהימות!!!

WhatsApp Image 2022-01-19 at 19.26.06 (3)

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות דקות מדהימות!!!

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות קריספיות בקצוות ורכות במרכז, באיזון טעמים מושלם, בלי כלים ומצרכים מיוחדים, פשוט טירוף!!!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

נכנס לי ג'וק לראש
שאני פשוט חייבת להכין גרסה
לעוגיות שוקולד צ'יפס שטוחות ודקות.

יום בהיר אחד חליתי באומיקרון
(חשבתי שזו דלקת גרון אבל בדיעבד
זו הייתה קורונוש)
אז לא תיפקדתי שבוע
וגם אחרי זה התעייפתי מהר
אז אחרי שבוע וחצי של ביטולים ונטפליקס
חזרה לי בבום האנרגיה
ונכנסתי למטבח ופשוט לא יצאתי ממנו במשך 4 ימים.
בחיי.
המצאתי מיליון מתכונים חדשים.

בתוך כל הדבר הזה החלטתי שאני חייבת את העוגיות האלה
אבל היו כמה מכשולים:

  1. מעולם לא הכנתי עוגיות כאלה, אבל זה מעולם לא עצר אותי…
  2. העוגיות האלה מבוססות על חמאה, וזה קריטי בשביל הצורה והמרקם, והמטרה הנצחית שלי היא לבסס מתכונים על שמן.
  3. בעוגיות האלה יש אחוז סוכר מאוד גבוה, שסוכר זה תמיד הרכיב הראשון שאני מורידה למינימום. במקרה הזה גיליתי שזה פשוט בלתי אפשרי אבל הצלחתי לאזן את הטעמים בצורה כזו שהן בכל זאת ממש לא מתוקות מדי, ולכן המלח קריטי.
  4. לרוב הן דורשות מיקסר וקירור ארוך. ואני בקטע של מתכונים מהירים ופשוטים.

בקיצור, חקרתי מלא, השוויתי בין המון מתכונים,
עשיתי בסביבות ה10 טסטים,
עד שפיצחתי את הנוסחה והגעתי למתכון המושלם שהוא-
מבוסס על שמן, ללא מיקסר,
קירור מינימלי אבל בצק נוח, מצרכים פשוטים, לא מתוק מדי.

מסתבר שסוג העוגיות הזה מאוד פופולרי
כי האינסטגרם שלי פשוט מתפוצץ בהודעות ביומיים האחרונים שדורשות כבר את המתכון
וחברתי הטובה נטליוש העידה
שאלה העוגיות הכי טעימות שהכנתי
(ואתן יודעות שאני מכינה הרבה
ושהיא טועמת אותן
ושהיא ביקורתית)

בקיצור-

אני מצפה פה להרבה מאוד מחמאות.
קדימה.

(רק בבקשה תקראו את ההערות!!)

מצרכים

ל15 עוגיות גדולות
 
רטובים:
110 גרם (1/2 כוס + 1 כף) שמן
80 גרם (1/3 כוס) רסק תפוחים לא ממותק
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
יבשים:
200 גרם (1/2 1 כוס פחות כף) קמח
1/2 כפית סודה
1/2 כפית מלח
תוספות:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קצוצים גס
קצת מלח גס לקישוט
 

אופן ההכנה

  1. מדדו לקערה את הרכיבים הרטובים וטרפו היטב למרקם אחיד.
  2. מדדו פנימה את הרכיבים היבשים וערבבו היטב בעזרת לקקן או כף עד למרקם אחיד ורך.
  3. הוסיפו את התוספות וערבבו מעט לפיזור אחיד.
  4. כסו והכניסו למקרר לפחות לשעה או למקפיא לפחות לחצי שעה.
  5. חממו תנור ל170 מעלות טורבו.
  6. הוציאו את הבצק וצרו 15 עיגולים גדולים (זה יוצא 50 גרם לכדור, הכי נוח עם כף קפיצית, אפשר עם הידיים, אם זה נדבק אפשר טיפה להרטיב או לשמן את הידיים) והניחו על שני מגשי אפייה במרווחים. פזרו מעט מלח גס על כל כדור.
  7. הכניסו לאפייה ל15 דקות (מומלץ לסובב את המגשים באמצע האפייה). העוגיות אמורות להשחים בעיקר בקצוות. אם תרצו עוגיות יותר קריספיות אפשר לאפות עד 5 דקות יותר להשחמה רצינית בלי שיישרפו.
  8. הוציאו והניחו להן להצטנן לחלוטין. וטרפו!!!
  9. בבקשה תקראו את ההערות:)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
 
  • הן אמנם מושלמות אבל אפשר לראות בתמונות שהן גם יכולות להיות דקות יותר- האמת היא שלטובת הצילומים השתמשתי בכפית מדידה אמריקאית שהיא בנפח גדול יותר מהישראלית- בקיצור שמתי טיפונת יותר אבקת סודה לשתייה ממה שצריך. שימו גג חצי כפית שטוחה וייצא שטוח:) אפשר גם קצת פחות.
  • השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן יעבוד.
  • כן, סוג וכמות הסוכר קריטיים להצלחת המרקם והצורה.
  • תמצית הוניל לא קריטית.
  • אפשר קמח כוסמין.
  • אפשר לשנות את התוספות למה שתרצו, אני אישית ממש ממליצה להישאר בגזרת השוקולד המריר והאגוזים כי זה ממש מאזן את המתיקות, ולכן גם אל תוותרו על המלח בבצק ובקישוט, זה מוסיף בטירוף. אפשר להחליף את המלח הגס בחתיכות בייגלה או חמאת בוטנים.
  • אפשר לשנות את הגודל, למרות שאני ממש ממליצה על הגודל הזה. קחו בחשבון שיותר קטן- פחות זמן אפייה, ולהיפך.
  • כדי לקבל עוגיות עגולות בצורה מושלמת אפשר- לסדר את הקצוות מהר בעזרת כף ברגע שהן יוצאות מהתנור, או להיעזר ברינג קטן/חותכן עוגיות גדול כמו שעשיתי בסרטון, או לפני האפייה להקפיא כדורים עגולים יפים של הבצק ולהעביר מהקפאה לאפייה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

26 מחשבות על “עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות דקות מדהימות!!!”

  1. סיון, אלה לגמרי גם העוגיות הכי טעימות שהכנתי אני!
    עכשיו יצאו מהתנור והתנפלנו עליהן אני והקטנה
    לא להאמין שהן טבעוניות – למרות שאני לא טבעונית המתכון נכנס לספר 🙂
    ושמתי עין על העוגיות פונדנט והרד ולווט- הרסת אותי עם המתכונים המושלמים שלך! הכל עם שמן
    סוף סוף אפשר להכין ולאכול עוגיות בכיף 3>

  2. במילה אחת – וואו! העוגיות נטרפו על ידי אוכלי כל שהתקשו להאמין שהן טבעוניות (מחכה ליום שזו תפסיק להיות מחמאה) ואמרו שהרגישו טעם ממש 'חמאתי'
    תודה על מתכון מושלם וקל! ❤️

  3. עוגיות מעולות!! יצא מרקם מדהים
    האם יש דרך להפחית את כמות הסוכר? זה מתוק מידי בשבילנו…

    1. איזה כיף שאהבת:)
      כפי שהסברתי בפוסט ובהערות- גם אני תמיד משתמשת בפחות סוכר אבל הפעם כמה שניסיתי זה לא אפשרי מבלי להרוס את המרקם, כך שבמקרה הזה באמת שאין ברירה (כדי להגיע לתוצאה הזאת)..

  4. אפשר לוותר על האגוזים מניחה אם מכינים לילדים, כדאי במקום עוד, שוקולד צ'יפס להוסיף? או פשוט להשמיט וזהו

    1. אפשר לנסות- בננה מרוסקת, 2 כפות ממרח כלשהו מעורבבות היטב עם 3 כפות מים, כף צ'יה/פשתן טחון עם 3 כפות מים לאחר ערבוב טוב והשריה של רבע שעה… זה אמור לעבוד אבל לא יכולה להבטיח את אותה התוצאה בדיוק

    1. אני מניחה שכל זה יעבוד אבל ישנה קצת את המרקם, אני לא יכולה לומר לך בדיוק כמה ואיך כי לא ניסיתי

      1. העוגיות שוקולד ציפס הכי טעימות!!
        המשפחה שלי לא טבעונית, ואלו העוגיות הקבועות שלנו, אפילו ניסיתי פעם אחת להכין עם ביצה )סליחה🙈( כי לא היה רסק תפוחים,
        ועם הרסק תפוחים יצא הרבה יותר טעים בפער!!

        תודה על מתכון מושלם❤

  5. היי סיון, אני מאוהבת במתכון הזה, העוגיות מעולות! אבל משום מה הן תמיד יוצאות לי שומניות מדיי, ממש נשאר שמן על היד כשמחזיקים עוגיה. יש מצב להוריד מכמות השמן?

    1. היי אורלי, כיף שאהבת:)
      יכול להיות שיש בעיה כלשהי במדידה (יכולות להיות לזה כמה סיבות מאוד נפוצות)
      בכל מקרה, אם זה כך- פחות תפחיתי מכמות השמן בפעם הבאה:) כפי שאת רואה זה לא אמור לצאת שומני אז אפשר להפחית.

    1. לא, באופן כללי קמח שקדים הוא מאוד שונה מקמח לבן- הוא עבה יותר, כבד יותר ושומני יותר, ולכן מתנהג אחרת ולעולם לא יכול להחליף קמח 1:1. אתה יכול לנסות להחליף בתערובת, למשל קמח שקדים וקמח טף ו/או אורז ו/או כוסמת וכו'… או קמח לל"ג תחליפי.
      בכל מקרה התוצאה לא תצא זהה כמובן, אבל זה יכול לעבוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)