1611590796065

עוגיות פלורנטין טבעוניות

1611590796065

עוגיות פלורנטין טבעוניות

זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
חטיף קראנצ'י, כיפי וממכר, שלא תאמינו כמה קל ומהיר להכין אותו! מבוסס על הגרסה של פיס אוף קייק. זה מושלם יאללה תכינו
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אני יודעת שבטח כבר ידעת
כי בתקופה הזאת כולנו ממש על זה
וזה נורא משמעותי
וזה בטח ממש משנה לך את הלו"ז
אבל בכל זאת אגיד
שמחר טו בשבט.
 
מההיכרות איתי אפשר להבין לבד
שאני לא טיפוס של פירות יבשים ואגוזים
ומתכון לחטיף בריא וכו'
(למרות שזה קורה לפעמים)
 
אז ברגע שחשבתי עם עצמי
איזה מתכון להכין לטו בשבט
פתאום זה היכה בי
או שאני הכיתי את עצמי
ואמרתי 
"סיון!"
כן יפה שלי?
"הגיע הזמן!"
נגמר הסגר?
"לא חחח
הגיע הזמן סוף סוף
לפתח את המתכון
לעוגיות פלורנטין
כמו בפיס אוף קייק"
אומייגאד כן!!!
 
לא קורה לי הרבה
שיש איזה קינוח או דבר מתיקה שם בחוץ
שאני ממש ממש אוהבת
אבל זה קורה
ואחד מהאוצרות האלה
זה עוגיות הפלורנטין של פיס אוף קייק
שהגרסה הטבעונית שלהם לא נופלת מהחלבית בכלל
אז תמיד אמרתי לעצמי שיום אחד אני אמציא לזה מתכון
ואני כל כך מתרגשת שהצלחתי!!!
 
זה לא היה פשוט, 
כי זה לא דומה לשום מתכון שמצאתי ברשת.
בכולם יש קמח, ובשל פיס אוף קייק אין
וכמובן שיש חמאה, והעבודה כאן עם שמן קוקוס לא פשוטה
בקיצור-
הייתי צריכה להמציא את זה מאפס
אבל זה גורם להצלחה של זה
להיות הרבה יותר מרגשת:)
 
אני מודה שזה לקח כמה ניסיונות
הניסיון לחקות את המקורי הצליח מיד האמת
אבל המתכון המקורי מכיל גלוקוזה
ואני תמיד משתדלת להוציא לך מתכונים
שהם הכי פשוטים ונגישים שאפשר
ואני לא חושבת שגלוקוזה זה מהדברים האלה
שיש בכל מטבח בכיף
 
ואז התחילה סאגת ניסיונות חדשה
בכל פעם דייקתי משהו אחר
בכל פעם זה היה רק כמעט מושלם
עד שזה היה
פאקינג מושלם!!!
וכן, זה באמת לוקח רק עשר דקות עבודה
(תראו את הסרטון!)
וזה באמת דומה למקור
זה ממכר וטעים בקטע אחר
 
אז יאללה תכינו ותודו לי אחר כך
ובבקשה תסתכלו בהערות
כי בטח כבר עניתי שם על השאלות שעולות;)
תהנו!

מצרכים

2 כפות (30 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות (40 גרם) מייפל
1/4 כוס + כף (60 גרם) סוכר לבן
2 כפות (20 גרם) קרם קוקוס
1/2 כוס (60 גרם) אגוזים קצוצים דק
קמצוץ מלח
200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60%)
 

אופן ההכנה

1. הדליקו תנור על 175 מעלות טורבו.
2. קצצו דק את האגוזים (אפשר לטחון בפולסים במעבד מזון קטן או כוס שייק בבלנדר)
3. הניחו קלחת/סיר קטן על להבה בינונית על אש בינונית-גבוהה ושפכו פנימה את הסוכרים והמייפל. 
4. כשהתערובת מבעבעת ערבבו היטב עם לקקן/כף עץ לוודא שהגרגירים נמסים. כשהתערובת מאוד מבעבעת הנמיכו את האש ושפכו פנימה את קרם הקוקוס וערבבו היטב. (כל הערבוב עד הקרם קוקוס אמור לקחת 2.5-3 דקות).
5. כבו את האש, שפכו פנימה את האגוזים והמלח וערבבו היטב לפיזור אחיד.
6. העבירו את התערובת לנייר אפייה (על מגש אפייה) ושטחו אותה ככל האפשר בעזרת לקקן/כף עץ/כף (אפשר להרטיב מעט במים כדי שלא יידבק, זה מקל על הפעולה). אל תתאמצו יותר מדי, עדיף שלא יהיו חורים מאשר שיהיה סופר דק, זה עוד יתפזר קצת בתנור).
7. הכניסו לתנור החם ל8 דקות (אפשר לאפות על חום עליון-תחתון ב180 מעלות ל10-12 דקות). התערובת אמורה לבעבע קצת ולהכהות קצת את הצבע. הוציאו מהתנור.
8. אם אפשר- העבירו בעזרת מגש כלשהו לפריזר, אם לא אז למקרר, אם לא אז משכו את נייר האפייה לשולחן או משטח כלשהו כדי שלא יישאר על המגש הרותח, והמשיכו רק כשהוא מתקרר לחלוטין.
9. (אם העברת לקירור אפשר ישר להתחיל את השלב הזה) קצצו את השוקולד והעבירו לקערה חסינת חום. חממו דקה במיקרו, ערבבו היטב, ואז חממו לחצי דקה וערבבו, ואז 15 שניות בכל פעם עד שנמס לחלוטין (לי זה לקח 2.25 דקות טוטאל). 
אפשר לחלופין להמיס בבאן מארי- ממליצה להמיס 2/3 מהשוקולד, וכשהוא נמס לחלוטין להוריד את הקערה מהאש ולהוסיף פנימה את ה1/3 שנותר ולערבב היטב עד שהכל נמס. 
10. הוציאו את נייר האפייה עם מגש הקרמל (כשהוא קר למגע) ושפכו מעליו את כל השוקולד. מרחו אותו בצורה אחידה ככל שניתן. אם תרצו את הצורה הגלית, אז ברגע שהשוקולד מתחיל להתקרר, עשו עליו צורה של גלים בעזרת מזלג.
11. כשהשוקולד מתקרר לחלוטין (אפשר להכניס לכמה דקות למקרר) שברו את הכל לחתיכות בעזרת הידיים, וטרפו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • מדובר בכפות מדידה. אם אין אז רק שימו לב שזה כפות שטוחות ולא גדושות. 
  • אפשר להחליף את המייפל לסירופ אגבה. אפשר גם לסילאן אבל זה ישנה את הטעם והמרקם אז אני פחות ממליצה.
  • אפשר להחליף את הסוכר החום לסוכר אחר, אבל זה ייצא קצת שונה אז אני פחות ממליצה. כנ"ל לגבי הלבן, זה משפיע על הטעם והמרקם, אבל יעבוד, לכן אני אומרת שאפשר אבל לא מומלץ כדי להגיע לתוצאה האופטימלית.
  • גם את הקרם קוקוס אני לא ממליצה להחליף, אני מדברת פה אחרי הרבה ניסיונות של וריאציות;) אם אין ברירה הייתי מנסה להחליף לכף חלב סויה (אם אי אפשר אז צמחי אחר) וכף שמן קוקוס (אם אי אפשר אז שמן אחר). לא מבטיחה שייצא אותו הדבר..
  • בפיס אוף קייק משתמשים רק בשקדים, אני הכנתי עם שקדים, פקאנים ופיסטוקים ויצא מדהים, תכינו עם מה שבא לכםן.
  • אם תרצו להכפיל כמויות (ותרצו)- תאפו בשני מגשי אפייה! אל תחברו למגש אחד, זה לא יגיע למרקם הנכון וזה ידרוש יותר זמן אפייה, ויהיה קשה לדעת כמה בדיוק. באמת שזאת הכמות המומלצת למגש אפייה אחד.
  • אם הסוכר לא נמס לגמרי בסיר ועבר מספיק זמן- תמשיכו, זה יסתדר וזה עדיף מלבשל את זה יותר מדי.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה