vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פוקצ'ה אוורירית מושלמת ללא לישה!

זמן הכנה: 3 שעות
זמן אפייה: 25 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כמה שדרוגים לפוקצ'ה הפשוטה ותקבלו פוקצ'ה מ-טו-רפת! ועדיין פשוטה להכנה.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

פוקצ'ה.

מי לא אוהבת פוקצ'ה?

יש כיף כזה?

אני מאוד אוהבת פוקצ'ות, לאכול ולהכין.. והמתכון שלי מאוד פופולרי בסדנאות שלי, והיה לי ברור שהוא נכנס ל"אתגר השמרים"-
סדנת אונליין שמטרתה לעזור לכל אחד ואחת להצליח לעבוד עם בצק שמרים, כי כל הבצקים שם ללא לישה, ממצרכים פשוטים, במינימום מאמץ, ומתכונים שתמיד עובדים.

עכשיו שהסדנה בחינם אני כבר יכולה לשחרר את המתכון לעולם:) אבל החלטתי ללכת על הגרסה המשודרגת שלו. מה זאת אומרת?

זאת אומרת שאני בדרך כלל מלמדת את המתכון הזה בגרסה הכי פשוטה שיש-
קמח רגיל, ללא לישה (רק לערבב עם כף בקערה), התפחה שלרוב לוקחת אפילו פחות משעה, ויאללה לתנור.
יש פשוט ומהיר מזה?

באמת שיוצא מעולה. אבל תמיד אפשר טוב יותר;)

אם נשקיע בקמח יותר איכותי ומיוחד (ויקר), וניתן לפוקצ'ה זמן התפחה ארוך יותר, ונטפל בבצק קצת, 
נוכל לקבל פוקצ'ה אוורירית- מפוצצת בועות, איכותית ברמות, רכה כמו ענן מבפנים וקראנצ'ית מבחוץ. פוקצ'ה שהיא חלום.

אז בתכלס תוכלו להחליט להכין את המתכון הזה איך שתרצו, 
בכל מקרה יצא מדהים.

רק תספרו לי איך יצא…

תיהנו:)

כלים לרכישה-

מצרכים

לתבנית של 35X25

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לפוקצ'ות ופיצות
10 גרם (1 כף) סוכר
9 גרם (1 כף) שמרים יבשים אינסטנט
400 גרם (2/3 1 כוס) מים פושרים
20 גרם (2 כפות) שמן זית
10 גרם (2 כפיות) מלח

אופציונלי לקישוט מלח וגס וירקות.

אופן ההכנה

1. ערבבו בקערה קמח, סוכר ושמרים.
2. הוסיפו פנימה את שאר הרכיבים לפי הסדר.
3. ערבבו היטב בעזרת כף או לקקן- כדאי להתחיל מהמרכז, לערבב בזהירות וכך להטמיע בהדרגה את האבקות לנוזלים. הקפידו לעבור על השוליים והתחתית של הקערה כדי להגיע לבצק אחיד בלי לפספס חומרים. זה לא צריך לקחת יותר מדקה וחצי.
4. ברגע שמתקבל בצק פחות או יותר אחיד (לא צריך להיות חלק או יפה, כן דביק)- כסו והניחו בצד לרבע שעה, ואז הכניסו למקרר להתפחה של 24-48 שעות. 
5. הוציאו את קערת הבצק וקפלו את הבצק (כמו בסרטון)- תפסו את הבצק מצד ימין, מתחו אותו לכיוון המרכז, ואז משמאל, מלמעלה ומלמטה, פעם-פעמיים ברצף, ואז כסו שוב והניחו בצד לחצי שעה בערך- להכפלת הנפח.
6. חזרו על סעיף 5 עוד פעמיים-שלוש. שימו לב שבכל פעם הבצק נהיה יותר נוח לעבודה ונוצרות בו יותר בועות.
7. הדליקו תנור על 220 מעלות חום עליון-תחתון עם מגש אפייה בחלקו התחתון.
8. שמנו היטב תבנית אפייה עם שמן זית (מרחו עם הידיים, גם ככה תצטרכו לעבוד עם ידיים משומנות). העבירו את הבצק לתבנית, הוסיפו קצת שמן מעליו, ומתחו אותו בעדינות לאורך התבנית. תנעצו בו את כל האצבעות ליצירת גומות ובועות. הניחו מעליו תוספות (כדאי לשמן אותן, זה עוזר שלא יישרפו) אם תרצו ופזרו קצת מלח גס.
9. הכניסו לתנור ל20-25 דקות עד להזהבה ניכרת ויפה.
10. הוציאו מהתנור והעבירו בזהירות את הפוקצ'ה מהתבנית לרשת או לשיש כדי שתצטנן מחוץ לתבנית. פרסו ואכלו!

פירוט של כל אפשרויות ההכנה למטה בהערות

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן לרכוש קמח מיוחד לפוקצ'ות ופיצות בחנויות של חומרי גלם לאפייה ובישול (ממליצה על האדום של קפוטו, הקמח המיוחד בסופר לא מספיק טוב). יש גם קמחים שרשום עליהם שהם מיועדים להתפחות של 48 שעות ועוד, ואז תוכלו להתפיח זמן ארוך יותר, וגם זה ישדרג את התוצאה.
  • ניתן לוותר על כל השדרוגים ולהכין את הפוקצ'ה מקמח רגיל, להתפיח בחוץ להכפלת הנפח ולהעביר לאפייה.
  • אם תשתמשו בקמח רגיל תוכלו להתפיח במקרר עד 24 שעות.
  • כן, כמו בכל מתכון בעולם- אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום רגיל (ואז נתייחס אליו כאל 'קמח רגיל' בקונטקסט של ההערות האלה)
  • אפשר במקום הקיפולים של הבצק רק להוציא לו את האוויר בעזרת לקקן/כף ולערבב טיפה, ולהתפיח שוב (יותר קל אם תשתמשו בקמח רגיל). גם במקרה הזה רצוי לעשות זאת 3-4 פעמים, אבל אפשר פחות.
  • ניתן להכין כמה פוקצ'ות קטנות ו/או דקות על מגש אפייה במקום פוקצ'ה גדולה ועבה, זמן האפייה יתקצר.
  • ניתן לאפות על 200 מעלות טורבו לזמן קצר יותר.
  • להמלצות על כלים שישדרגו לך את המטבח כנסו לכאן:)
  • לסדנאות החינמיות שלי כנסו לכאן.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top