20210713_114540

עוגיות פונדנט שוקולד טבעוניות!

20210713_114540

עוגיות פונדנט שוקולד טבעוניות!

זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
כמו פונדנט (סופלה) שוקולד- רק בעוגיות! זה מושלם אין מה לומר.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
מי שעוקבת כבר יודעת
שאני אוהבת לקבל השראה מבלוגים אחרים
או בלוגים טבעוניים מחו"ל
או בלוגים לא טבעוניים למיניהם
ולא מזמן ראיתי עוגייה בבלוג אהוב
שהחסירה פעימה מליבי
וידעתי שאני חייבת "לטבען" אותה
(אני הולכת להסביר בסטורי שלי
בשבוע הבא איך טבענתי)
 
הניסיון הראשון יצא טעים
אך בכלל לא נאמן למקור
או לפחות לסגנון שכיוונתי אליו
אבל כל מה ש'לא הצליח' לי
זה בדיוק מה שצפיתי שלא יצליח
(היתרון שבניסיון)
כך שהניסיון השני יצא מו-שלם!
 
הכנתי את העוגיות וצילמתי מהר מהר
לפני שטסנו לחו"ל.
עכשיו אנחנו מטיילים לנו בליסבון, פורטוגל
(הסטורי שלי גדוש בתיעודים והמלצות!)
ומדי פעם גם יושבים לעבוד
ועכשיו שטו באב מגיע
הרגשתי שזה הזמן לפרסם את המתכון הזה.
 
מדובר בעוגיות פונדנט שוקולד
ככה שיש את כל האפקט של המילוי השוקולדי הנוזל
רק בעוגיה!
(פונדנט זאת המילה הנכונה לסופלה בלה בלה בלה)
הדרך להגיע לזה היא למלא את העוגיה
בחתיכות של גנאש שוקולד
זה משהו שהוא קצת מאתגר לעשות בחודשים החמים
אז כדאי לעבוד מהר ובחדר ממוזג
או להתכונן לידיים דביקות משוקולד
שגם זאת יכולה להיות חוויה זוגי בפני עצמה;)
 
תכלס לא צריך תירוץ מיוחד כדי להכין את 
הדבר המטורף הזה
אהבה לשוקולד זה תירוץ מספק.
 
אז יאללה לעבודה!

מצרכים

ל14 עוגיות גדולות
 
למלית:
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד
80 גרם (1/3 כוס) קרם קוקוס
 
לעוגיות:
210 גרם (1/2 1 כוס) קמח
18 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
 
65 גרם (1/3 כוס) שמן
120 גרם (1 כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה
60 גרם (1/4 כוס) רסק תפוחים
1 כף חלב צמחי (לא חובה, הסבר בהערות)
 
100 גרם (1/2 כוס) שוקולד ציפס ו/או שוקולד קצוץ
 

אופן ההכנה

1. מדדו לקערה את רכיבי המלית, חממו חצי דקה במיקרוגל, וערבבו היטב להמסה מלאה (חממו עוד טיפה במידת הצורך). שפכו לתבנית קטנה (אני שפכתי למיני אינגליש קייק) והכניסו לפריזר (כדאי לחלק הכי קפוא ושהתבנית תעמוד ישר) לפחות לחצי שעה.
 
2. מדדו לקערה קטנה את הקמח, הקקאו, המלח והסודה, וערבבו היטב עם מטרפה.
 
3. מדדו לקערת הכנה את השמן, הסוכר, הרסק והחלב וערבבו היטב בעזרת המטרפה ממקודם. החליפו ללקקן (או כף), שפכו פנימה את האבקות מהקערה, וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד. הוסיפו את השוקולד וערבבו לפיזור אחיד. אם הבצק דביק מדי למגע- כסו והכניסו למקרר לחצי שעה-שעה.
 
4. הניחו נייר אפייה על מגש אפייה. חלקו את הבצק ל28 חתיכות שוות ככל האפשר (אם יש משקל- 20-21 גרם לחתיכה). שטחו כל חתיכה לדסקית.
 
5. הפעילו תנור על 170 מעלות טורבו.
 
6. הוציאו את המלית מהפריזר וחתכו ל14 ריבועים (שצריכים להיות קצת קטנים יותר מקוטר הדיסקיות). הניחו את ריבועי המלית על הדיסקיות.
 
7. הניחו דיסקיות ריקות על דיסקיות עם מלית (סנדביצ'ים!)
 
8. תפסו את הסנדביץ' שנוצר, חברו את הדיסקיות מעבר למלית על ידי מחיצתן יחד עם האצבעות, וגלגלו קלות את הגוש שנוצר לעיגול יפה יותר, והחזירו לנייר האפייה. חברו ככה את כל העוגיות.
 
9. סדרו את העוגיות על שני מגשי אפייה (זה אמור לצאת 7 עוגיות למגש) במרווחים שווים.
 
10. כשהתנור חם- הכניסו ל11-10 דקות. העוגיות ייראו אפויות ויציבות, המרכז שלהן יכול עדיין להיראות מעט לח יותר, כל עוד הקצוות נראות יבשות ויציבות.
 
11. הוציאו והניחו להן להצטנן, אחרת הן יתפרקו (או שתאכלו ישר מהמגש בעזרת כפית כמו פונדנט).
 
12. ניתן לאכול את העוגיות בכל טמפרטורה שתרצו, הן כיפיות בכל מצב.
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן באותו משקל. אם תרצו קמח מלא כלשהו קחו בחשבון שהמרקם והטעם קצת ישתנו ושתצטרכו יותר נוזל. אפשר להשתמש בקמח תופח ולהוריד את הסודה לשתייה.
  • כפיות שטוחות!!!
  • אפשר מים במקום חלב. הנוזל נותן ריכוך לבצק, שניתן לראות שיוצא מאוד רך, אבל קצת יותר קשה לעבוד עם בצק שנוטה לדביקות. יש סיכוי שהבצק יצא לך רך מספיק בלי זה, ואז כדי להקל על העבודה איתו אפשר פשוט לוותר על הכף הזאת. אבל אם תרגישו שהבצק יבש/מתפורר מדי- הכף הזו זה הפתרון.
  • תשתמשו באיזו תבנית קטנה שיש בבית בשביל הגנאש, אפשר גם להשתמש בתבנית לקרח/תבנית שקעים קטנים. יכול להיות שיישאר עודף מהגנאש, ואז תרוויחו נשנוש מהפריזר;)
  • אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת צמחית. (אין צורך להפריד בקרם או לקרר אותו, תשתמשו בו כמו שהוא)
  • אפשר כמובן לשנות את הגודל ואת מספר העוגיות (יותר גדולות=יותר זמן אפייה), אפשר לוותר על המילוי, אפשר להקפיא אותן לפני/אחרי האפייה.
  • המתכון מבוסס על המתכון של פצפוצים שמבוסס על מתכון של זאק טאונזנד. הם קישטו את העוגיות במלח מלאדון בסוף, שזאת אופציה מעולה לדעתי.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה