WhatsApp Image 2020-12-10 at 08.20.22

בצק עוגיות מטוגן במילוי ממרח לוטוס

WhatsApp Image 2020-12-10 at 08.20.22

בצק עוגיות מטוגן במילוי ממרח לוטוס

זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: 20 דקות טיגון
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
כן, מה ששמעת. שחיתות אמריקאית זה כאן.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
כל הפיד שלי מלא בלביבות וסופגניות
ובדיונים על מה עדיף
ובמתכונים שלהן
 
וגם הסדנאות האהובות שלי
שפיתחתי בשבילן מתכונים ממש שווים
ללביבות ולסופגניות
אז אני שומרת אותם רק לסדנאות
 
אז מה נותר להעלות לכאן??
הגיע הזמן למקוריות
לחדשנות
לשחיתות אמיתית.
 
הגיע הזמן
(טאם טאם טאםםםם)
לעוגיות מטוגנות.
(בום)
 
האמת שזאת לא לחלוטין הברקה שלי
לקוח גדול ויקר (עוד לא אציין מי כרגע)
ביקש ממני להכין לו עוגיות מטוגנות.
 
בהתחלה הרמתי גבה
ואז שתיים
ואפילו קצת נחרדתי מהמחשבה
ואז חקרתי את גוגל
וגיליתי שזה להיט לא קטן בארה"ב
(סורפרייז סורפרייז…)
וממש לא מוכר בארץ
(חדשנות!)
 
חקרתי בסטורי
וחצי נגעלו לעומת חצי שהתלהבו
 
התחלתי בניסויים
מצאתי מתכון שנראה מעולה
טבענתי אותו ושיניתי אותו
והוספתי לו שחיתות משלי-
מילוי נוזל מטפטף ומגרה
 
בקיצור
המתכון הזה זה לא לנמנעים, לשומרים, לנזהרים,
למצקצקות, לנבהלות בקלות, לסופרות קלוריות,
המתכון הזה הוא כולו שחיתות מתחילתו ועד סופו
ואסור להסתכל עליו אחרת.
 
אז הנה מתכון
לבצק עוגיות מטוגן
בבלילה קריספית
במילוי ממרח לוטוס נוטף
 
חנוכה שמח שיהיה אה??
 
(להמרות, שינויים ואפשרויות
בבקשה קראו את ההערות:)

מצרכים

לבצק עוגיות-
רטובים:
1/4 כוס (50 גרם) שמן צמחי
1/4 כוס (37 גרם) סוכר חום כהה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
2 כפות (30 גרם) ממרח לוטוס
5 כפות (50 גרם) מים
1 כפית תמצית וניל
יבשים:
1/4 1 כוס (175 גרם) קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/3 כוס (65 גרם) שוקולד צ'יפס
 
לבלילת טיגון:
3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
1 כף (10 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 גרם) חלב צמחי
1.5 כף (15 גרם) שמן צמחי
 
למילוי:
10 כפיות (100 גרם) ממרח לוטוס
 

אופן ההכנה

1. הקפיאו את המילוי:
הניחו על נייר אפייה (מעל צלחת או מכסה של קופסה, או קופסה) עיגולים של ממרח לוטוס, בגודל של חצי כפית (5 גרם) כל עיגול, צרו 20 עיגולים כאלה, והכניסו לפריזר.
2. הכינו את בצק העוגיות:
בקערה הכנה ערבבו את כל הרטובים יחד בעזרת מטרפה (בחורף עדיף לחמם את הלוטוס כמה שניות במיקרו קודם כדי שיתערבב בקלות) למרקם אחיד. הוסיפו פנימה את היבשים וערבבו בעזרת מטרפה לבצק אחיד. אם צריך – לושו עם הידיים. אם הבצק יוצא דביק ולא נוח לעבודה, העבירו למקרר לרבע שעה/חצי שעה.
3. הכינו את כדורי העוגיות:
קחו חתיכה קטנה מהבצק ושטחו לדסקית, הניחו במרכזה עיגול לוטוס, וסגרו סביבו את הבצק. גלגלו בעדינות כדי לסגור עיגול יפה. הניחו על נייר אפייה. המשיכו כך עם כולם, אמורים להתקבל 19-20 כדורים. הכניסו לפריזר בינתיים.
4. הכינו את הבלילה לטיגון:
הניחו בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, וערבבו קלות בעזרת מטרפה. שפכו פנימה את כל שאר הרכיבים וערבבו למרקם אחיד (אמורה להתקבל בלילה הדומה לבלילת פנקייקים). 
5. שפכו חצי ליטר שמן קנולה לסיר קטן/בינוני וחממו על אש גבוהה. תוך כמה דקות השמן יהיה חם מספיק (ניתן לבדוק בעזרת כף עץ- הכניסו את הידית, אם תוך שניה נוצרות בועות מסביב- השמן חם. אם הבועות ממש גדולות והיסטריות- הוא חם מדי, תכבו את האש, הניחו לדקה-שתיים, הדליקו על אש קטנה והכניסו 5 עוגיות מהר פנימה).
6. טגנו את הכל:
הוציאו את בצק העוגיות. טבלו כדור בקערת הבלילה, בעזרת מזלג כסו את הכדור בבלילה והוציאו, נערו קלות להורדת עודפי בלילה, וזרקו (בזהירות) את הכדור לשמן החם. טגנו בכל פעם 4-5 כדורים. כשהצד התחתון מזהיב-משחים, סובבו לצד השני. כל צד צריך לקחת 2 דקות בערך. הוציאו לנייר סופג.
 
לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • אפשר להחליף סוג סוכר וקמח.
    • אני השתמשתי בשמן קנולה, תשתמשו באיזה שתרצו.
    • אפשר בלי השוקולד צ'יפס.
    • אפשר להחליף את הלוטוס בממרח אחר (חמאת בוטנים/שוקולד וכו').
    • אפשר בלי המילוי של הממרח.
    • אפשר לאפות את העוגיות במקום לטגן (אבל לא ניסיתי)- לוותר על הבלילה, ולהוסיף כפית אבקת אפייה לבצק.
    • אם העוגיות התקררו לגמרי לפני האכילה, ניתן ורצוי לחמם כמה דקות בתנור/טוסטר אובן לפני האכילה.
    • שימו לב שהבצק יוצא לא ממש אפוי, זה אמור להיות ככה, יעני cookie dough.

    מוסיפה תמונות מההכנה להבנה טובה יותר:) 

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה