
האמת שיש לי כבר מתכון מושלם בבלוג לפאדג' בראוניז.
הוא אחד המתכונים הראשונים כאן, ואחד המתכונים שאני הכי אוהבת וגאה בהם,
כי הצלחתי ליצור מאפס גרסה טבעונית לפאדג' בראוניז שהכי אהבתי לפני הטבעונות (הגרסה שעשיתי פעם למכון של קרין גורן).
המתכון ההוא מבוסס על שוקולד מומס,
ושנים טענתי שזה לא באמת זה אם זה בלי שוקולד
וזלזלתי במתכונים מבוססי קקאו
אבל אני מסוגלת היום לבוא ולומר שטעיתי.
ובגדול.
הסימן הכי גדול לכך הוא המתכון שלי לעוגיות בראוניז
שזה אחד המתכונים הכי מצליחים ופופולריים כאן
והוא באמת באמת מתכון מדהים
והוא מבוסס על קקאו.
אז אמרתי לעצמי-
בטח אני יכולה להתבסס עליו ולהכין גרסת בראוניז!
וזה ממש עבד.
כרגיל עשיתי בירורים בסטורי באינסטגרם שלי
וגיליתי שיש ביקוש למתכון הזה
ושיש ביקוש לקינוח כיפי ליום העצמאות
אז החלטתי לדייק את המתכון
וגם לשלב בו מרשמלו טבעוני!!!
אז עכשיו אפשר לומר שהוא קשור לעל האש, לא?
בכל מקרה
עכשיו יש לנו מתכון מנצח
כי כל מה שצריך זה כף וקערה ועשר דקות פנויות
ויש לך פאדג' בראוניז עשיר וטעים ופאדג'י ממששששש!!!!
מתה כבר שתנסו!

מצרכים
לתבנית של 20X20 או גודל דומה
80 גרם (1/3 כוס + כף) שמן צמחי
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
40 גרם (2 כפות) מייפל
180 גרם (3/4 כוס) חלב צמחי
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
60 גרם (1/2 כוס) קקאו
1 כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
120 גרם (2/3 כוס) שוקולד קצוץ/ שוקולד צ'יפס
75 גרם (3/4 כוס) מרשמלו
אופן ההכנה
1. חממו תנור ל175 מעלות טורבו
2. ערבבו בקערה שמן, סוכר, מייפל וחלב (אני ממליצה להשתמש במטרפה עד להוספת התוספות, אבל אפשר גם להשתמש רק בלקקן או כף).
3. הוסיפו פנימה (כדאי להעביר במסננת דקה אבל לא חובה) קמח, קקאו, סודה ומלח וערבבו עד למרקם אחיד.
4. הוסיפו כמעט את כל השוקולד והמרשמלו (השאירו מעט בצד) וערבבו רק לפיזור אחיד.
5. שמנו תבנית או רפדו בנייר אפייה, והעבירו אליה את התערובת. ישרו לגובה אחיד וקשטו עם יתר השוקולד והמרשמלו.
6. הכניסו לתנור החם ל25-30 דקות. השוליים ייסדקו ויתיצבו, והמרכז יהיה רך אך יציב (למרקם פחות פאדג'י אפשר לאפות 5-10 דקות יותר).
7. הוציאו והניחו לחצי שעה. ואז תתענגו!
בבקשה תקראו את ההערות למטה!!
הערות והמרות
כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
- ניתן לשמור עד שבוע במקרר או עד 3-4 חודשים במקפיא.
- הכפות הן כפות מדידה, חשוב לשים לב כי במיוחד בנוזלים- לפעמים 2 כפות מטבח = כף מדידה אחת (כל סכו"ם הוא שונה קצת..)
- אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן באותו משקל.
- אפשר להחליף את הסוכר הלבן לאיזה סוכר שתרצו.
- אפשר להחליף את המייפל לסילאן/אגבה/סוכר חום כהה. אם אי אפשר- אפשר להחליף לסוכר שבחרת, ולהוסיף לכמות החלב עוד 2-3 כפות.
- אני השתמשתי בשמן קנולה וחלב סויה, אפשר להחליף לאיזה סוג שתרצו.
- לבראוניז פחות פאדג'יים, מעבר לאפייה, אפשר להוסיף עוד כפית שטוחה של סודה לשתיה.
- המרשמלו הטבעוני הזמין לקנייה הוא של dandies והוא מיובא מחו"ל. ניתן למצוא אותו בחנויות טבע ובחנויות טבעוניות.
- אפשר להחליף את המרשמלו באגוזים או להוסיף שוקולד או לא לשים כלום במקום.




10 מחשבות על “פאדג' בראוני טבעוני הכי קל וטעים בעולם!”
אפשר להכין בקאפ קייק אישיים?
בגדול כן, אבל בעיקרון בראוניז לא נהוג להכין בקאפקייקס, זה לא עוגה בחושה קלאסית אז זה לא מתאים כמאפין כל כך
מה זה חלב צמחי?
חלב שמופק ממקור צמחי, כמו חלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז וכו'
ואם אין כפות מדידה..?
היי ליאור, הסברתי בהערות- עם כף רגילה זה יוצא בערך פי 2.. אין מה לעשות, בלי משקל או אמצעי מדידה מדויקים אין לי איך לדייק לך:)
הכנתי ליום העצמאות את הבראוני המהמם הזה, עוגיות השוקולד ציפס ולחם הענן שלך. הכל מושלם, מתכונים מדויקים שתמיד מצליחים וגורפים מחמאות. זה הבלוג שאני הכי נהנית להכנס אליו. תודה!
וואו ורד שימחת אותי מאוד תודה רבה!!:)
היי,
זה נראה נפלא!
אני מתכננת להכין בתבנית של 26*32. מלבד הכפלת כמויות, צריך לעשות שינויים גם בזמן האפייה והטמפרטורה?
(ועוד שאלונת – נראה שהשתמשת במיני מרשמלו אבל מצאתי רק את הרגיל… לכמה חתיכות לחתוך כל מרשמלו? (פעם ראשונה שלי עם זה 😅))
תודה!
איזה כיף:) ככל שהתבנית גדולה יותר- תצטרכי זמן אפייה ארוך יותר.
לגבי המרשמלו – אין בעיה גם להשאיר אותו כמו שהוא, או לחתוך לאיזה גודל שמתחשק לך:)