vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

מאפינס בננה אוכמניות, טבעוני וללא גלוטן!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
כאלה יפים, פלאפיים ויציבים- פשוט לא להאמין שזה טבעוני וללא גלוטן.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

בזמן האחרון אני משחקת יותר עם אפייה ללא גלוטן.
במיוחד לאור הצלחת סדנה הקינוחים ללא גלוטן שלי,
ובעקבות ספר על אפייה ללא גלוטן שקראתי
אני לאט לאט חוקרת את הנושא יותר ויותר.

אמנם הכנתי לנו תערובת קמחים ללא גלוטן לאפייה קלה,
אבל אני יותר אוהבת לאפות עם "קמחי מקור",
כלומר להשתמש בקמח עדשים, קמח כוסמת, קמח שיבולת שועל וכו'
במקום בתערובת מוכנה.

למען הקהל הרחב אני מאוד משתדלת לעבוד עם חומרי גלם
כמה שיותר פשוטים ונגישים,
רק חשוב להבין שהסוד העיקרי להצלחת מאפה ללא גלוטן
הוא שילוב של כמה קמחי מקור יחד,

ככה שאם אפשט את המתכון ואצמצם את כמות הרכיבים
התוצאה פשוט תהיה פחות מוצלחת (ובאמת שניסיתי).

עדין מדובר בקמחים שכבר קל מאוד להשיג,
במיוחד בחנויות טבע,
וגם קל לקנות את חומר הגלם המקורי ולטחון אותו לבד לאבקה – 
בתנאי שיש בלנדר חזר/ מטנחת תבלינים גדולה יחסית.

בכל מקרה- 
אחרי שחזרנו מתאילנד היה לי ממש קשה לחזור לשגרה
וספציפית קשה לחזור ליצור ולצלם מתכונים.
אחרי שבועיים ישבו לי במטבח בננות ואוכמניות על סף גסיסה
שזעקו לי שאציל אותן,
לצד קמחי מקור שטחנתי לטובת סדנת אפייה (פרטית) ללא גלוטן שהעברתי,

וכך נולדה ההשראה למתכון הזה
שהחזיר אותי ישר לשוונג ולעניינים.

אז בואו נכין את היופי הזה,

ולא נשכח לקרוא את ההערות למטה….

מצרכים

ל9 מאפינס

(להסבר על חומרי הגלם קראו את ההערות למטה)

יבשים:
1/2 כוס (85 גרם) קמח כוסמת
3/4 כוס (90 גרם) קמח שיבולת שועל
1/4 כוס (25 גרם) שקד טחון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה קינמון
קורט מלח

רטובים:
1/2 כוס (120 גרם) חלב סויה לא ממותק
1/2 כף מיץ לימון/חומץ
2 כפות (25 גרם) שמן זית
1/3 כוס (100 גרם) מייפל
2 בננות מעוכות (180 גרם בערך)

תוספות:
1 סלסלת אוכמניות (כמעט כוס, 135 גרם)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (50 גרם)

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל160 מעלות טורבו או 180 מעלות חום עליון-תחתון, והכינו תבנית של מאפינס עם עטרות נייר (או הניחו עטרות קרטון על מגש אפייה).
2. ערבבו היטב בקערה בעזרת מטרפה את כל החומרים היבשים (אפשר לחלופין להעביר דרך מסננת) עד שאין גושים.
3. במד ליטר/ קערה אחרת ערבו יחד את החלב והלימון והניחו לחצי דקה- עד שהנוזל יסמיך (הוא הופך בעצם לריוויון טבעוני). ערבבו פנימה את שאר הרטובים.
4. שפכו את הרטובים אל מרכז הקערה של היבשים, ובזרת מטרפה התחילו לערבב מהמרכז החוצה בהדרגה- עד למרקם אחיד (הוא הולך ומסמיך תוך כמה דקות)
5. הוסיפו לתערובת את האוכמניות והאגוזים וערבבו קלות לפיזור אחיד.
6. העבירו את התערובת אל עטרות המאפינס ומלאו כמעט עד הסוף, קצת יותר מ3/4 גובה.
7. הכניסו לתנור.
לאחר 20 דקות סובבו את המגש ובדקו את המאפינס. לרוב הם יצטרכו עוד 10 דקות, אך אם הם נראים זהובים ויציבים אפשר לתת 5 דקות ואז לבדוק עם קיסם (לדקור במרכז, כשהוא יבש הם מוכנים). אם תשתמשו בחום עליון-תחתון אולי תצטרכו קצת יותר זמן.
8. הוציאו את המאפינס והניחו להם להצטנן, רצוי מחוץ לתבנית המאפינס אבל לא חובה.
אכלו ותהנו!
 
 
לפני שעולות השאלות- תקראו את ההערות….

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • את הקמחים ניתן למצא בחנויות טבע או שמחלקות ללא גלוטן/טבע בסופרים. אפשר גם לקנות את המקור (שיבולת שועל, כוסמת ירוקה) ולטחון לבד לאבקה. שקדים פחות מומלץ לטחון לבד. 
  • אפשר להשתמש בשקד טחון או בקמח שקדים, לא משנה.
  • אפשר להחליף את השקדים בעוד קמח שיבולת שועל, אבל עם השקדים יוצא יותר טוב.
  • אפשר להחליף לחלב צמחי אחר, איזה שתרצו.
  • אפשר להשתמש בלימון טבעי/משומר/חומץ רגיל/חומץ תפוחים.. לא משנה, העיקר החמיצות, הטעם לא יישאר.
  • אפשר להשתמש באיזה שמן שתרצו.
  • אפשר להחליף מייפל באגבה או סילאן- זה יישנה את הצבע קצת.
  • חשוב שהבננות יהיו כמה שיותר כהות ורכות.
  • אפשר להחליף את התוספות במה שתרצו.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

16 מחשבות על “מאפינס בננה אוכמניות, טבעוני וללא גלוטן!”

    1. אני לא יכולה להבטיח בלי לבדוק, וכל שינוי ייצא קצת אחרת, אבל הייתי מנסה להחליף עם קמח שקדים או קמח טף או תערובת תחליף קמח, או שילובים.

    1. אני לא יכולה להבטיח בלי לבדוק, וכל שינוי ייצא קצת אחרת, אבל הייתי מנסה להחליף עם קמח שקדים או קמח טף או תערובת תחליף קמח, או שילובים.

  1. טעים בטירוף, מתיקות עדינה, השלבים כ״כ ברורים. עובדת עם משקל וזה מעולה.
    אני משתמשת בתבניות סיליקון רב פעמיות.
    תודה , מהטבעונים והצליאקים.

      1. הי סיון,
        אם אני רוצה להכין בתבנית מיני מאפינס, בכמה יתקצר זמן האפייה ?
        ולגבי התוספות – אפשר גם לוותר עליהן לחלוטין ?
        תודה רבה רבה!

  2. נראה מתכון מעולה.

    האם מדובר בקמח כוסמת ירוקה או קמח כוסמת?
    במקום התוספות אפשר לשים שוקולד צ'יפס? ואם כן כמה כדאי?

    1. תודה:) קמח כוסמת זה קמח כוסמת ירוקה.
      אפשר איזה תוספות שבא לך, באותה הכמות או לפי העין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!