vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

חיתוכיות קראמבל שוקולד טבעוניות ללא גלוטן כשרות לפסח!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
פשוט, טעיםםם וכיפי!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

בזכות פסח אני ממשיכה ב'ללא גלוטן';)

כבר תקופה שבא לי ממש להכין חיתוכיות שוקולד קראמבל,
ואיזה כיף שזה קרה בפסח
ככה שיצרתי עוד בצק מדהים ללא גלוטן!!

ואיזה כיף שזה כל כךךך קלה להכנה וכל כךךך טעים!!!
אי אפשר להפסיק לנשנש.

אז יאלה תכינו, אין תירוצים,
ויש תשובות לכל השאלות למטה בהערות.
ספרו לי איך יצא!

מצרכים

לבצק/קראמבל:
יבשים:
1/4 1 כוס (135 גרם) שקד טחון/ קמח שקדים
1/2 כוס (105 גרם) קמח כוסמת
4 כפות (30 גרם) קורנפלור
קורט מלח
כמעט 1/2 כוס (90 גרם) סוכר לבן/חום בהיר/דמררה
רטובים:
1/3 כוס (65 גרם) שמן
2 כפות (30 גרם) חלב צמחי (או מים)

למלית שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס (80 גרם) קרם קוקוס
2 כפות (16 גרם) קורנפלור + 2 כפות (30 גרם) חלב צמחי

אופן ההכנה

1. חממו תנור ל170 מעלות טורבו והכינו תבנית 20X20 לאפייה.
2. הכינו את הקראמבל:
ערבבו בקערה את כל היבשים ככה שתתקבל תערובת אחידה ללא גושים.
הוסיפו את הרטובים וערבבו היטב לקבלת פירורי בצק בינוניים-גדולים, שאם תמעכו ביד הם יתאחדו לבצק (אם הפירורים גדולים מדי ניתן להוסיף קצת קמח כוסמת/שקדים, אם הם קטנים מדי ניתן להוסיף קצת חלב).
3. הכינו את התחתית:
העבירו כשליש מהקראמבל (אפשר לפי העין, אבל זה יוצא 150 גרם) לקערה נפרדת והניחו בינתיים במקרר. את שאר הקראמבל העבירו לתבנית ותשטחו ותהדקו לתחתית טוב טוב עד שנוצרת תחתית בצק אחידה (אפשר קודם למחוץ את הפירורים בידיים ליצירת בצק יותר יציב).
4. אפו את התחתית:
הכניסו את התבנית לתנור ל10 דקות והוציאו.
5. הכינו את המלית:
מדדו לקערה את השוקולד והקרם קוקוס וחממו מעט במיקרו וערבבו עד לתערובת אחידה ומבריקה.
בקערית אחרת ערבבו את הקורנפלור והחלב היטב עד שאין גושי קורנפלור.
הוסיפו את תערובת הקורנפלור לתערובת השוקולד וערבבו היטב.
שפכו את התערובת לתבנית ומרחו בצורה אחידה ככל הניתן.
6. הרכבה סופית ואפייה:
הוציאו את שארית הקראמבל ופזרו בצורה אחידה מעל השוקולד. הכניסו את התבנית לתנור ל20 דקות- עד שהקראמבל מתחיל להזהיב. הוציאו והניחו להתקרר, ואז חתכו ואכלו:)

לפני שעולות השאלות- קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • ניתן להחליף את קמח הכוסמת לקמח אורז או קמח שיבולת שועל.
  • אם תרצו להכין את זה בגרסה עם גלוטן, זה אמור לעבוד עם 2 כוסות (280 גרם) קמח במקום הקמח שקדים, כוסמת וקורנפלור, או כוס (140 גרם) קמח במקום קמח כוסמת וקורנפלור.
  • ניתן להחליף חלב צמחי למים.
  • ניתן להשתמש באיזה שמן וחלב שתרצו.
  • ניתן להחליף קרם קוקוס לשמנת צמחית להקצפה.
  • המלית היא בטעם שוקולד מריר עשיר, אם תרצו את זה יותר מתוק/מעודן- אפשר להוסיף לה 3 כפות (30 גרם) סוכר, או להחליף 30-50 גרם מהשוקולד לשוקולד לבן פרווה. או אם תשתמשו בשמנת צמחית מתוקה לא תצטרכו.
  • ניתן למרוח 250 גרם (1 כוס) ריבה או ממרח במלית במקום המלית שוקולד.
  • שמרו בקופסה אטומה, בימים לא חמים אין צורך בקירור. ניתן להקפיא.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “חיתוכיות קראמבל שוקולד טבעוניות ללא גלוטן כשרות לפסח!”

  1. עכשיו יצא מהתנור. נראה מצוין ומקווה שהמשפחה תעוף על זה.
    הבעיה שלי – השתמשתי בכוסות מדידה בינ"ל.
    הכוס ורבע קמח שקדים שקלו כמו שרשום אצלך.
    1/2 כוס קמח כוסמת ירוקה אורגנית שקלה 60 בעוד שאצלך רשום 105 ג', ואחכ בלישה הייתי צריכה להוסיף עוד קמח.
    איך זה קרה? הרי בקמח שקדים בול שקל לפי כוס ורבע ואילו הכוסמת לא.
    תודה
    ובהחלט אחזור לאתר הזה

    1. היי, תודה!
      אני לא יודעת מה בדיוק קרה, רק יודעת שבהרבה מקרים יש כוסות מדידה שהן לא באמת מדויקות.
      בכל מקרה משתמע מדבריך שהשתמשת גם במשקל וגם בכוסות מדידה- ואין בזה צורך, צריך או כוסות או משקל (חבל על הטרחה והכלים),
      והכי טוב לעבוד עם משקל:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2