vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

קוקילידה טבעונית ללא גלוטן טעימה רצח!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 12 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
פינוק מושלם לקיץ בקלות אין קץ, ובתכלס מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ללא גלוטן..
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

נכון הגלידת-קפה שהכנתי?

יצאה לי כמות אדירה,
ואחרי שהבאתי למפגש חברות עוד נשארה לי תבנית שלמה,
וזה משהו שקשה לשנע…
אז החלטתי להכין ממנה משהו חדש!
קוקילידה!
כבר יש לי מתכון לקוקילידה קלאסית, אז החלטתי לגוון עם עוגיות שוקולד צ'יפס,
ואמרתי לעצמי-
הגלידה כבר ללא גלוטן, אולי אני אשמור על זה ככה ואכין את העוגיות ללא גלוטן??
ולא היה לי כוח להסתבך אז שלפתי את התערובת שלי לקמח ללא גלוטן והכנתי איתה את העוגיות ויצאה פשוט מושלם.

אפשר כמובן להכין אותן עם כל תערובת לל"ג קנויה אחרת. אני לא ממליצה להחליף בקמח מקור כלשהו, כן אפשר לשלב כמה. 
הוספתי קמח שקדים בשביל להעשיר אותן.

וכמובן שאפשר להכין את העוגיות האלה בפני עצמן בשביל הכיף!
יש פירוט נוסף בהערות שמתחת למתכון.

ואם תרצו לדעת לאפות טבעוני בקלות מהבית, בלי להסתבך, בלי שיעלו לך מלא שאלות מכל מתכון באינטרנט- כי תהיה לך הבנה מלאה של הטכניקות וחומרי הגלם וההמרות השונות- יש לי את הפתרון המושלם:)

תהנו!

מצרכים

רטובים:
80 גרם (1/3 כוס + כף) שמן צמחי
200 גרם (3/4 כוס דחוסה + כף) סוכר חום כהה
כפית תמצית וניל
80 גרם (1/3 כוס) חלב צמחי
יבשים:
245 גרם (3/4 1 כוס) קמח ללא גלוטן
30 גרם (1/4 כוס) קמח שקדים
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
תוספות:
200 גרם (1 כוס) שוקולד מריר קצוץ גס

1. הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו
2. ערבבו בקערה את הרטובים. הוסיפו פנימה את היבשים וערבבו היטב לקבלת בצק אחיד (הוא רך ודביק, זה בסדר)
3. הוסיפו את השוקולד וערבבו מעט רק לפיזור אחיד.
4. רפדו 2 מגשי אפייה בניירות אפייה. העבירו לשם את העוגיות- הכי נוח להיעזר בכף קפיצית, ואם אין אז בשתי כפות. לי יצאו 14 עוגיות של 50 גרם.
5. הכניסו לתנור ל12 דקות (אם יצאו יותר עוגיות אז צריך פחות זמן ולהיפך). העוגיות יתחילו להזהיב אבל יישארו רכות מאוד כדי שיהיו רכות למרות ההקפאה. אם תרצו אותן ללא גלידה אלא כעוגיות רגילות- אולי תרצו לאפות אותן כמה דקות נוספות.
6. הניחו להן להתקרר לחלוטין ואז הצמידו זוגות של עוגיות שהן בגודל זהה.
7. הרכיבו סנדביצ'ים של גלידה (אני השתמשתי בגלידת קפה שלי) מהזוגות והעבירו מיד להקפאה, חוץ מאלה שתשאירו כדי לאכול מיד. (ניתן גם לשמור את העוגיות בחוץ ולהרכיב בכל פעם קוקילידה רק בהגשה).
8. תהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • אפשר להשתמש באיזה שמן וחלב שתרצו.
  • אפשר להשתמש בתערובת קמח ללא גלוטן קנויה כלשהי, ואפשר להכין כזאת לבד מהמתכון שלי כמוני:)
  • הסוכר החום הכהה קריטי למרקם, אבל הבנתי שיש מחסור כרגע, אז הייתי מחליפה ל180 גרם סוכר לבן (1 כוס פחות שתי כפות) יחד עם 10 גרם (1 כף מדידה) של מייפל או סילאן.
  • הוספתי קמח שקדים (שקד טחון) להעשרה, אפשר להחליף לעוד קמח ללא גלוטן או לקמח שיבולת שועל.
  • אני מעדיפה שוקולד על שוקולד צ'יפס כי הוא רך יותר, אבל אפשר להחליף.
  • אפשר להוסיף תוספות לעוגיות, כמו אגוזים.
  • אפשר להחליף 3 כפות מהקמח לקקאו לעוגיות שוקולדיות.

לכל מתכוני הגלידות שלי לחצו כאן!

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!