vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

עוגיות לימון טבעוניות ללא גלוטן כשרות לפסח!

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
כן כן זה אפילו טעים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
כבר תקופה ארוכה שמתחשק לי להכין עוגיות כאלה.
משום מה חשבתי להכין אותן ללא גלוטן, לא בטוחה למה.
ועכשיו שפסח מתקרב- החלטתי כבר להכין אותן כשל"פ.
וואלה עבד לי!
הן יציבות ורכות וחמוצות ומתוקות- הכל במידה הנכונה.
נראה שיש הרבה רכיבים, 
אבל בסך הכל צריך לערבב הכל יחד בקערה ולגלגל, 
זה הכי פשוט בעולם
ואפשר גם לקרוא בהערות איך אפשר לצמצם את הרכיבים לחצי בערך.
 
אז יאללה תהנו;)

מצרכים

יבשים:
3/4 כוס (90 גרם) קמח שקדים
1/2 כוס (110 גרם) קמח אורז
1/2 כוס (40 גרם) קוקוס טחון
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כפית כורכום
רטובים:
3 כפות מדידה (60 גרם) מייפל
1.5 כף (20 גרם) שמן קוקוס מומס
1/4 כוס (60 גרם) מיץ לימון
גרידת לימון מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
לציפוי: 1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. הדליקו תנור על 170 מעלות טורבו.
2. ערבבו בקערה את כל הרכיבים היבשים.
3. הוסיפו פנימה את כל הרכיבים הרטובים וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד.
4. קחו חתיכה מהבצק, מעכו וגלגלו לכדור- אם הוא יציב אז הבצק מוכן, אם הוא מתפורר- הוסיפו טיפה מים וערבבו, אם הוא דביק מדי- אפשר לקרר את הבצק לחצי שעה-שעה או להוסיף טיפה קמח שקדים/אורז/קוקוס עד למרקם נוח.
5. העבירו אבקת סוכר לקערית. רפדו מגש אפייה בנייר אפייה.
6. כדררו מהבצק 16 כדורים בגודל כדור פינג פונג והניחו על נייר האפייה.
7. העבירו כל כדור באבקת סוכר לציפוי נדיב והחזירו למגש.
8. לציפוי מורגש העבירו את כל הכדורים שוב באבקת הסוכר (בינתיים זה נספג).
9. הכניסו לתנור ל10 דקות (העוגיות אמורות לתפוח ולהיסדק מעט והתחתית שלהם תזהיב)
10. הניחו להן להצטנן ואז תאכלו ותהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר להחליף קמח שקדים ו/או קמח אורז ו/או קוקוס טחון בקמח טף/כוסמת/שיבולת שועל או בקמח תחליפי ללא גלוטן.
  • אפשר להחליף סודה לשתייה לאבקת אפייה ולהיפך
  • הכורכום הוא רק בשביל הצבע, אפשר לשים פחות או להוריד לגמרי
  • אפשר להחליף מייפל באגבה
  • אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן אחר או תחליף חמאה
  • אפשר להוריד את גרידת הלימון
  • אפשר לוותר על תמצית וניל
  • אפשר להכין בלי הציפוי של אבקת הסוכר
  • אפשר במקום הציפוי המושלג- לערבב את אבקת הסוכר עם כף מיץ לימון/חלב צמחי/מים ולקשט עם הגלייז הזה את העוגיות.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2