vegan freinly
WhatsApp Image 2022-05-18 at 08.58.10

מאפינס מלוחים טבעוניים ללא גלוטן!!

WhatsApp Image 2022-05-18 at 08.58.10

מאפינס מלוחים טבעוניים ללא גלוטן!!

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
מאפינס מהירים ופשוטים להכנה שילדים ומבוגרים אוהבים!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.

תודו שהמרקם מטורף!!!

פרסמתי לא מזמן את המתכון שלי לתערובת קמח ללא גלוטן לאפייה,
שהוא מתכון מדהים בעיניי,
אבל קיבלתי לא מעט בקשות בעקבותיו למתכונים שמתאימים לו
כי לא הבינו לגמרי איך לעבוד איתו.

אז הנה, כמו שהבטחתי, אני מתחילה להעלות מתכונים שמתאימים לו:)
החלטתי להתחיל עם מתכון אגדי בגרסה הגלוטנית,
שמסתבר שהוא לא פחות מוצלח בגרסת לל"ג!

אגיד בגדול שהמפתח הוא להפחית טיפה מהקמח ולהוסיף טיפה מהנוזל
(אפשר ממש להשוות בין שני המתכונים ולהבין)

בכל מקרה-
יש כאן מתכון סופר דופר מהיר וקל שמניב מאפינס מלוחים טעימים ובריאים לנשנוש זמין וכיפי:)

לא לשכוח לקרוא את ההערות…

תהנו!!!

מצרכים

יבשים:
3/4 1 כוס (235 גרם) קמח ללא גלוטן (תערובת קנויה או להכין לבד)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית בזיליקום מיובש
רטובים:
1 כוס + 3 כפות (270 גרם) חלב סויה לא ממותק
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס (80 גרם) מים
1/4 כוס (50 גרם) שמן זית
תוספות:
1/2 כוס (65 גרם) זיתים חתוכים
חופן עגבניות מיובשות/טריות

אופן ההכנה

חממו תנור ל180 מעלות, חום עליון תחתון (סטטי).

שפכו לקערית את החלב והלימון, ערבבו קלות עם הכף והניחו בצד.

בקערת הכנה הניחו את החומרים היבשים וערבבו היטב בעזרת מטרפה (לאחידות וכתישת גושים). שפכו פנימה את הרטובים וערבבו (ממרכז הקערה לאט לאט הגילו את סיבוב המטרפה כדי להטמיע בהדרגה את האבקות פנימה) עד למרקם אחיד. הוסיפו את התוספות וערבבו קצת לפיזור אחיד.

מלאו מנז'טים לשלושת רבעי הגובה וסדרו על מגש אפייה.

אפו כ20 דקות, עד שקיסם שננעץ בהם יוצא יבש.

הוציאו, הניחו לכמה דקות להתקרר, ואכלו:)

 

***לפני שעולות השאלות קראו את ההערות למטה…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • כן, הפעם חרגתי ממנהגי והוריתי שלא לאפות במצב טורבו כיוון שהבלילה מאוד נוזלית והמאוורר של הטורבו מעיף אותה ככה שנהיה למאפינס שפיץ כמו בתמונה מעל. לכן כדאי לאפות ללא טורבו למראה קלאסי יותר, אבל עדין אפשרי לאפות במצב טורבו על 170 מעלות ל15 דקות.
  • הכוונה בתערובת ללא גלוטן היא לקמח ללא גלוטן שניתן לקנות בחנויות טבע או בסופרים (כמו תמי, כרגיל, קונדיטור, מולינו, וכו'…) אבל אני כמובן השתמשתי בתערובת שאני הכנתי
  • אפשר להחליף סודה לשתייה בעוד אבקת אפייה
  • אפשר להשתמש בחלב ושמן אחרים
  • אפשר להשתמש באיזה תבלינים ותוספות שתרצו! תתפרעו!
  • אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

3 מחשבות על “מאפינס מלוחים טבעוניים ללא גלוטן!!”

  1. הי, לטעם "גבינתי" האם ואיזה גבינה טבעונית אפשר להוסיף? משהו שיעמוד בתנאי פיקניק כמה שעות ולא מועד להתקלקל. תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים נוספים

גלילה למעלה

בואו לגלות את המקום הכי שווה לאוכל טבעוני

חדש!!! סיור אוכל טבעוני בשוק לוינסקי!

תגלו את המקומות הכי שווים לאכול בהם
וגם המקומות הכי שווים לקנות בהם
ותקבלו מלא טעימות, שתייה, טיפים ומתכונים:)