vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

לחמניות טבעוניות ללא גלוטן כשרות לפסח!

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 45 דקות
אין צורך במכשירים מיוחדים
לא תאמינו שהלחמניות האלה ללא גלוטן.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email

אולי שמתן לב שאני יותר ויותר מתמקצעת ב'ללא גלוטן'

 

פשוט כי יש לזה ביקוש גדול, וכי זה תחום שיותר ויותר מעניין אותי,
כנראה מתוך האהבה שלי לאתגרים..

אז כשהכנתי את חוברת המתכונים לפסח, ועשיתי לי רשימה של מתכונים חדשים שאני רוצה להכין לכבודה,
רשמתי לי גם לחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח
שהאמת שכבר תקופה שבא לי לצלוח את האתגר הזה
והעדפתי ליצור מתכון שהוא ללא גלוטן ולא על בסיס קמח מצה
כדי שהוא יהיה רלוונטי לכל השנה.

אז קודם כל עשיתי מחקר גוגל
והלכתי לקרוא מתכון של דביר בר, כי הוא המלך של אפייה ללא גלוטן,
ונדהמתי לגלות שם שעם הקמח החליפי הנכון-
אפשר פשוט להכין לחמניות ללא גלוטן בדרך רגילה לחלוטין.
זה פשוט עניין של יחסים וחומרי גלם טובים.

אז ניגשתי להכנה,
לא לפני ששיניתי את הכמויות של כל הרכיבים לפי דעתי והורדתי את השמן…
ככה שיצרתי מזה מתכון שונה לחלוטין
והכנתי בהנחה שזה יהיה הפיילוט שאצטרך לתקן אחר כך, 
כמו שקורה בדרך כלל עם מתכונים מאתגרים.

הכנסתי את הלחמניות לתנור, סקפטית,
וחיכיתי בקוצר רוח שיהיו מוכנות.
הייתי בשוק מאיך שהן תפחו יפה ונראו כמעט כמו לחמניות רגילות וכבר לא יכולתי לחכות שיתקררו כדי שאוכל לפתוח אותן!

בצעתי את הלחמניה הראשונה מול המצלמה (מה שמצולם בסרטון שלמטה) ופשוט התחרפנתי.
לקחתי ביס, ועוד אחד, והשתגעתי.
לא האמנתי.
רצתי לבנזוג שלי עם החתיכה שנותרה לי ביד וצעקתי לו "אתה לא מאמיןןןן מה הכנתי עכשיו!!!!!!" ונתתי לו לטעום, הוא אמר שזה ממש טעים ואמרתי לו שזה ללא גלוטן.

אני עדין בהלם מכמה שזה קל ומוצלח.

העברתי את הלחמניות לקופסה ולמחרת הן כמובן התייבשו- אבל אחרי חימום קצר בטוסטר אובן הן היו טעימות שוב.

הקפאתי לחמניה אחת, כי אמרו לו שהן לא מפשירות טוב בגלל העמילנים, אז עשיתי עליה טסט-
וגיליתי שהן מפשירות מצוין!

אז אני כן חייבת להדגיש שהכנתי אותן על בסיס הקמח ללא גלוטן הביתי שלי (שעכשיו אני עוד יותר עפה עליו!) ולא ניסיתי עם קמח קנוי, אבל לפי המתכון של דביר בר אני משוכנעת שזה כן יעבוד עם קמח קנוי ללא גלוטן, כל עוד הוא איכותי ומותאם לשמרים- כמו מולינו. (אבל אני כמובן ממליצה ללכת לחנות טבע ולרכוש חד פעמית את המצרכים לקמח שלי, ולהכין לבד, וככה לחסוך כסף וגם לקבל תוצאות מדהימות).

אני כבר מתההה שתכינו!!!

מצרכים

600 גרם (5 כוסות) קמח תחליפי ללא גלוטן
9 גרם (1 כף) שמרים יבשים (כן, זה כשל"פ,לכו להערות)
10 גרם (1 כף) סוכר
600 גרם (1/2 2 כוסות) מים
13 גרם (2 כפיות) מלח

אופן ההכנה

1. הכינו את הבצק:
ערבבו יחד את כל החומרים- אני השתמשתי במיקסר עם וו לישה והפעלתי במשך כ5 דקות על מהירות בינונית כשבאמצע עצרתי כדי להוריד את הבצק מהדפנות ותחתית הקערה כדי לוודא שהכל מתערבב בצורה אחידה. אם אין מיקסר אפשר לערבב היטב בעזרת לקקן או כף (או הידיים אבל התערובת מאוד דביקה, זה יהיה מאתגר) עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
2. העבירו להתפחה:
שמנו את הבצק וכסו בעזרת מגבת לחה, או לחלופין רק כסו היטב את הקערה עם ניילון נצמד, והניחו לשעה וחצי בערך- עד להכפלת הנפח.
3. הדליקו את התנור:
בתום ההתפחה הפעילו את התנור על 210 מעלות טורבו, והניחו בתחתית התנור תבנית ושפכו לתוכה 3-4 כוסות מים. הכינו 2 מגשי אפייה עם ניירות אפייה.
4. עבדו את הבצק:
ערבבו היטב את הבצק להוצאת האוויר (כדאי להיעזר בלקקן כי הוא דביק מאוד).
לקבלת 10 לחמניות קטנות נחלק את הבצק לחתיכות של 120-125 גרם בעזרת ידיים משומנות. כדררו כל חתיכה לכדור חלק והניחו על מגש האפייה כשהצד היפה למעלה.
(אם לא תרצו לשמן את הידיים, אפשר לקמח את משטח העבודה בקמח ללא גלוטן או קמח אורז, להניח מעליו את חתיכת הבצק ולקפל מלמטה למרכז ליצירת כדור חלק (החלק התחתון יהיה חלק והעליון פחות) קמחו גם את החלק העליון- והפכו על המגש כך שיהפוך לתחתון). אני הנחתי 5 לחמניות במגש. (אפשר לחלופין להכין 2 כיכרות לחם באותה הצורה)
5. כשכל הלחמניות מוכנות על מגשי האפייה, צרו חריץ בכל לחמניה בעזרת סכין חדה. הכניסו את המגשים לתנור.
6. לאחר 10 דקות של אפייה- הנמיכו את המעלות ל180 ואפו במשך 35 דקות נוספות.
7. הוציאו את המגשים והניחו ללחמניות להתקרר במשך כחצי שעה, ואז פרסו ותהנו!

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • מוסיפה כאן כי אני לא מפסיקה לקבל הודעות בנושא- כן, יש שמרים כשרים לפסח. זה הרי לא חמץ (אין בזה קמח), ומשום מה מותר להתפיח בצקים בפסח (יש קמח תופח לפסח ואבקת אפייה וכו'), אז כמו כל מוצר אחר- צריך פשוט לחפש את החותמת של 'כשר לפסח' על האריזה.
  • אני השתמשתי בקמח התחליפי הביתי שלי, הוא עובד פה מצוין (חשוב לכלול בו את כל הרכיבים- כולל הפסיליום והקסנטן גאם). אם תרצו להשתמש בקמח קנוי, כדאי להשתמש בכזה שמיועד לאפייה עם שמרים (כתוב על האריזה, אני יודעת שיש כזה לקמח תמי ולמולינו)
  • אפשר להחליף ל30 גרם שמרים טריים (ואז כדאי להמיס אותם קודם במים עם הסוכר ואחרי זה להוסיף את הקמח והמלח)
  • אפשר להחליף סוכר לסילאן/מייפל או תחליף אחר
  • אם תרצו לאפות כיכרות לחם במקום לחמניות זה יאריך את זמן האפייה ל20 דקות אפייה על 210 מעלות ואז 45-50 דקות על 180 מעלות.
  • אם תרצו לאפות ללא טורבו תצטרכו להכניס הכל למגש אחד ולאפות 15 דקות על 220 מעלות ואז כמעט שעה על 200 מעלות- זאת השערה מלומדת שלי, לא בדקתי אז אולי זה לא מדוייק.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “לחמניות טבעוניות ללא גלוטן כשרות לפסח!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

2 סיורים אחרונים!

הזדמנות אחרונה לפני הפגרה-

בואו ל3 שעות של כיף בלתי פוסק בשוק לוינסקי:)
תאכלו המון אוכל טעים, תשתו, תקשיבו לסיפורים מרתקים, תקבלו מתנות וטיפים ותעשו שופינג שווה.

הסיור הכי מפנק בעיר!