20210319_113149

עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן!

20210319_113149

עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן!

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפייה: 40 דקות
צריך בלנדר טוב
עוגה קלה להכנה וממש טעימה שאפשר להגיש בליל הסדר, או בכל השנה לנמנעות מגלוטן, או כל הזמן לכולם כי היא כל כך טעימה!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
לא יאומן, אבל גם העוגה הזאת
התחילה בטעות!
 
לעוגת השכבות שהכנתי רציתי בכלל
קרם קשיו-קוקוס
אבל הקרם שהכנתי יצא לי נוזלי מדי
(כי בזמן ההכנה החלטתי ספונטנית
להשתמש בכל הפחית של קרם הקוקוס
למרות שלא התכוונתי…)
ולא הצלחתי להקציף או לייצב אותו מספיק לעוגה
אבל אני לא זורקת כלום אז הוא נשמר במקרר
וחיכה שאחשוב על רעיון.
 
אחרי יומיים הגעתי אליו
טעמתי אותו
וידעתי שהוא צריך להיות 
עוגת גבינה!
אבל אני במרתון פסח
אז חובה ללא קמח…
הוספתי לו רכיבים
אפיתי
וזה עבדדדד!!!!
 
אתמול הכנתי שוב 
כדי לוודא טוב טוב את הכמויות
כי התעסקתי עם הקרם הזה הרבה 
וחשוב לי לדייק במתכונים שאני מפרסמת פה
כדי להמשיך לקבל הודעות
שכל מתכון שלי מצליח לך!!! (מתה על זה, מודה)
 
העוגה הזאת יוצאת במרקם
שהוא בין עוגת פודינג- לקרמית
זה מרקם יציב שמאפשר חילוץ שלה מהתבנית
מבלי שתצטרכו לאפות אותה עם תחתית
אבל שעדין נותן מרקם של עוגת גבינה בפה.
 
טוב יאללה תכינו!

מצרכים

לאינגליש קייק 30*10
 
לעוגה:
פחית קרם קוקוס 20% שומן (1/2 1 כוס – 400 מ"ל)
240 גרם קשיו טרי (2 כוסות)
100 גרם מיץ לימון (1/3 כוס + 2 כפות)
1 כף תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
20 גרם פודינג וניל (2 כפות)
60 גרם קורנפלור (1/2 כוס פחות כף)
 
לגנאש שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן 
25 גרם קרם קוקוס (3 כפות)
 
לרו טב פירות יער:
חצי כוס פירות יער (אפשר קפואים)
1-2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור + 1 כף מים
 

אופן ההכנה

הכינו את העוגה:
1. הרתיחו קומקום מלא במים. הניחו קשיו בקערה חסינת חום ומלאו ב3 כוסות מים רותחים.
2. הדליקו תנור ל150 מעלות טורבו. הניחו תבנית או קערה חסינת חום בתחתית התנור ומלאו במים הרותחים (עד חצי-שלושת רבעי גובה).
3. מדדו לקערת הכנה את אבקת הסוכר, הפודינג והקורנפלור (כדאי להעביר דרך מסננת דקה). 
4. מדדו למיכל הבלנדר קרם קוקוס, מיץ לימון ותמצית וניל.
5. לאחר שהקשיו ישב 20 דקות במים, העבירו למסננת ושקשקו היטב להגרת הנוזלים, והעבירו את הקשיו למיכל הבלנדר. בלנדרו למרקם חלק.
6. שפכו חצי מהתערובת שבבלנדר לתערובת האבקות שבקערת ההכנה, וערבבו היטב בעזרת מטרפה. הוסיפו את שארה התערובת וערבבו שוב למרקם אחיד.
7. העבירו את הבלילה לתבנית על מגש האפייה. הכניסו לתנור החם. לאחר 30 דקות הנמיכו את הטמפרטורה ל100 מעלות והשאירו ל10 דקות נוספות. וודאו שהעוגה נאפתה (שקשקו קלות את מגש האפייה וכך תראו אם הבלילה מתנדנדת ונוזלית או יציבה יותר כמו ג'לי), כבו את התנור, והשאירו את הדלת מעט פתוחה (אם יש לה ציר קפיצי שלא מאפשר את זה, השאירו כף עץ שתמנע את סגירת הדלת) עד שהתנור יתקרר לחלוטין.
8. כסו את התבנית והעבירו למקרר למשך הלילה.
 
להכנת הגנאש– הניחו בקערה את הרכיבים וחממו חצי דקה במיקרו. ערבבו היטב להמסה מלאה ושפכו על העוגה הקרה.
 
להכנת רוטב פירות יער (הכינו מראש כי עליו להתקרר)-
א. הניחו בקלחת או סיר קטן את הפירות והסוכר, הדליקו אש בינונית-גבוהה, והניחו להכל להתבשל כך שהסוכר יימס והפירות יגירו נוזלים ויתרככו לחלוטין, ערבבו מדי פעם. טעמו בזהירות כדי להחליט אם תרצו להוסיף סוכר, הוסיפו לפי הטעם. 
ב. ערבבו בכלי קטן קורנפלור ומים להמסת הקורנפלור לחלוטין. שפכו לסיר וערבבו היטב במשך כדקה. התערובת תסמיך. העבירו הכל לכלי עמיד לחום, הניחו לרבע שעה להצטנן והעבירו למקרר.
ג. לאחר שהתערובת תתקרר תוכלו להבין מה המרקם שהתקבל. אם זה ג'לי סמיך מדי- ניתן לערבב פנימה מעט מים עד למרקם הרצוי. אם זה נוזלי מדי- ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות להסמכה.
ד. יש לכם/ן עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן
 
לפני שעולות שאלות- תקראו את ההערות…
עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

    • אפשר לכסות את העוגה במה שתרצו (נניח קצפת ותותים), העיקר שתכסו במשהו כי היא לא יוצאת יפה מספיק מהתנור, וכי זה ממש משדרג.
    • שוקולד לבן טבעוני איכותי ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה.
    • כן, העוגה הזאת חייבת כמה שעות טובות של קירור לפני האכילה.
    • אפשר להוסיף גרידת חצי לימון לאוהבי הז'אנר.
    • אפשר להחליף פודינג וניל בעוד קורנפלור.
    • אפשר להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה.
    • אין צורך להפריד קרם קוקוס. אפשר להשתמש בקרם של 17-18% שומן, פשוט קצת פחות מומלץ.
    • אפשר להחליף קרם קוקוס בשמנת צמחית, רק שימו לב שהיא הרבה יותר מתוקה.
    • השימוש באבקת סוכר חשוב למרקם כי אין פה קמח. לדעתי זה יעבוד עם סוכר רגיל, והמרקם יהיה יותר קרמי.
    • כדי לקבל עוגה יותר קרמית אפשר להפחית כף-שתיים של קורנפלור או לוותר על הפודינג, אבל לא ניסיתי אז אני לא מבטיחה.
    • הרוטב יעבוד עם כל פרי קפוא/טחון שתרצו. בפרי פחות חמוץ כדאי להוסיף טיפה מיץ לימון.
    • כדי לטחון קשיו למרקם חלק יש צורך בבלנדר חזק. לפחות 1200 W (למרות שראיתי גם בלנדרים של 600W שהצליחו, זה תלוי במנוע ובחברה, אבל פחות מ600 בחיים לא יעבוד). 
    • אם מיכל הבלנדר שלך קטן מ500 מ"ל אז לא ייכנס בו הכל, אז מספיק להכניס רק את הקשיו וקרם קוקוס ולטחון, ואת השאר להוסיף ידנית לקערה.
    • אפשר להקפיא את העוגה (עדיף בלי התוספות). התערובת הנוזלית יותר כדי שתתייצב יותר.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה