vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

פנקייק בננה טבעוני ללא גלוטן! ואפילו בריא;)

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 15 דקות
בלנדר
אפשר להגיע לתוצאה המטורפת הזאת ללא ביצים!! ובקלות!
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
כי הביקוש ללל"ג לא יסתיים לעולם.
אחרי שבועיים שאכלנו מלאאא לחם ופיצות 
החלטנו שכדאי טיפה להוריד הילוך עם הגלוטן
מה שגרם לי להכין לנו טורטיות ללא גלוטן.
הבלנדר כבר היה מלוכלך,
וחיכו לי על השיש שתי בננות משחירות,
אז אמרתי- יאללה, נכין את הפנקייק בננה בבלנדר

אבל הפעם- ללא גלוטן! יאללה!
זה היה סתם ניסוי, אבל צילמתי, שיהיה לסטורי או משהו
ובסוף יצא ממש מוצלח…!!

אז למרות שלא התכוננתי מראש ככה שלא הייתה לי

תפאורה יפה לצילומים עם בננות ומייפל ואביזרים ברקע-

צילמתי והעלתי. 
אולי בהמשך נשקיע יותר..
 
אני מכירה את הרעיון של להכין פנקייק מבננה ושיבולת שועל
אבל זה תמיד מרגיש לי כמו לאכול דייסה,
אני פחות מתחברת.
לכן שילבתי כאן כמה חומרי גלם שונים.
אז אולי זה נראה כמו הרבה רכיבים
אבל זה בסך הכל לזרוק הכל לבלנדר לכמה שניות,
אז שווה, לא?
וככה נקבל פנקייק אוורירי וגמיש
ולא נמרח בטעם שיבולת שועל
וככה אני אוהבת את זה לפחות:)
כרגיל אכתוב רעיונת להחלפות בהערות.

מצרכים

2 בננות בשלות מאוד
1.5 כוסות שיבולת שועל
1/4 כוס קמח שקדים
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס כוסמת ירוקה
2 כפות מייפל
2 כפות שמן זית
1 כוס חלב צמחי
1 כף אבקת אפייה (1 שקית קטנה)
1 כף מיץ לימון
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
 

אופן ההכנה

לטחון הכל בבלנדר לבלילה חלקה וליצור פנקייקים.
 
אה, צריך דגשים? טוב-
– המחבת צריכה להיות ממש חמה
– אם זאת מחבת נון-סטיק אין צורך בשמן
– תמזגו את הבלילה כמו שהיא, לא צריך לשטח או משהו
– ברגע שכל החלק העליון מתמלא בועות- אפשר להפוך. אם בשלב הזה הפנקייק יצא שחום מדי- הנמיכו את האש, בהיר מדי- הגבירו. 
– השאר בהערות.
לפני שעולות השאלות- תרדו מטה לקרוא את ההערות;)

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • הבלילה צריכה לצאת סמיכה (ראו בסרטון), במרקם של בלילה של פנקייק;) אם היא דלילה מדי- הוסיפו שיבולת שועל/כוסמת/קמח שקדים וטחנו שוב, סמיך מדי? הוסיפו קצת חלב וטחנו.
  • ככל שהבננות בשלות יותר- ככה הבלילה תצא מתוקה יותר ועם יותר טעם של בננות. 
  • לא רוצה בננות? מניחה שיעבוד עם בטטה/דלעת מבושלת. אולי רסק תפוחים גם סבבה. תצטרכו בערך 200 גרם.
  • הקורנפלור תורם בעיניי, אבל אם זה קריטי- אפשר לוותר עליו.
  • אפשר להחליף קמח שקדים באגוזים כלשהם או בקמח עדשים.
  • אפשר להחליף כוסמת בקמח כוסמת או קמח אורז (או אורז) או קמח עדשים (או עדשים)
  • הפנקייקים לא יוצאים מתוקים, בעיניי בהגשה צריכה להיקבע המתיקות באמצעות מייפל/שוקולד/אבקת סוכר וכו'. אם תרצו פנקייקים שמתוקים בפני עצמם- תוסיפו עוד מייפל (אפשר פשוט לטעום את הבלילה)
  • אפשר להחליף מייפל בממתיק אחר.
  • כן, שמן זית זה אחלה ולא מורגש, ואפשר להחליף לשמן אחר. אם זה קריטי אפשר להוריד את השמן לחלוטין, אבל מומלץ להשאיר.
  • אני השתמשתי בחלב סויה, אבל כל חלב יעבוד. 
  • אל תדאגו, אין טעם לוואי של אבקת אפייה. (אפשר להחליף לסודה לשתייה באותה הכמות – אבל תוסיפו אותה ידנית ולא בבלנדר, או שתשאירו את הפקק במכסה פתוח לאוויר, כי התסיסה יוצרת ואקום)
  • אפשר להשתמש בחומץ כלשהו או מיץ תפוזים במקום לימון, זה בכל מקרה לא מורגש.
  • אפשר בלי קינמון ווניל.
  • אפשר להוסיף קצת קקאו לפנקייק שוקולדי (ואז כדי להוסיף גם מייפל)
  • אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס או פירות לאחר הטחינה.
  • אם אין לך בלנדר– אפשר למעוך את הבננות עם מזלג ואז לערבב הכל ידנית עם מטרפה, אבל אז צריך שהשיבולת שועל והכוסמת (או מה שתחליטו) יגיעו כקמח (אבקה) ולא בצורת השלמה.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

4 מחשבות על “פנקייק בננה טבעוני ללא גלוטן! ואפילו בריא;)”

  1. ניסיתי היום עם העדשים יצא מעולה. הכי התרשמתי שזה לא נדבק למחבת כמו כמה מתכונים שכבר ניסיתי. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2