IMG_20201021_144359

עוגיות בראוניז טבעוניות ללא גלוטן!

IMG_20201021_144359

עוגיות בראוניז טבעוניות ללא גלוטן!

זמן הכנה: 20 דקות + קירור
זמן אפייה: 10 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשירים מיוחדים
עוגיות רכות, סופר שוקולדיות, סופר טעימות, שלא תאמינו שהן ללא גלוטן או טבעוניות.
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
אחרי הפוסט הקודם
יחד עם תחושת הגאווה עליו
לא יכולתי להתעלם מהעובדה
שאני לא מבינה מספיק במאפים ללא גלוטן
ושכל הזמן מבקשים ממני (ובכלל)
עוגיות (ושאר מאפים) ללא גלוטן!
 
ואז נתקלתי בתמונה מגרה
של עוגיות בראוניז טבעוניות מקמח שיפון
ואמרתי לעצמי "זה בטח יצליח גם עם קמח טף!"
למרות שמעולם לא השתמשתי בקמח טף…
ובסוף בכלל לא אהבתי את המתכון ושיניתי אותו לחלוטין חח
ויצא מושלם!!!
 
איכשהו הצלחתי ליצור
עוגיות בראוניז רכות ונמסות בפה
סופר שוקולדיות
עם קונטרה כיפית של מלח גס
שאני עדין לא מאמינה שהן ללא גלוטן!
 
ואני מספרת את זה גם כדי להשוויץ
וגם כי זה מה שקרה
וגם כדי להעביר מסר חשוב-
תלכו עם האינטואציה
אל תפחדו להיכשל
ותזרמו עם ניסוי וטעיה
כי זאת דרך מצוינת ללמוד:)
(ואני תמיד מוצאת מה לעשות 
עם שאריות לא מוצלחות!
תפנו אלי עם זה ואמצא פיתרון להכל;)

מצרכים

מתקבלות 25-30 עוגיות
 
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב צמחי
225 גרם שוקולד מריר איכותי
כפית קפה נמס
2 כפות (30 גרם) ממרח נוגט
2 כפות (20 גרם) שמן צמחי
 
2 כפות (20 גרם) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
 
קורט מלח
2/3 כוס + כף (110 גרם) קמח טף
1 כף (10 גרם) קקאו
1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
 
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס
 
קצת מלח גס לקישוט
 

אופן ההכנה

1. שפכו לקערה את החלב, השוקולד, הקפה, הממרח והשמן, וחממו במשך דקה וחצי במיקרוגל. ערבבו היטב בעזרת מטרפה למרקם אחיד. 
2. הוסיפו לקערה את המים, הסוכר והוניל וערבבו פנימה.
3. הוסיפו את המלח, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה וערבבו למרקם אחיד.
4. כסו והכניסו למקרר ל45-60 דקות.
5. הוציאו וערבבו שוב למרקם אחיד (אם זה לא התקרר לחלוטין החלק האמצעי יהיה יותר נוזלי מהצדדים, לכן חשוב לערבב היטב. אם זה התקרר מדי והכל נוקשה מדי, השאירו קצת בחוץ עד שזה מפשיר קצת וניתן לערבוב. כשזה נוח לערבוב, ערבבו פנימה את השוקולד-צ'יפס (אני מעדיפה להוסיף אותם בשלב הזה, כי כשהתערובת חמימה זה עלול להמיס אותם). 
6. חממו תנור ל170 מעלות טורבו ורפדו תבניות בנייר אפייה.
7. צרו כדורים מהתערובת בצורה שהכי נוחה- בעזרת כף קפיצית/עם הידיים/עם ידיים רטובות/בעזרת שתי כפות… והניחו במרווחים של כ2 ס"מ על נייר האפייה.
8. כשהתנור חם והכל מוכן, אפו את העוגיות במשך כ10 דקות. הן מוכנות כשהן יבשות למעלה וקצת סדוקות. אם תרצו לקשט במלח גס, עשו זאת ברגע שהן יוצאות מהתנור.
9. הניחו להן להצטנן לחלוטין, לפחות 15 דקות, לפני שתתקפו.
 
לפני שעולות השאלות, קראו את ההערות…

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • השתמשתי בחלב סויה לא ממותק, אבל כל חלב יעבוד. חלב מתוק ימתיק את התערובת, אבל המתיקות לא חזקה מלכתחילה.
  • השתמשתי בממרח נוגט (פרלינה- זה בעיקרון ממרח אגוזי לוז מתוק), אבל אפשר להשתמש בכל ממרח שתרצו- חמאת בוטנים, חמאת שקדים, ממרח שוקולד, וכו'. (גם כאן קחו בחשבון את המתיקות, למשל חמאת שקדים היא לא מתוקה).
  • ניתן לוותר על הקפה.
  • אני השתמשתי בשמן קנולה, כל שמן יתאים.
  • ניתן להחליף לממתיק אחר במקום סוכר לבן.
  • ניתן לוותר על הוניל והקפה, ועל המלח הגס.
  • ניתן כמובן להחליף את השוקולד צ'יפס בשוקולדים ו/או אגוזים או איזה תוספות שתרצו, וניתן גם לוותר לחלוטין (אבל חבל!)
  • אני בטוחה שניתן להחליף את קמח הטף, אבל אין לי מספיק ניסיון כדי לומר את מה בוודאות. ממה שאני כן יודעת, הייתי אומרת שניתן להחליף אותו בקמח שיבולת שועל או קמח כוסמת, ואם תרצו להשתמש בקמח שקדים- הייתי משלבת אותו עם מעט קורנפלור או קמח שיבולת שועל. אפשר כמובן להחליף לקמח רגיל, ואז הייתי שמה פחות. אשמח לשמוע אם החלפת- איך יצא??
  • אני די בטוחה שניתן לשפוך את כל התערובת (מבלי לקרר) לתבנית ולאפות 20-30 דקות ושייצא בראוניז מוצלח! אבל לא ניסיתי! אז גם כאן אשמח לשמוע אם ניסית:)

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה