IMG_20210117_131723

גראטן תפוחי אדמה טבעוני

IMG_20210117_131723

גראטן תפוחי אדמה טבעוני

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 45 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל בלנדר יעזור
שכבות של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ופריכות, מכוסות ברוטב בשמל קרמי
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
1 קילו תפוחי אדמה 
שמן זית
מלח
 
לבשמל:
1/4 כוס קשיו להשריה
חצי כפית מלח
קמצוץ כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית שמרי בירה
3/4 כוס מים
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כף קמח
2 כפות שמן
 

מצרכים

1 קילו תפוחי אדמה 
שמן זית
מלח
 
לבשמל:
1/4 כוס קשיו להשריה
חצי כפית מלח
קמצוץ כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית שמרי בירה
3/4 כוס מים
1/4 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כף קמח
2 כפות שמן
 

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו ל20 דקות במים רותחים. סננו והעבירו תחת מי ברז.
2. טחנו בבלנדר את הקשיו עם התבלינים, המים והחלב, לתערובת חלקה.
3. חממו סיר קטן על אש בינונית. שפכו פנימה את השמן והקמח וערבבו היטב בעזרת מטרפה למרקם אחיד. שפכו פנימה את הקרם מהבלנדר (אפשר להעביר דרך מסננת דקה אם יש ספק למרקם) וערבבו היטב דקה-שתיים להסמכה. כבו את האש והניחו בצד. 
4. הדליקו תנור על 200 מעלות טורבו.
5. קלפו ושטפו את תפוחי האדמה. פרסו אותם לפרוסות דקות ככל האפשר (לא צריך להגזים, יוצא טוב גם כשזה לא סופר דק, העיקר שיהיה עובי כמה שיותר אחיד לפרוסות). 
6. סדרו את הפרוסות בשכבה אחת אחידה, כשהן עולות חצי אחת על השנייה (אפשר לראות בתמונות) על תחתית תבנית מלבנית (חתיכית אלוהית שימושית). 
7. פזרו שכבה דקה של מלח ושמן זית מעליהם, ומעל זה שכבה של הבשמל.
8. סדרו עוד שכבה באותה הצורה. בתבנית שלי זה יצא בול 2 שכבות, אבל אם התבנית שלך קטנה יותר/פרסת דק יותר- ייצאו לך יותר שכבות. את השכבה העליונה כסו היטב בכל הבשמל שנותר. (לשחיתות יתר- ניתן גם לזלף מעל עוד שמן זית). 
9. הכניסו לתנור החם ל30 דקות, סובבו את התבנית, והכניסו לעוד כ15 דקות. הוציאו כשתפוחי האדמה השחימו יפה מלמעלה (אפשר להעביר למצב גריל ל5 הדקות האחרונות). 
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר לוותר על הקשיו ולהחליף בחצי כוס חלב סויה ואז לא צריך בלנדר וזה מהיר יותר (אבל זה הכי טעים עם הקשיו!)
  • אפשר בלי אגוז מוסקט ובלי שמרי בירה, עדין יוצא טעים.
  • אפשר להחליף קמח בקורנפלור. אפשר בלי, אבל אז זה רוטב שמנת רגיל.

שתפו:

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

גלילה למעלה