vegan freinly
0
0
Subtotal: 0.00 

אין מוצרים בסל הקניות.

אין מוצרים בסל הקניות.

גראטן תפוחי אדמה טבעוני

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 45 דקות
רמת קושי: קל
אין צורך במכשיר מיוחד להכנה, אבל בלנדר יעזור
שכבות של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות ופריכות, מכוסות ברוטב בשמל קרמי
אין מידע על מצרכים נדרשים לפוסט זה.
Print Friendly, PDF & Email
שכבות של פרוסות דקות של תפוחי אדמה
קריספי מלמעלה, רך מבפנים
עם שכבות מלטפות של בשמל שמנמנן
סופר פשוט להכנה
הגרסה העצלנית והטבעונית לגראטן תפוחי אדמה
טעים טעים טעים!

מצרכים

1 קילו תפוחי אדמה 
שמן זית
מלח
 
לבשמל:
1/2 כוס קשיו להשריה
חצי כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית שמרי בירה
1/2 1 כוס מים
1/2 כוס חלב סויה לא ממותק
2 כפות קמח
4 כפות שמן
 

אופן ההכנה

1. השרו את הקשיו ל20 דקות במים רותחים. סננו והעבירו תחת מי ברז.
2. טחנו בבלנדר את הקשיו עם התבלינים, המים והחלב, לתערובת חלקה.
3. חממו סיר קטן על אש בינונית. שפכו פנימה את השמן והקמח וערבבו היטב בעזרת מטרפה למרקם אחיד. שפכו פנימה את הקרם מהבלנדר (אפשר להעביר דרך מסננת דקה אם יש ספק למרקם) וערבבו היטב דקה-שתיים להסמכה. כבו את האש והניחו בצד. 
4. הדליקו תנור על 200 מעלות טורבו.
5. קלפו ושטפו את תפוחי האדמה. פרסו אותם לפרוסות דקות ככל האפשר (לא צריך להגזים, יוצא טוב גם כשזה לא סופר דק, העיקר שיהיה עובי כמה שיותר אחיד לפרוסות). 
6. סדרו את הפרוסות בשכבה אחת אחידה, כשהן עולות חצי אחת על השנייה (אפשר לראות בתמונות) על תחתית תבנית מלבנית (חתיכית אלוהית שימושית). 
7. פזרו שכבה דקה של מלח ושמן זית מעליהם, ומעל זה שכבה של הבשמל.
8. סדרו עוד שכבה באותה הצורה. בתבנית שלי זה יצא בול 2 שכבות, אבל אם התבנית שלך קטנה יותר/פרסת דק יותר- ייצאו לך יותר שכבות. את השכבה העליונה כסו היטב בכל הבשמל שנותר. (לשחיתות יתר- ניתן גם לזלף מעל עוד שמן זית). 
9. הכניסו לתנור החם ל30 דקות, סובבו את התבנית, והכניסו לעוד כ15 דקות. הוציאו כשתפוחי האדמה השחימו יפה מלמעלה (אפשר להעביר למצב גריל ל5 הדקות האחרונות). 
 

הערות והמרות

 כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
 אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.

  • אפשר לוותר על הקשיו ולהחליף בחצי כוס חלב סויה ואז לא צריך בלנדר וזה מהיר יותר (אבל זה הכי טעים עם הקשיו!)
  • אפשר בלי אגוז מוסקט ובלי שמרי בירה, עדין יוצא טעים.
  • אפשר להחליף קמח בקורנפלור. אפשר בלי, אבל אז זה רוטב שמנת רגיל.

שתפו:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

2 מחשבות על “גראטן תפוחי אדמה טבעוני”

  1. יצא מדהים. חיתוך תפוחי האדמה היה ממש מדיטטיבי 🙂 והתגובות היו מעולות.
    הבן שלי טוען שתפוחי אדמה זה מאכל שמכביד עליו והגרטן הזה היה מעולה לדעתו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

Scroll to Top

קורס חדש במחיר השקה מיוחד!

אם בא לך ללמוד אחת ולתמיד איך לאפות 
מטעמים טבעוניים מעולים
בקלות רבה
בלי חומרי גלם הזויים או מיכשור מקצועי
עם כל הידע שיעזור לך להצליח בכל פעם
ולקבל עצמאות וביטחון במטבח-

יש לי את הפיתרון בשבילך.

הקורס הדיגיטלי הכי מושקע ומקיף שלי בהשקה כרגע
ואני מציעה אותו במחיר מיוחד עד ה22.2